Zdravím.
V jakém směru vysílá všesměrová wifi anténka nejvyšší signál? Vím že to zní divně, ale přijde mi divné, že by do všech směrů vysílala úplně stejný signál, děkuji.
Konkrétně tento router:
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... chSubmit=1
Kam nasměrovat wifi anténu?
- benik.martin
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kam nasměrovat wifi anténu?
zákl: MSI K9N6SGM-V
proc: AMD Sempron 3000+
RAM: 2GB DDR2 667 MHz - integr. graf: 256 MB
HDD: 149 GB
Windows XP Home SP3
Windows XP Home SP3
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Kam nasměrovat wifi anténu?
Pokud je ve tvaru tyčky, tak ve směru kolmo k tyčce.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
No ono ti vesměs je pravda co píšeš, záleží ovšem na tom, jaké jsou překážky v cestě. Takže nasměrovat do volného prostoru.
Někdy se můžu jevit jako rejpal:), ale snažím se takový nebýt...
Veda a technika môžu byť prospešnými prostriedkami pokroku len vo vlastníctve duchovne vyspelej spoločnosti.
Autor neznámý
Veda a technika môžu byť prospešnými prostriedkami pokroku len vo vlastníctve duchovne vyspelej spoločnosti.
Autor neznámý
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To ovšem nemění směr vyzařování, ale jen deformuje sílu signálu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Ano je to zvlastni, ale nazev vsesmerova antena vznikl z vyzarovaci charakteristiky dane anteny. Ta vysila do smeru kolmeho k hlavni ose teto anteny temer stejne. Cili idealni vyzarovaci chasakteristika je kruh. Takze nejlepsi je umistit router s vsesmerovou antenou co nejvyse v mistnosti, at se tim zmensi vliv na kvalitu signalu ruznymi prekazkami. A pokud chces vysilat signal do mistnosti ve stejnem patre, tak doporucuji dat antenu ve smeru kolmem k podlaze. Pokud chces vysilat signal i do mistnosti o patro niz, tak musis zvolit urcity sklon anteny k podlaze. Ale obvykle staci pro potreby normalnich smrtelniku smer kolmy k podlaze :-)
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Led 2012 18:23) ---
Ted jsem se teprve kouknul na ten router. Mam podobny, ale vyssi verzi se tremi antenami (vyssi rychlost, vyssi dosah) a s dalsimi funkcemi navic (TP-LINK TL-WR1043ND). A u techto routeru je doporuceno prostredni antenu kolmo k zemi a obe postranni anteny dat do uhlu min. 45 stupnu vuci vodorovne ose s podlahou (zemi). Takze u dvojatenove verze bych taky doporucil opet uhel vetsi nez 45 stupnu vuci podlaze a nebo uhel kolmy, ono to v podstate zas tolik velikost a dosah elmag pole nezmeni.
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Led 2012 18:23) ---
Ted jsem se teprve kouknul na ten router. Mam podobny, ale vyssi verzi se tremi antenami (vyssi rychlost, vyssi dosah) a s dalsimi funkcemi navic (TP-LINK TL-WR1043ND). A u techto routeru je doporuceno prostredni antenu kolmo k zemi a obe postranni anteny dat do uhlu min. 45 stupnu vuci vodorovne ose s podlahou (zemi). Takze u dvojatenove verze bych taky doporucil opet uhel vetsi nez 45 stupnu vuci podlaze a nebo uhel kolmy, ono to v podstate zas tolik velikost a dosah elmag pole nezmeni.
- benik.martin
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Děkuji za ohlasy,
potřebuji pokrýt patro ve kterém jsem a patro níže, skutečně mám anténky jednu kolmo a jednu zhruba v uhlu 45° a přijde mi signál nejlepší (měřil jsem to však pouze laicky mým očkem podle pingu), a to jsem si vaše příspěvky přečetl až po nasměrování mých antén, takže skutečně se teorie skloubila s praxí, moc vám děkuji
potřebuji pokrýt patro ve kterém jsem a patro níže, skutečně mám anténky jednu kolmo a jednu zhruba v uhlu 45° a přijde mi signál nejlepší (měřil jsem to však pouze laicky mým očkem podle pingu), a to jsem si vaše příspěvky přečetl až po nasměrování mých antén, takže skutečně se teorie skloubila s praxí, moc vám děkuji

zákl: MSI K9N6SGM-V
Windows XP Home SP3
Windows XP Home SP3
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi