Nejde PING a síťové programy

Jakékoliv komunikační nástroje jako Skype, ICQ, Windows messenger...ale i různé diskuze, chaty…

Moderátor: Mods_senior

root
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nejde PING a síťové programy

Příspěvekod root » 07 zář 2009 22:49

Zdravím všechny na tomto fóru :) Jsem tady jako nováček a rád bych Vás poprosil o radu k mému problému:

Můj notebook se vrátil ze servisu. Proběhla výměna LCD a formát pevného disku D. Když jsem ho ale dostal zpět, zjistil jsem pár problémů ohledně síťových aplikací. Následující aplikace se nemohou připojit k serveru:
- Instalátor Skype
- Instalátor hry Metin 2
- mIRC
- v podstatě žádný FTP klient (FireFTP, Total Commander,...) pouze se mohu připojit přes složku Průzkumníka.
Moje první myšlenka - firewall. Já používám ale jen ten windowsácký a problémy zůstávají i při vypnutí. Kromě toho mi to nikdy předtím nedělal t o byl zapnutý. Jiný firewall nepoužívám. Jediné co jsem instaloval předtím než jsem na to přišel byla Mozilla Firefox kterou jsem také do té doby používal bezproblémově.

Pokus spustit programy pod správcovskými právy nezafungoval

Pokusil jsem se také zkusit sílu CMD a něco pingnout. Jenže ouha. Tracert i ping vypověděly službu - vypršel časový limit žádosti. Zkoušel jsem všechny možné servery a jediné co mohu pingnout je localhost. Můj prohlížeč Mozilla Firefox ale funguje bezproblémově stejně tak jako MSIE.

Doopravdy si nevím rady jak tento problém vyřešit a jako jedinou možnost zatím vidím reinstal. Pomůže mi prosím někdo? :-(

Notebook: Acer Extensa 5630 s OS Windows Vista Business - pracuju přes jediný účet na PC = administrátorská práva.
Způsob připojení: WiFi zabezpečená WEP, routerový firewall vypnutý, internet jinak bezdrátový.

Předem díky.
Damn those ISP's lunchbreaks!

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Komunikace na internetu”