Propojení 2 routerů.

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17127
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 21:45

Přístup do nastavení routeru funguje bez internetu.
Představ si, že dostaneš router a potřebuješ ho nastavit pro připojení k internetu. Jak bys ho asi tak nastavil?


Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 21:59

Tak přístup do nastavení funkční. Nejspíš to neslo kvůli vadnemu portu. Teď jen musim zjistit přístupové údaje. Router by měl být v defaultnim nastavení. Pokud tam zadám model a heslo (které je napsáno z druhé strany routeru) tak mě to nepustí.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17127
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 22:06

admin/admin
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 10 kvě 2019 17:32

Tak ono je to nejspíš uplně v defaultu. Chce to po mně nějaké nastavení.
Když jsem zvolil auto-detect, tak mi to hodilo error.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4660
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod RIKI22 » 10 kvě 2019 18:17

To nepotrebuješ.
Klik na Network-Lan a zmeň IP adresu.Klik na DHCP a vyber DHCP server Disable.Samozrejme uložiť nastavenia.
Potom si ešte nastav Wireless.

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 11 kvě 2019 16:49

Tak jsem to všechno pozměnil. Ale Wifina mi jede furt rozdílně. Jedna je TP-Link_754C a druhá TP-Link_28F31E. Není to jedna a tá samá, ale musím to přepojovat pořad do kola.

Mr9eee
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 335
Registrován: březen 13
Bydliště: Frýdek-Místek
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Mr9eee » 11 kvě 2019 16:51

V záložce Wireless nalezneš položku SSID - to je název Wi-Fi sítě, který potřebuješ přejmenovat -> sjednotit.

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 11 kvě 2019 17:00

No tak teď se pro změnu nedostanu do nastavení toho druheho routeru. Do prrního (hlavního) se dostanu bez problému, ale u toho druhého se jen načítá a načítá..

Dodatečně přidáno po 50 minutách 38 vteřinách:
Tak se mi tam podařilo dostat, stačil restart PC. Ale mám další problém.. Když jsem u hlavního routeru v pokoji tak Wi-Fi signál mám. Jakmilo příjdu do vedlejší místosti s druhým routerem, tak se mi Wifina odpojí a když jí chci připojit a zadám heslo, píše mi to nesprávné heslo k síti..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17127
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 11 kvě 2019 20:34

Doporučím ti, aby sis zaplatil profesionála. Zjevně je tohle nad tvé možnosti. Dle toho návodu dokáží nastavit routery i holky...
Je vidět, že jsi ho ani nečetl.
1. pokoušel se připojovat PC do wan portu - v návodu je wan port přeškrtlý, tím je jasně dáno, že se do něj nic nepřipojuje.
2."Jedna je TP-Link_754C a druhá TP-Link_28F31E." V návodu je jasně uvedeno, že obě wifi mají mít stejný SSID a heslo (bod5). Kdyby ses jím řídil, nemohlo by toto nastat.
3."No tak teď se pro změnu nedostanu do nastavení toho druheho routeru." A proto je mu zadána pevná IP adresa, aby ses na něj mohl kdykoli dostat (bod6).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

krutik66
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod krutik66 » 30 čer 2019 10:01

Ahoj postupoval sem podle navodu na switch ale u routru 1 mam v ipconfig vychozi branu koncici na 1.1 a v nastaveni dhcp mam rozsah zacinajici na 1.2 a koncici na 1.254.kdyz zapojim kabelem k pc druhy router vse nastavum podle navodu, vypnu dhcp ale nevim jakou ip mam nastavit mimo rozsah jak je psáno. Kdyz dam o 1 niz tedy namisto 1.2 na 1.1 hodi me to do nastaveni routru 1 a druhy musim resetovat protoze se do nej nedostanu. 1.0 ani 1.255 me nepovoli. Uz nevim co dal

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17127
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 30 čer 2019 10:23

1. Nemáš vstupovat do cizího tématu, ale založit si vlastní.
2. Jak nastavit rozsah DHCP je v návodu samozřejmě zmíněno viz. bod 2)
Obrázek zde: download/file.php?id=58275&mode=view
A vidíš tam položku Start IP Address? Tak to je ono. Stačí jen umět číst :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení dvou routerů
    od FachmanCz » 30 dub 2019 15:54 » v Sítě - hardware
    3
    714
    od ITCrowd
    30 dub 2019 21:33
  • Propojení TV a routeru kabelem
    od martyy » 11 črc 2019 19:04 » v Sítě - hardware
    2
    452
    od martyy
    11 črc 2019 19:48
  • Propojení routerů bez kabelu pro šíření WiFi
    od Martin70 » 15 čer 2019 10:36 » v Administrace sítě
    1
    680
    od zeus
    15 čer 2019 13:35
  • propojení
    od Duffy23 » 28 kvě 2019 15:11 » v Vše ostatní (sw)
    4
    562
    od ITCrowd
    28 kvě 2019 19:53
  • Propojení PC s routerem
    od Coxx-cz » 17 zář 2019 14:03 » v Sítě - hardware
    5
    863
    od ITCrowd
    18 zář 2019 12:52

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Grander a 10 hostů