Prosim vás potřebuju poradit, dnes jsem si svuj starší počítač chtěl přetaktovat, ale narazil jsem na problém.
procesor: Intel i5 750
deska: gigabyte P55-UD3
Ram: kingstone 4x2GB 1600mhz
Taktoval jsem už dříve asi dva roky zpět, ale nevim proč se mi BIOS změnil zpět na továrních 2,66 GHz. Tak jsem se do toho pustil opět znovu a návod jsem použil ze stranek http://pctuning.tyden.cz/navody/upravy- ... t-lga-1156
Všechno jsem udělal, jel jsme podle návodu a nastavil procesor na první takt 3,4 GHz, vše podle návodu atd. Jenže po restartu pc začne zběsile pipat, nespočítám kolikrát, jak samopal. Poté se opět restartuje a BIOS mi zahlásí, že došlo k chybě při přetaktování změněním parametru procesoru a hodí mi to na default nastavení. Zkoušel jsem menší takt atd, ale jak něco změním tak nic nejde.
Chyba možna bude v pamětích mam tam 4 moduly a každy dva jsou trošku odlišny, první dva jsou Kingstone HyperX 1600 MHz Cl8 a druhy dva jsou stejny ale mají časování CL9. Deska mi samozřejmě automaticky dává takty pamětí na 1333MHz.
Ted si dobře nepamatuju, jestli jsem dříve taktoval jenom se dvouma ramkama a nebo jsem tam měl všechny 4. Jestli je možné, že když jsem přidal třeba 2 přídavné ramky o jiném časovaní ale model stejny, tak Bios mohl hodit tovární nastavení?
Jsem docela v koncích, přece už jenom i5 750 je trošku dědeček a docela by se mi hodilo to znovu nahodit alespon na těch 3,4 GHz zpět :)
Předem díky za rady