Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty
Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty
Na MS Outlook 2019 mně přestaly fungovat gmail účty. Vše ostatní funguje. Přijímám i odesílám protokolem POP3. Dvoufázové ověřování jsem měl samozřejmě v pořádku nastavené (to by již jinak ani pár let nefungovalo). Nyní to přestalo fungovat zničeho nic začátkem května. U účtů, které mám pod Google Workspace mi Outlook pořád hází okno, ať zadám u serveru pop.gmail.com jméno a heslo (ale to je pořád stejné, nikdy jsem s tím nehýbal). U gmail účtu, který není pod Workspace toto okno nevyskakuje, ale přijímání ani odesílání nefunguje taky. Na internetu jsem nic nevygůglil (třeba že by gmail upravil nějaké nastavení), tak už fakt nevím. Jo aděje se to na 2 počítačích, takže to nebude "rozhašením" programu. Byl bych vděčný za radu, abych nehledal nefunkční řešení - ideálně od někoho, kdo ví fakt jak to funguje (kdo třeba spravuje nějaké firmě účty u gmail, které jsou vázané přímo na MS Outlook a potřebují pop3. Poz.: - POP3 fakt potřebuju a vím proč (neraďte, že mám zkusit IMAP)! Prostě potřebuju mít emaily fyzicky stažený a celou historii chci mít v souboru pst.
Re: Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty
Problem muze byt v Oauth2, ktere Google nove vyzaduje. Outlook 2019 a starsi verze podporuji pouze Oauth1.
Lze overit napr. v Thundebirdu, ktery Oauth2 podporuje - pokud se Thunderbird na server Google pripoji, je problem v Outlooku.
Lze overit napr. v Thundebirdu, ktery Oauth2 podporuje - pokud se Thunderbird na server Google pripoji, je problem v Outlooku.
Hm, těm bl..ům nestačilo dvoufázové ověřování :) Takže jaké mám možnosti, pokud to chci používat dál? Stačí tedy naistalovat nový MS Outlook? Předpokládám tedy nutnost instalace Office 2024? Hodit tam dosavadní soubor pst a projít si přenastavením všech pravidel (zábavná práce),... A pak se vypořádat s tím "Oauth2", o kterém zatím skoro nic nevím. Je to tak? Bylo by nějaké nejjednodušší doporučení, jak pak OAuth 2 nastavit? Respektive jakou možnost zvolit? Při letmé prohlídce 1 návodu jsem viděl, že poskytovatelů OAuth2 je vícero. Rád bych něco, kde dávám co nejméně soukromých údajů (např. kde není nutná registrace se zadáváním čísla na mobil apod. a kde je to nejjednodušší. Předem díky.
Maji ty Google ucty aktivni dvoufazove overeni?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pise, ze 'měl samozřejmě v pořádku'.
Takze uz jen vygenerovat heslo aplikace a je to, ne?
Takze uz jen vygenerovat heslo aplikace a je to, ne?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Nerozumím. Pokud skutečně Outlook 2019 nepodporuje OAuth2 (a to je nutné pro fungování integrace gmail emailu do Outloouku), tak prostě Outlook nepojede. Psal jsem (a opakuji), že dvoufázové ověření (to první, které si gmail vynutil) jsem měl v pořádku nastaveno = funkční!
Dodatečně přidáno po 17 minutách 12 vteřinách:
Nějaké informace jsou tady: https://workspaceupdates.googleblog.com ... pport.html. Gmail tedy skutečně učinil nějaké změny. Ale není mi jasné, co je teda potřeba udělat. O "OAuth2" konkrétně se tam nepíše (nebo jsem to nenašel). A vůbec nevím, jestli některé popisované kroky umožní provozování gmail účtů prostřednictvím POP3 v nějaké verzi MS Outlook. Gmail psal, že podpora "méně zabezpečených aplikací" skončila. Ještě nutno podotknout, že jsem používal emaily v Google Workspace za použití vlastní domény. Přemýšlím i, jestli obdobu (s méně restrikcemi a s jednodušším nastavením) neumožňuje třeba seznam, abych se mohl s hloupým gmailem rozloučit (neníním každý rok či 2 dělat harakiri v nastavení jenom proto, že nějací ajťáci gmailu aby vykázali nějakou práci, tak vymýšlí pí...ny.
Dodatečně přidáno po 17 minutách 12 vteřinách:
Nějaké informace jsou tady: https://workspaceupdates.googleblog.com ... pport.html. Gmail tedy skutečně učinil nějaké změny. Ale není mi jasné, co je teda potřeba udělat. O "OAuth2" konkrétně se tam nepíše (nebo jsem to nenašel). A vůbec nevím, jestli některé popisované kroky umožní provozování gmail účtů prostřednictvím POP3 v nějaké verzi MS Outlook. Gmail psal, že podpora "méně zabezpečených aplikací" skončila. Ještě nutno podotknout, že jsem používal emaily v Google Workspace za použití vlastní domény. Přemýšlím i, jestli obdobu (s méně restrikcemi a s jednodušším nastavením) neumožňuje třeba seznam, abych se mohl s hloupým gmailem rozloučit (neníním každý rok či 2 dělat harakiri v nastavení jenom proto, že nějací ajťáci gmailu aby vykázali nějakou práci, tak vymýšlí pí...ny.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Google píše:March 14, 2025
Access to less secure apps will be turned off for all Google Accounts.
CalDAV, CardDAV, IMAP, SMTP, and POP will no longer work with legacy passwords (basic authentication).
U IMAPu stacilo smazat heslo z uloziste win a z registru, pak znovu zadat (vyskocilo takove to 'webove' okno, ne Outlookove). POP3 fici v Outlooku 2019 dal az po 2FA + heslo aplikace. Vlastni domena ve Workspace.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Odpoved na SZ bude jiste zajimat i ostatni - u POP3 netreba hesla mazat (nejsou v registru ulozena), zatim staci mit zapnutou 2FA a vytvorit heslo aplikace.
Hmm, tak jsem kliknul na "Vytváření a správa hesel aplikací" a zobrazila se hláška: "Nastavení, které hledáte, pro váš účet není k dispozici." :) Nicméně na stránce s návodem je uvedeno i následující: "Pokud jste nastavili dvoufázové ověření, ale možnost přidat heslo aplikace nemůžete najít, může to mít následující důvody: Jste přihlášeni k pracovnímu, školnímu nebo jinému účtu organizace." Většinu účtů mám v Google Workspace, který Google pro neziskovky poskytuje zdarma. Možná to bude tím. Problém tedy stále přetrvává :) V každém případě díky za snahu pomoci. Ale Google to evidentně tak překombinoval, že se zřejmě řešení nedoberu :)
Dodatečně přidáno po 12 minutách 56 vteřinách:
Nějaké rady jsou i zde: https://support.google.com/accounts/answer/6103523. Ale opět naprosto nesrozumitelné. Další informace zde: https://support.google.com/accounts/ans ... 2948625-EU. Nebudu si pořizovat žádné placené bezpečnostní klíče. Nebudu se při každém spuštění Outlooku přihlašovat ani mobilem, ani USB flash (ani nevím, jak bych to provedl). Nevím, která nastavení platí pro samotný účet na webu gmail.com a která jsou potřeba pro program MS Outlook v počítači! Opravdu naprosto nesrozumitelné, obludné, šílené!
Dodatečně přidáno po 12 minutách 56 vteřinách:
Nějaké rady jsou i zde: https://support.google.com/accounts/answer/6103523. Ale opět naprosto nesrozumitelné. Další informace zde: https://support.google.com/accounts/ans ... 2948625-EU. Nebudu si pořizovat žádné placené bezpečnostní klíče. Nebudu se při každém spuštění Outlooku přihlašovat ani mobilem, ani USB flash (ani nevím, jak bych to provedl). Nevím, která nastavení platí pro samotný účet na webu gmail.com a která jsou potřeba pro program MS Outlook v počítači! Opravdu naprosto nesrozumitelné, obludné, šílené!
Po přihlášení na účet gmail na webu se zobrazily následující možnosti - viz printscreen. Na druhé fotce obrazovky je napsáno, že dvoufázové ověření je vypnuté - ale to platí pouze pro účet na webu. U Outlooku nastaveno bylo (ale to už se mnohokrát opakuji). Fakt nevím, kde může být chyba. Nastevení a výjimek jsou mraky (prase aby se v tom vyznalo).
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
To dvoufazove overeni musis zapnout, je to vlastnost UCTU a ne Outlooku. Dal uz pak nemusis nic hledat, to sestnactimistne vygenerovane heslo das do Outlooku a fertig.
zeus píše:To dvoufazove overeni musis zapnout, je to vlastnost UCTU a ne Outlooku. Dal uz pak nemusis nic hledat, to sestnactimistne vygenerovane heslo das do Outlooku a fertig.
Kolikrát mám ještě psát, že dvoufáz mám nastavený několik let? Tj. vygenerované heslo jsem dávno do Outlooku zadával. Proto nechápu ty informace na webu gmailu. Přece není možné, abyi mi to gmail sám od sebe na webu vypnul? I když, v tady té věci si už nejsem jistej vůbec ničím :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Gmail-cudzia aktivita v prístupe v gmail Příloha(y)
od SteveDS » 06 zář 2024 21:58 » v Vše ostatní (bezp) - 2
- 2877
-
od SteveDS
Zobrazit poslední příspěvek
06 zář 2024 22:10
-
-
-
Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp) - 5
- 3989
-
od jaro3
Zobrazit poslední příspěvek
08 srp 2024 20:56
-
-
- 6
- 1812
-
od petr22