Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14856
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod ITCrowd » 30 pro 2017 11:09

Přesně tak.
A zde nejsi na warezu, pokud odpovídáš na poslední příspěvek, necituj ho - viz. pravidla.


Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Reklama
xxsvita
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod xxsvita » 30 pro 2017 11:18

Oukej :)

xxsvita
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod xxsvita » 02 led 2018 10:52

Jestli můžu, ještě bych měl jeden dotaz. Jak je možné, že dochází ke ztrátě spojení, když signál na wifi (alespoň podle kontrolky ve windowsech) pořád ukazuje maximální počet čárek? Jinými slovy, i když mi vypadne internet, podle toho indikátoru vpravo dole na liště jsem pořád připojený s maximálním signálem.

Přemýšlím nad koupí tady toho zařízení Power line TP-LINK TL-WPA4220Kit:

https://www.czc.cz/tp-link-tl-wpa4220kit/141165/produkt

Myslíte, že to bude fungovat v domě z 30. let (rozvody jsou z té doby), kdy bude router ve sklepě a PC v prvním či druhém podlaží?

Děkuju za odpověď

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2021
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod Turion » 02 led 2018 11:01

Nejdřív vyzkoušej ten live linux, než začneš nakupovat HW. V domě máš jen jednu fázi nebo 3, aby ses na tu fázi trefil, když by jich bylo víc.

xxsvita
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod xxsvita » 02 led 2018 11:52

S těma fázema netuším. Jsou to staré rozvody, které dělal jeden z předchozích majitelů jakožto elektrikář sám, tzn. nemáme žádné plánky, kde co vede atp. Už jsem checknul nějaké diskuze na netu, jak zjistit jestli jsou rozvody jedno nebo třífázové, tak až přijdu domů spočítám kabely ve skříni s hodinama :D ...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14856
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod ITCrowd » 02 led 2018 13:34

"Jestli můžu, ještě bych měl jeden dotaz. Jak je možné, že dochází ke ztrátě spojení, když signál na wifi (alespoň podle kontrolky ve windowsech) pořád ukazuje maximální počet čárek?"
Jednoduše. Indikátor je naprosto k ničemu, protože windows. Pokud si spustíš diagnostiku sítě, taky ti to nepomůže.
Síla signálu, která se ukazuje na tom indikátoru nemá žádný vliv na kvalitu spojení. Analogicky např. pro příjem digitální TV je nutná nejen dostatečná síla signálu, ale i jeho kvalita. Některé TV tohle umí zobrazit.
Udělal jsi ten test s live linuxem? Nebo budeš tak dlouho nakupovat všechno možné, až chybu odstraní přeinstalace woken?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

xxsvita
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod xxsvita » 02 led 2018 14:26

Live linux jsem nezkoušel. Měl bych stáhnout ten systém a nainstalovat místo windowsů nebo jak to funguje? Jak bych pak měl udělat test? Aktuálně výpadky zjistím, třeba při online hraní, tzn. měl bych nainstalovat live linux, v tom systému zapnout nějakou online hru a vyzkoušet, jestli to taky bude padat? Mám už tam stažené programy, na kterých potřebuju pracovat, tak se mi do reinstalování úplně nechce.

Omlouvám se za zřejmě triviální dotazy, ale tahle problematika je mimo pole mé odbornosti :)..

lump1
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: září 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod lump1 » 02 led 2018 14:38

A nevypína ti to šetriaca funkcia v nastavení alebo zlá samotná konfigurácia adaptéra...
Obrázek

xxsvita
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: prosinec 17
Pohlaví: Muž

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod xxsvita » 02 led 2018 15:05

To byla jedna z prvních věcí, kterou jsem vypnul :). Udělal jsem si i takovou tu diagnostiku sítě, jak má v profilu @ITCrowd, projel jsem diskuze na různých stránkách, mimo jiné i microsoftu, a provedl všechna možná nastavení, ovšem problém trvá...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14856
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Výpadky internetu - výchozí brána není dostupná

Příspěvekod ITCrowd » 02 led 2018 16:12

Live linux se neinstaluje. Je to systém, který nabootuješ z CD (USB). V něm si spustíš prohlížeč a vyzkoušíš.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výpadky internetu
    od Zivan » 23 srp 2018 20:13 » v Administrace sítě
    9
    494
    od ITCrowd
    24 srp 2018 23:04
  • Nepravidelné výpadky internetu
    od 24rtu67 » 15 úno 2018 13:43 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    346
    od TRNX
    15 úno 2018 13:55
  • Neustálé výpadky internetu
    od Speed_dead » 17 pro 2017 14:16 » v Administrace sítě
    9
    920
    od Speed_dead
    26 pro 2017 23:46
  • Novy NTB, vypadky internetu jak na houpacce
    od Tom_cze » 06 říj 2018 18:49 » v Internet a internetové prohlížeče
    12
    769
    od ITCrowd
    včera, 20:45
  • Dostupná paměť pro Photoshop
    od remkren » 26 čer 2018 17:27 » v Design a grafické editory
    0
    283
    od remkren
    26 čer 2018 17:27

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti