Problém s připojením přes LAN Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

martinkopec
Level 1
Level 1
Příspěvky: 65
Registrován: únor 15
Pohlaví: Muž

Problém s připojením přes LAN

Příspěvekod martinkopec » 28 bře 2020 22:59

Zdravím,

chtěl bych se jen zeptat zda je to možné či ne.

Chtěli jsme si zahrát Warcraft 3 (stažená verze) ve třech po Lance. Já na stolním PC připojený kabelem z roteru (wifi), přítelkyně na notebooku připojená na wifi (stejná IP adresa jako mám já) a brácha na stolním PC připojený kabelem, ale ne z roteru, ale z prvního switche (tudíž jiná IP adresa).
Když jsme se chtěli připojit, tak já a přítelkyně jsme neměli problém, ale brácha nás najít nemohl. Zkusili jsme to, že jsem se připojil kabelem přímo z prvního switche a to jsme se s bráchou našli, tak jsme usoudili, že jelikož je IP adresa routeru(wifi) a IP adresa od poskytovatele internetu jiná, tak proto se nemůžeme najít.
Myslíte že je nějaká možnost abychom si mohli všichni tři zahrát spolu? Zkoušeli jsme změnit u bráchy IP adresu, ale také to nešlo a nebo jsme to dělali špatně.

Děkuji mnohokrát za jakoukoliv odpověď.
Popřípadě ujasním, jelikož je to dost zamotané.



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42397
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s připojením přes LAN

Příspěvekod petr22 » 28 bře 2020 23:09

Mas nejak divne zapojenou sit, switch pred routerem nema co delat.

Router musi byt zapojeny do site poskytovatele a teprve za routerem vsechny switche a pocitace.

Vsechny pocitace musi mit IP ze stejneho rozsahu, tedy 192.168.x.x, pak budou fungovat i hry.

Jestli mas pred routerem switch, tak vsechno co je zapojene do nej je nechranene pripojene primo
do netu, coz muze byt problem pokud podle smlouvy muzes mit jen 1 koncove zarizeni (aka router).

Takto ti pripojeni blokuje tvuj vlastni firewall ve tvem vlastnim routeru (ten pocitac co je pripojeny
primo na net ale nechrani vubec).

martinkopec
Level 1
Level 1
Příspěvky: 65
Registrován: únor 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém s připojením přes LAN

Příspěvekod martinkopec » 28 bře 2020 23:29

Tak se omlouvám, špatně jsem to napsal. Máme na půdě router který je připojený do sítě poskytovatele, z toho routeru vedou dva kabely. Jeden ke mně a jeden k bráchovi. Ten u bráchy vede rovnou do pc a ten u mě vede do wifi a z wifi do mého PC.
Proto máme oba jinou IP adresu. Oba máme 192.168. akorát další čísla jsou jiná.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42397
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s připojením přes LAN

Příspěvekod petr22 » 28 bře 2020 23:38

V tom pripade jsou za sebou dva routery.

U toho druheho je treba vypnout DHCP server.

martinkopec
Level 1
Level 1
Příspěvky: 65
Registrován: únor 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém s připojením přes LAN

Příspěvekod martinkopec » 29 bře 2020 00:16

Tak jsem vypl DHCP, ale netušim co se má stát :D má se změnit IP adresa nebo?
Každopádně se stále nemůžeme najít s bráchou.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42397
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s připojením přes LAN

Příspěvekod petr22 » 29 bře 2020 00:26

Vsechny pocitace by mely dostat IP z prvniho routeru, takze budou ve stejnem IP rozsahu.

Jake maji IP ? Musi se lisit jen to posledni cislo.

martinkopec
Level 1
Level 1
Příspěvky: 65
Registrován: únor 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém s připojením přes LAN

Příspěvekod martinkopec » 29 bře 2020 01:08

Brácha má 192.168.88. něco a my přes druhý router 192.168.0.něco
Když jsem vypl DHCP, tak nefunguje wifi. Mobil píše "nepodařilo se získat IP adresu"
Na mém pc, který je připojený kabelem z druhého routeru internet funguje, ale stále IP adresa 192.168.0.119, nevím zda nemusím restartovat PC, zkoušel jsem vytáhnout router z elektřiny, ale stále stejná IP.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18899
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s připojením přes LAN

Příspěvekod ITCrowd » 29 bře 2020 09:10

Projdi si můj podpis - router jako switch.
Pokud si nebudeš s něčím vědět rady, pak budu chtít plánek tvé sítě včetně IP adreací, a u síťových zařízení bude zveden přesný typ a výrobce.
A kromě venkovní (WAN) IP adresy budeš uvádět kompletní IP adresy. Na vnitřní adresu se totiž připojit nejde. Adresaci 192.168.0.0 používá minimálně miliarda lidí a 192.168.88.0 skoro všichni s mikrotikem.
Jak má vypadat plánek: app.php/gallery/image/1669/source
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

martinkopec
Level 1
Level 1
Příspěvky: 65
Registrován: únor 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém s připojením přes LAN

Příspěvekod martinkopec » 29 bře 2020 17:22

Tak problém byl vyřešen. Jediné co, tak jsem musel druhý router dát jako access point a už máme všichni IP stejnou(samozřejmě až na koncová čísla.
Díky moc a můžeme to uzavřít tady.

Dodatečně přidáno po 7 minutách 57 vteřinách:
Ještě bych se optal narychlo. snižuje router nějak rychlost internetu, který mi jde do PC který je připojený kabelem? router je TP-Link Archer C6 a připojení internetu 30/3 Mb/s.
Je možné že by šel internet v PC rychleji kdyby byl připojený přímo do prvního routeru?
A ještě jedna, kdybych koupil rozdvojku a zapojil do ní kabel co by šel do druhého routeru a kabel co by šel do mého PC. Rychlost by se nějak dělila? nebo by procházela do routeru i do PC stejná rychlost jako přichází z prvního routeru.

Děkuju a to už je vše :)

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 938
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Problém s připojením přes LAN

Příspěvekod Coxx-cz » 29 bře 2020 17:38

Na rozdvojku (splitter) rovnou zapomeň, to je prasárna která v síti nadělá víc škody než užitku. Kdykoliv potřebuješ jeden kabel rozdělit na dva (nebo více) tak je potřeba použít switch. Jinak router by snižovat rychlost internetu neměl. Ověřit v PC to můžeš speedtestem (speedtest.net).
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18899
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém s připojením přes LAN

Příspěvekod ITCrowd » 29 bře 2020 17:51

"Ještě bych se optal narychlo. snižuje router nějak rychlost internetu, který mi jde do PC který je připojený kabelem? router je TP-Link Archer C6 a připojení internetu 30/3 Mb/s." - Nepíšeš, co je ten druhý krám zač, ale s nejvyšší pravděpodobností ne.Nic ti nebrání to vyzkoušet.
Ad 2) odpověděl coxx.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

martinkopec
Level 1
Level 1
Příspěvky: 65
Registrován: únor 15
Pohlaví: Muž

Re: Problém s připojením přes LAN  Vyřešeno

Příspěvekod martinkopec » 29 bře 2020 18:10

Coxx-cz píše:Na rozdvojku (splitter) rovnou zapomeň, to je prasárna která v síti nadělá víc škody než užitku. Kdykoliv potřebuješ jeden kabel rozdělit na dva (nebo více) tak je potřeba použít switch. Jinak router by snižovat rychlost internetu neměl. Ověřit v PC to můžeš speedtestem (speedtest.net).


Děkuji to jsem potřeboval :)

ITCrowd píše:Nepíšeš, co je ten druhý krám zač, ale s nejvyšší pravděpodobností ne.Nic ti nebrání to vyzkoušet.

To protože nevím co je to za model a upřímně nechce se mi lézt na půdu, mám dost velkou alergii na prach, takže tak. Každopádně to klidně mohu vyzkoušet v PC to máte pravdu a nevim proč mně to nenapadlo.

Díky moc za všechny odpovědi a teď už to můžeme uzavřít :)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Monitor s připojením přes USB-C
    od Grander » 20 srp 2019 11:40 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    0
    264
    od Grander
    20 srp 2019 11:40
  • Problém s připojením
    od Taby793 » 19 bře 2020 14:14 » v Sítě - hardware
    2
    759
    od Taby793
    20 bře 2020 10:00
  • Problém s připojením
    od AdamS » 16 črc 2019 16:17 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    1117
    od ITCrowd
    16 črc 2019 17:33
  • Problém s připojením klávesnice
    od JsemTu » 09 bře 2020 09:57 » v Problémy s hardwarem
    1
    268
    od ITCrowd
    09 bře 2020 10:47
  • Problem s pripojenim k wifi
    od f1sh » 23 lis 2019 10:38 » v Sítě - hardware
    5
    633
    od ITCrowd
    24 lis 2019 08:01

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů