Port forwarding

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

kralskritek
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Port forwarding

Příspěvekod kralskritek » 05 srp 2013 13:22

Ahoj,
mám menší problém. Dříve jsem používal Win XP, ted jsem nainstalova Win 7. Na XP mi Hamachi, Tunngle fungovali v pohodě. Bez problémů. Po instalaci Win 7 mi všichni v Hamachi blikají modře a Tunngle mi píše, že si mám nastavit port forwarding. Nuže, tak jsem to udělal. (v nastavení routeru). Myslel jsem si, že tím zabiju dvě mouchy jednou ranou a bude fungovat aj hamachi. Po nastavení, stejný problém. Zkoušel jsem, jestli mi ten port forwarding funguje a nefunguje podle programu. V routeru mám "enabled" UPnP. Firewall jsem měl vyplou, když jsem vše zkoušel. Možná, že jeden z těch důvodů by mohl být aj to, že když si najedu na sítové připojení, tak Hamachi se ukazuje, že "Připojení k internetu není k dispozici". S tím, též nevím, co dělat. Asi to nějakou souvisistí.
Zde přikládám ještě obrázky.
Děkuji

Bez názvu1.jpg

Bez názvu6.jpg

Edit: přidané obrazky do přilohy
Naposledy upravil(a) kralskritek dne 05 srp 2013 13:55, celkem upraveno 8 x.

Reklama
Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Re: Port forwarding

Příspěvekod Oxxid » 05 srp 2013 13:26

Obrázky se vkládají jako příloha a oříznuté. Naco potřebuješ Hamachi?

kralskritek
nováček
Stav:

Příspěvekod kralskritek » 05 srp 2013 13:39

Pro vytvoření virtuální sítě (LAN)... Na XPčku mi to šlo naprosto normálně, ted prostě ne.
Naposledy upravil(a) kralskritek dne 05 srp 2013 13:44, celkem upraveno 1 x.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 05 srp 2013 13:41

kralskritek
nováček
Stav:

Příspěvekod kralskritek » 05 srp 2013 13:43

Ano, již jsem to opravil.
Omlouvám se, snad je ted vše v pořádku.

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 05 srp 2013 13:57

25565 není to minecraft port? Jsi si jist že Hamachi normálně komunikuje přes tento port?

kralskritek
nováček
Stav:

Příspěvekod kralskritek » 05 srp 2013 15:37

já nevím, koukal jsem na internet "How to fix blue dot in Hamachi", tam dával tento port. Je to vlastně možné, že to je pro minecraft, to ale já nepotřebuji :/

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 05 srp 2013 15:47

Hamachi by defalutně žádné porty přesměrovat nechtělo...

kralskritek
nováček
Stav:

Příspěvekod kralskritek » 05 srp 2013 16:21

nebude ten hlavní problém v tom, že připojení k internetu není k dispozici ? (u Hamachi) viz obrázek ?

pvl
nováček
Stav:

Příspěvekod pvl » 22 srp 2013 11:49

Dobrý den, nejsem nejspíš na správném vláku, ale chtěl bych se zeptat na veřejnou IP adresu od TO2.

Mam od TO2 internet od ledna 2013 a v routeru Comtred mem výpis IP adresy WAN IPv4 Address 10.23x.xx.xxx ale nevím jestli je to veřejná adresa na kterou se mohu připojit venku a přes port forwarding se dostat třeba na IP kameru kterou mam na zahradě a nebo do domácího NAS serveru.

Když doma zkusím zjistit IP adresu pomocí www.mojeIP.cz tak mi to ale vypíše IP adresu 194.2xx.xx.xx

Teď nevím která a zada vůbec je atto adresa veřejná abych se na ni doťukal. Na TO2 mi řekli že všichni mají veřejnou adresu ,ale nevím jestli ty nové VDSL v roce 2013 už nejsou někde schované za NATem a mam smůlu a už se tam nedostanu.

Na staré ADSL přípojce od TO2 s IP adresou 90.17x.x.xxx mi přes port forwarding IP kamera fungovala a stále funguje. Teď bydlím jinde, mam novou přípojku TO2 VDSL ale nějak se mi zatím nedaří to zprovoznit.

Děkuji za radu Pavel

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 22 srp 2013 16:40

Sice jsi podle podminek provozu fora (ktere jsi dozajista cetl pred sepsanim prispevku) mel zalozit nove tema a ne se neka prifarit, ale budiz - verejne IPv4 adresy od O2 jsou jiz delsi dobu placene prave z duvodu, ktere uvadis (jsi za NATem).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

pvl
nováček
Stav:

Příspěvekod pvl » 23 srp 2013 08:30

Děkuji za upozornní a omlouvám se že tu dělám zmatek.

Ještě bych se ale rád vrátil zpět k těm mým otákám. Vypadá to že s tím máše zkušenosti.

Dá se poskytovatel nějak přesvědčit tak aby byla moje IP adresa skutečně veřejná a ne pseudo veřejná. Případně jestli by pomohlo používat některou ze služeb DDNS, sice jsem koukal, že v routeru Comtrend který jsem od TO2 dosta tak u volby Dyn DNS mam jen možnosti registrovat se u DYNDNS a nebo TOZ, ale obě jsou placené cca 500Kč za rok, je to tedy míň než 101Kč od TO2 za veřejnou a statickou adresu. Ale nevím jestli by mi to pomohlo v tom, abych se dostal třeba na mou IP kameru z veřejného internetu a nebo na domácí NAS server kdbych si tam chtěl něco zvenku nahrát a nebo opačně něco stáhnout a nemusel to nosit na flashdisku ...

děkuji za odpověď Pavel

Zpět na “Administrace sítě”