Ahojda vsem,
prosim o radu. Kvuli stahovani musim mit aktivni verejnou ip adresu. Mam doma wifi router od d-linku. Kdyz dam ale na netu vyhledani me ip adresy, objevi se mi dve: verejna a moje interni a nesouhlasi - tudiz pro stahovani jsem tzv.pasiv. Docetla jsem se, ze to musim v routeru nejak nastavit, tak abych byla tzv.activ. Prosim poradte mi jak - nikdy jsem to ale nedelala. Dekuji moc.
wifi router a verejna ip
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: wifi router a verejna ip
Pokud router umí DMZ, tak to zapnout a nasměrovat na tvou vnitřní IP. Pokud DMZ neumí, tak budeš muset porty povolovat ručně
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Ahojda...dik za info, ale jak jsem jiz psala, moc se v tom nevyznam, a tudiz tomu co jsi napsal, nerozumim. 

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Já nevím co máš za router, proto nemůžu napsat konkrétní postup.
Podle toho co píšeš ale víš vnitřní IP počítače. Tak si ji někam napiš. Potom otevři nastavování routeru a hledej tam něco jako DMZ nebo Demilitarized zone. Tam by mělo být jen jedno políčko na zapsání IP adresy, kde napíšeš tu IP z papírku. Potvrdíš, uložíš a mělo by to jet. Samozřejmě ten server, kde sis zjišťovala IP (vnitřní a vnější) ti stále ukáže obě, z vnějšku přístup ale fungovat bude.
Podle toho co píšeš ale víš vnitřní IP počítače. Tak si ji někam napiš. Potom otevři nastavování routeru a hledej tam něco jako DMZ nebo Demilitarized zone. Tam by mělo být jen jedno políčko na zapsání IP adresy, kde napíšeš tu IP z papírku. Potvrdíš, uložíš a mělo by to jet. Samozřejmě ten server, kde sis zjišťovala IP (vnitřní a vnější) ti stále ukáže obě, z vnějšku přístup ale fungovat bude.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2398
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
17 lis 2024 17:23