Přihlášení k domácí Wifi-síti

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

david.dda
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Přihlášení k domácí Wifi-síti

Příspěvekod david.dda » 18 úno 2012 11:04

Ahoj, mám doma wireless router (TP-Link TL-WR340G), který vysílá wifi signál. Na telefonu a jednom notebooku po kliknutí na vyhledávání připojení se tento signál automaticky najde a po zadání hesla se připojí zařízení bez problému k internetu. U druhého notebooku (Systém: Windows XP-Home Edition, Verze 2002, Service Pack 3, Acer - 1500 MHz, 752 RAM) zapnu wifi (Wireless LAN enabled) kliknu na výběr bezdrátové sítě, v nabídce sítí se mi zobrazí tato domácí wifi - mám ji pojmenovanou "Domácí síť" - signál je téměř plný, ale když na ní dvakrát kliknu, aby se k bezdrátové síti notebook připojil, vyskočí automaticky maska pro zadání síťového klíče, který zadám a po kliknutí na "připojit" vyskočí okénko s hláškou "Počkejte prosím na připojení systému Windows k síti Domácí sít" - pod tím běží linka s hláškou "Systém čeká na vyhledání sítě..." - po ca. 2 minutách vyhledávání to skočí zpět na okénko Výběr bezdrátové sítě, kde je opět zobrazen název mojí domácí sítě a je u něj napsáno automatické připojení, internet se ale nespojí. Nevíte v čem může být chyba?

Ještě takový postřeh. Když v nastavení routeru zruším pod bodem "Wireless settings" bod "Wireless Security" tak se notebook k wifi spojí, stejně tak, když dám místo původního zabezpečení WPA-PSK/WPA2-PSK pouze Hexadecimální zabezpečení WEP, tak se notebook také připojí. Zabezpečení WEP je ale podle mě nedostačující, může být vada spojení notebooku s wifi v tom, že notebook nepodporuje nejlepší zabezpečení WPA-PSK/WPA2-PSK? Dá se tato podpora nějak doinstalovat?
Děkuji moc

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s načítáním stránek - bílá blikající obrazovka po přihlášení
    od linkinlot9 » 31 pro 2024 15:36 » v Programování a tvorba webu
    1
    1685
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    31 pro 2024 16:27
  • PC s W11 Pro nevidím na síti.
    od pinzerce » 16 lis 2024 12:28 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2466
    od pinzerce Zobrazit poslední příspěvek
    16 lis 2024 13:56
  • Domaci server
    od petrvorisek » 13 pro 2024 19:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    3503
    od petrvorisek Zobrazit poslední příspěvek
    05 led 2025 16:26
  • HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
    od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem
    19
    5074
    od DenyKr Zobrazit poslední příspěvek
    15 zář 2024 14:14
  • Rekonstrukce bytu - nová domácí síť
    od cervcek » 25 čer 2025 22:35 » v Sítě - hardware
    1
    2658
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    26 čer 2025 12:41

Zpět na “Administrace sítě”