Propojení 2 routerů.

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19481
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 21:45

Přístup do nastavení routeru funguje bez internetu.
Představ si, že dostaneš router a potřebuješ ho nastavit pro připojení k internetu. Jak bys ho asi tak nastavil?


Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
Sirkosta
Level 3
Level 3
Příspěvky: 409
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 21:59

Tak přístup do nastavení funkční. Nejspíš to neslo kvůli vadnemu portu. Teď jen musim zjistit přístupové údaje. Router by měl být v defaultnim nastavení. Pokud tam zadám model a heslo (které je napsáno z druhé strany routeru) tak mě to nepustí.
Zdroj SEASONIC Focus Plus (SSR-750PX), Platinum, 750W
CASE Be quiet Dark Base 700
CPU Intel Core i9-9900K (3,6 GHz,16MB, LGA 1151)
ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Z390
EVGA GeForce 2080 SUPER FTW3 ULTRA GAMING
HDD SSD A-Data XPG SX8200 PRO, M.2
RAM Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
COOLER AKASA chladič M.2 SSD
HDD SSD Samsung 970 EVO PLUS, 250GB, M.2
NZXT kraken x72

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19481
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 22:06

admin/admin
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Sirkosta
Level 3
Level 3
Příspěvky: 409
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 10 kvě 2019 17:32

Tak ono je to nejspíš uplně v defaultu. Chce to po mně nějaké nastavení.
Když jsem zvolil auto-detect, tak mi to hodilo error.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zdroj SEASONIC Focus Plus (SSR-750PX), Platinum, 750W
CASE Be quiet Dark Base 700
CPU Intel Core i9-9900K (3,6 GHz,16MB, LGA 1151)
ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Z390
EVGA GeForce 2080 SUPER FTW3 ULTRA GAMING
HDD SSD A-Data XPG SX8200 PRO, M.2
RAM Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
COOLER AKASA chladič M.2 SSD
HDD SSD Samsung 970 EVO PLUS, 250GB, M.2
NZXT kraken x72

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5368
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod RIKI22 » 10 kvě 2019 18:17

To nepotrebuješ.
Klik na Network-Lan a zmeň IP adresu.Klik na DHCP a vyber DHCP server Disable.Samozrejme uložiť nastavenia.
Potom si ešte nastav Wireless.

Sirkosta
Level 3
Level 3
Příspěvky: 409
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 11 kvě 2019 16:49

Tak jsem to všechno pozměnil. Ale Wifina mi jede furt rozdílně. Jedna je TP-Link_754C a druhá TP-Link_28F31E. Není to jedna a tá samá, ale musím to přepojovat pořad do kola.
Zdroj SEASONIC Focus Plus (SSR-750PX), Platinum, 750W
CASE Be quiet Dark Base 700
CPU Intel Core i9-9900K (3,6 GHz,16MB, LGA 1151)
ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Z390
EVGA GeForce 2080 SUPER FTW3 ULTRA GAMING
HDD SSD A-Data XPG SX8200 PRO, M.2
RAM Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
COOLER AKASA chladič M.2 SSD
HDD SSD Samsung 970 EVO PLUS, 250GB, M.2
NZXT kraken x72

Mr9eee
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 335
Registrován: březen 13
Bydliště: Frýdek-Místek
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Mr9eee » 11 kvě 2019 16:51

V záložce Wireless nalezneš položku SSID - to je název Wi-Fi sítě, který potřebuješ přejmenovat -> sjednotit.

Sirkosta
Level 3
Level 3
Příspěvky: 409
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 11 kvě 2019 17:00

No tak teď se pro změnu nedostanu do nastavení toho druheho routeru. Do prrního (hlavního) se dostanu bez problému, ale u toho druhého se jen načítá a načítá..

Dodatečně přidáno po 50 minutách 38 vteřinách:
Tak se mi tam podařilo dostat, stačil restart PC. Ale mám další problém.. Když jsem u hlavního routeru v pokoji tak Wi-Fi signál mám. Jakmilo příjdu do vedlejší místosti s druhým routerem, tak se mi Wifina odpojí a když jí chci připojit a zadám heslo, píše mi to nesprávné heslo k síti..
Zdroj SEASONIC Focus Plus (SSR-750PX), Platinum, 750W
CASE Be quiet Dark Base 700
CPU Intel Core i9-9900K (3,6 GHz,16MB, LGA 1151)
ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Z390
EVGA GeForce 2080 SUPER FTW3 ULTRA GAMING
HDD SSD A-Data XPG SX8200 PRO, M.2
RAM Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
COOLER AKASA chladič M.2 SSD
HDD SSD Samsung 970 EVO PLUS, 250GB, M.2
NZXT kraken x72

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19481
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 11 kvě 2019 20:34

Doporučím ti, aby sis zaplatil profesionála. Zjevně je tohle nad tvé možnosti. Dle toho návodu dokáží nastavit routery i holky...
Je vidět, že jsi ho ani nečetl.
1. pokoušel se připojovat PC do wan portu - v návodu je wan port přeškrtlý, tím je jasně dáno, že se do něj nic nepřipojuje.
2."Jedna je TP-Link_754C a druhá TP-Link_28F31E." V návodu je jasně uvedeno, že obě wifi mají mít stejný SSID a heslo (bod5). Kdyby ses jím řídil, nemohlo by toto nastat.
3."No tak teď se pro změnu nedostanu do nastavení toho druheho routeru." A proto je mu zadána pevná IP adresa, aby ses na něj mohl kdykoli dostat (bod6).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

krutik66
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: červenec 17
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod krutik66 » 30 čer 2019 10:01

Ahoj postupoval sem podle navodu na switch ale u routru 1 mam v ipconfig vychozi branu koncici na 1.1 a v nastaveni dhcp mam rozsah zacinajici na 1.2 a koncici na 1.254.kdyz zapojim kabelem k pc druhy router vse nastavum podle navodu, vypnu dhcp ale nevim jakou ip mam nastavit mimo rozsah jak je psáno. Kdyz dam o 1 niz tedy namisto 1.2 na 1.1 hodi me to do nastaveni routru 1 a druhy musim resetovat protoze se do nej nedostanu. 1.0 ani 1.255 me nepovoli. Uz nevim co dal

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19481
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 30 čer 2019 10:23

1. Nemáš vstupovat do cizího tématu, ale založit si vlastní.
2. Jak nastavit rozsah DHCP je v návodu samozřejmě zmíněno viz. bod 2)
Obrázek zde: download/file.php?id=58275&mode=view
A vidíš tam položku Start IP Address? Tak to je ono. Stačí jen umět číst :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • propojeni 2 pc pomocí routeru
    od shockwave » 20 dub 2020 10:39 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    312
    od shockwave
    22 dub 2020 10:19
  • Propojení dvou routerů - omezení downloadu
    od geekercz » 06 bře 2020 11:48 » v Administrace sítě
    7
    1346
    od geekercz
    09 bře 2020 18:28
  • Propojení WiFi routerů s funkcí MESH pomocí SWITCH
    od Harold » 30 lis 2019 11:49 » v Sítě - hardware
    7
    1071
    od Harold
    30 lis 2019 16:16
  • Nejde ping ze zařízení u primárního routeru na zařízení sekundárního routeru
    od postcd » 17 pro 2019 17:53 » v Administrace sítě
    4
    1315
    od zeus
    22 pro 2019 17:17
  • Propojení PC s TV
    od Sirkosta » 20 bře 2020 10:35 » v Vše ostatní (hw)
    6
    767
    od Sirkosta
    20 bře 2020 11:03

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti