našla by se tady prosím nějaká dobrá duše, která by mi poradila s nastavením přístupu na NAS disk? Jsem grafička a potřebuji se i mimo domov dostat ke své práci, tak jsem si zakoupila NAS disk ZyXEL 310, ale nějak jsem přecenila své síly a nevím si rady s nastavením a bohužel neznám nikoho, kdo by mi mohl poradit

Napíšu nejdřív pár základních věcí.
Mám internet od UPC s veřejnou dynamickou IP adresou. V bytě mám za kabelovým modemem wi-fi router TP-LINK, který mi internet kabelem rozbočuje do PC a do zmíněného NAS disku. Co bych potřebovala je, abych se zvenku dostala přes FTP na ten disk. Nic jiného nepotřebuji.
Vím, že jádro pudla bude asi v komunikaci mezi tím routerem a NAS diskem, ale jak přesně to udělat (resp. nakonfigurovat), to nevím. Vím, že mám nějakou IP adresu, pak že má nějakou IP adresu router a nějakou IP adresu NAS, že FTP má nějaký port 21, že se musí něco někam přesměrovat, že se má dát pozor na nějaké DMZ… a to je už trochu moc

Když bude potřeba, dám sem nějaké screenshoty z menu routeru a menu disku. Pomůžete mi? Moc prosím!

Děkuju, Simča