Přístup do menu routeru

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Polabánek
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: srpen 13
Pohlaví: Muž

Přístup do menu routeru

Příspěvekod Polabánek » 05 led 2019 23:26

Zdravím.Používám pro připojení k internetu router COMTREND VR3026e a router BELKIN F5D7632-4V8 jsem používal jako opakovač WIFI v jiné části bytu. Vše fungovalo dobře a asi před třemi měsíci jsem BELKIN musel dočasně vypnout.Nyní chci vše uvést do původního stavu,ale BELKIN sice běží, kontrolky blikají, ale WIFI funguje pouze u COMTRENDU. Chtěl jsem zkontrolovat konfiguraci a nastaveni routerů, ale nedaří se mi ale otevřít okno s nastavením ani jednoho routeru .Můžete mi prosím poradit, jak na to? Předem děkuji.



Reklama
Petrfoo
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 651
Registrován: srpen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Přístup do menu routeru

Příspěvekod Petrfoo » 06 led 2019 00:04

Do routeru na kterej jsi pripojenej se dostanes pres IP adresu vychozi brany. Tzn. otevri si prikazovy radek, do nej dej prikaz ipconfig a IP adresu ktera bude u polozky default gateway zadej do weboveho prohlizece.
Lenovo ThinkPad T480 | Intel Core i5-8250U | 8GB RAM DDR4 | Intel UHD Graphics | 256GB SSD
Dell Inspiron 15 7560 | Intel i5-7200U | nVidia GeForce 940MX | RAM 8GB DDR4 2400 MHz | 256GB SSD
Xiaomi Mi 8 | Snapdragon 845 | 6/128 GB

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15554
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Přístup do menu routeru

Příspěvekod ITCrowd » 06 led 2019 09:30

Tak se ovšem dostaneš do nastavení pouze toho comtrendu.
Belkin budeš muset připojit kabelem k počítači, resetovat jej do továrního nastavení a nastavit znovu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Polabánek
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: srpen 13
Pohlaví: Muž

Re: Přístup do menu routeru

Příspěvekod Polabánek » 08 led 2019 00:36

Když napíšu dle návodu výchozí bránu 10.0.0.138 ,chce to po mně jméno a heslo, což by mělo být admin a admin , ale nefunguje to. Nepamatuji se, že bych to měnil. Ale ten comtrend je zjevně v pořádku.
Když jsem zkoušel připojit belkina.tak tam byla brána 192.168.2.1 a připojoval jsem to kabelem přes Comtrend a to asi bylo špatně. Když ho připojím přímo k počítači, tak se musím odpojit od internetu, protože Belkin je ADSL2 a připojení mám VDSL.

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9054
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Přístup do menu routeru

Příspěvekod zeus » 08 led 2019 09:10

To preci nevadi, na nastaveni internet nepotrebujes.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Polabánek
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: srpen 13
Pohlaví: Muž

Re: Přístup do menu routeru

Příspěvekod Polabánek » 08 led 2019 23:47

Tak belkina jsem rozchodil, ale nedaří se mi nakonfigurovat síť mezi routery. Prosím o radu, jak postupovat.
A po zadání příkazu "config" nebo "config/all" mi jen problikne okno příkazového řádku a ihned zmizí.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15554
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Přístup do menu routeru

Příspěvekod ITCrowd » 08 led 2019 23:54

Máš pravděpodobně na mysli ipconfig, či ipconfig /all. To jsou příkazy pro příkazový řádek. Tedy nejdříve musíš spustit příkazový řádek, a teprve v něm zadávat příkazy.
A belkina musíš nastavit, když jsi k němu připojen. V jeho menu zvolíš repeater, nastavíš, kterou síť bude repeatovat, taky k ní musíš zadat přihlašovací údaje.
Osobně repeatery nedoporučuji, vždy omezí šířku pásma na polovinu, čímž se dostaneš do stavu, že signál sice je max., ale rychlost pomalá. Natáhni mezi routery kabel a zapoj belkina jako switch - viz. můj podpis, Router jako switch.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vyskakující kontextové menu
    od miisav » 08 led 2019 22:00 » v Internet a internetové prohlížeče
    2
    199
    od miisav
    09 led 2019 09:26
  • Problém so Start Menu (Windows 10)
    od pumaSvK » 18 kvě 2018 16:06 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    558
    od xbs
    19 kvě 2018 21:19
  • Panel rychlý přístup
    od VOM » 02 srp 2018 11:05 » v Kancelářské balíky
    1
    470
    od xlnc
    03 srp 2018 22:11
  • Steam účet - Rodinný přístup
    od Cleric » 19 pro 2018 11:49 » v Hry
    11
    519
    od Cleric
    19 pro 2018 18:18
  • Chyba v právech - Přístup odepřen C:\
    od Scientific » 27 led 2018 00:32 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    577
    od ITCrowd
    27 led 2018 10:06

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů