Konfigurace dynamické IP Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

LupeCZ
Level 1
Level 1
Příspěvky: 51
Registrován: květen 16
Pohlaví: Žena

Konfigurace dynamické IP  Vyřešeno

Příspěvekod LupeCZ » 11 črc 2017 10:19

Zdravím, chtěla bych mít dynamickou IP. Dříve jsem jí měla, měnila se vždy po restartu routeru, ale dnes už vůbec - už mám stejnou několik týdnů. V routeru je DHPC nastaveno a povoleno
Obrázek
Obrázek
MAC a IP adresu jsem radši skryla

Všimla jsem si, že problém je hlavně v tom, že jakmile vyprší doba pronájmu IP (lease time), tak se přiřadí znova ta stejná a takhle to jde pořád dokola.
Router: Dlink (přesný číslo nevím :D)
Poskytovatel: UPC

četla jsem, že se mění jen, když něco přímo dělá poskytovatel, ale nedávno jsem měla klasicky dynamickou, která se měnila při restartu routeru. Jak tedy na to? kde je problém?



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17339
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Konfigurace dynamické IP

Příspěvekod ITCrowd » 11 črc 2017 10:32

není důvod ke znepokojení. Pokud máš nastaveno na síťové kartě v pořádku, pak router přiřadí IP, která je první volná po přihlášení.
jde stejně jen o vnitřní IP adresu, takže to nemá žádný vliv.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39967
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Konfigurace dynamické IP

Příspěvekod petr22 » 11 črc 2017 10:46

Pletes dve veci dohromady.

IP adresu kterou dostane tvuj router od poskytovatele a IP adresy ktere dostavaji tvoje zarizeni od routeru.

Pokud vyprsi doba pronajmu a zarizeni je stale zapnute je logicke ze zarizeni dostane znovu tu samou adresu, kterou uz ma. Na to, aby ziskala jinou, musi byt vyple aspon na 48 hodin.

Pokud chces aby tvuj router dostal jinou IP adresu od UPC, vypni ho na dva dny a doufej ze pak dostane jinou. Za provozu dostane router jinou IP jen pokud UPC meni rozsahy adres.

Pokud chces aby tvoje zarizeni ve vnitrni siti dostaly jinou IP adresu tak nechapu smysl - dostavaji adresy od routeru vzdy v tom poradi, jak jsou zapnuta. Zmena IP vnitrni site nema zadny smysl.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17339
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Konfigurace dynamické IP

Příspěvekod ITCrowd » 11 črc 2017 10:54

Aha, petr má pravdu - nevšim jsem si...
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

LupeCZ
Level 1
Level 1
Příspěvky: 51
Registrován: květen 16
Pohlaví: Žena

Re: Konfigurace dynamické IP

Příspěvekod LupeCZ » 11 črc 2017 10:59

Tak 2 dny bez netu no, nevím :D Musím pracovat :D Ale jak je tedy možné, že donedávna ještě stačilo router jen restartovat a už byla nová? Je možné, že to nějak UPC měnilo?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39967
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Konfigurace dynamické IP

Příspěvekod petr22 » 11 črc 2017 11:29

Taky muzes poridit jiny router, pak mas jinou IP hned :-)

LupeCZ
Level 1
Level 1
Příspěvky: 51
Registrován: květen 16
Pohlaví: Žena

Re: Konfigurace dynamické IP

Příspěvekod LupeCZ » 11 črc 2017 11:32

Taky by to byla možnost, nebo mít dva a pravidelně vypínat a zapínat a tím střídat změnu IP :D Každopádně, asi vyřešeno, díky


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • HW konfigurace web-serveru
    od jakubmazuch » 10 bře 2019 10:00 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    0
    302
    od jakubmazuch
    10 bře 2019 10:00
  • Konfigurace VLAN na switchi
    od raptorx » 28 kvě 2019 15:23 » v Administrace sítě
    8
    1632
    od raptorx
    04 čer 2019 11:58

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti