Propojení 2 PC nefunguje

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14099
Registrován: červen 06
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Příspěvekod El Diablo » 31 črc 2006 23:12

Máš nastavený sdílení? A udělená práva pro uživatele?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Reklama
Uživatelský avatar
8ndra
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: červenec 06
Bydliště: Karlovy Vary
Pohlaví: Muž

Příspěvekod 8ndra » 01 srp 2006 11:21

takhle to mam u sdílenejch dokumentu v Pc01:
Obrázek

a oba uzivatele a Pc01 sou správci počítače, nebo jaky práva?

Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 01 srp 2006 12:41

jde o to že když se podíváš do

pc01 místa v síti->zobrazit počítače ve skupině-> tak tam ten pc02 snad vidíš ne a můžeš na něj přistupovat

naopak když se mrkneš na

pc02->místa v síťi->pracovní skupiny->doma->tak tam vidíš pc01 i pc02 a ne pc01 se musíš přihlásit ne??

ještě takovou maličkost máš křížený síťový kabel??
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Uživatelský avatar
8ndra
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: červenec 06
Bydliště: Karlovy Vary
Pohlaví: Muž

Příspěvekod 8ndra » 01 srp 2006 14:35

křížák bych mel mít, protože už to běhalo, ale dělal mi ho kamos, tak těžko říct, ale fakt to snim uz behalo

na Pc01(win XP) nevidim ZADNEJ pocitac ani 01 (kdyz chci dat mista v siti, tak pise vyse zminenou hlasku) naopak na Pc02 (win2000) vidim oba, ale do 01nemuzu pristupovat

Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 01 srp 2006 16:34

co třeba firewall??pingy??
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Uživatelský avatar
8ndra
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: červenec 06
Bydliště: Karlovy Vary
Pohlaví: Muž

Příspěvekod 8ndra » 01 srp 2006 20:24

ve firewallu nevim, nemuzu najit kde se to nastavuje, a ping mi nejde

Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14099
Registrován: červen 06
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Příspěvekod El Diablo » 01 srp 2006 21:42

8ndra píše:ve firewallu nevim, nemuzu najit kde se to nastavuje, a ping mi nejde


To je ovšem zásadní chyba!
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Uživatelský avatar
8ndra
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: červenec 06
Bydliště: Karlovy Vary
Pohlaví: Muž

Příspěvekod 8ndra » 02 srp 2006 02:47

mas namysli firewall nebo ping, ten ping vim ze je hodne blbe, ten firewall sem nasel, ale nevim kde co mam nastavit na jaky hodnoty

Uživatelský avatar
8ndra
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: červenec 06
Bydliště: Karlovy Vary
Pohlaví: Muž

Příspěvekod 8ndra » 02 srp 2006 13:28

muzu opsat co mam v tom firewallu zaskrtano, nebo jestli by mi nekdo dokazal poradit i bez toho? :nomail:

Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14099
Registrován: červen 06
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Příspěvekod El Diablo » 02 srp 2006 13:55

PING ti musí chodit jinak je jakákoliv debata o spojení bezpředmětná. Zkus ten Firewall pro zkoušení vypnout.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nefunguje propojení Domácího kino s TV
    od Larses » 04 led 2021 20:39 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    1
    539
    od cervcek
    09 úno 2021 11:20
  • Propojení monitoru s PC
    od JohnSaw » 28 říj 2020 20:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    440
    od mmmartin
    29 říj 2020 10:48
  • Propojení Gmail/Centrum
    od miple » 06 led 2021 16:29 » v Internet a internetové prohlížeče
    5
    763
    od miple
    10 led 2021 17:29
  • Redukce k propojení zdroje?
    od luis21 » 10 led 2021 19:40 » v Vše ostatní (hw)
    11
    523
    od dvorakj
    10 led 2021 22:54
  • OneDrive, zrušení propojení PC
    od Marek Lučin » 21 led 2021 19:04 » v Windows 10, 8, 7..
    5
    403
    od Marek Lučin
    22 led 2021 08:25

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host