Taktování monitoru Philips 246E7QDSW Vyřešeno

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

gisanter
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod gisanter » 08 čer 2018 21:14

Nešlo mi to hodit sem tak jsem to uploadnul semka: https://ufile.io/jnt6s

Jinak se mi zobrazují v monitorinfoview 2x stejný monitor z něhož je jeden aktivní, ale předpokládám že to asi není vada že?



Reklama
gisanter
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod gisanter » 09 čer 2018 11:46

Tak jsem přišel aji na to, že mi ve většině případů udělá obraz deformaci. Když se počítač vypne či přepne do režimu spánku. Nebo když se monitor přepne do režimu spánku. Když změním v průběhu deformace frekvenci tak deformace zmizí. A jednou mi nešlo po deformaci ani otevřít panel NVIDIA. Tak je možný že je to i ovladačema.

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1068
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod Fox_25 » 09 čer 2018 12:56

A máš to přetaktování aplikované i přes CRU? Protože to co jsi mi poslal hlásí jen preferované časování při 60hz. U mě je tam 81hz.

Ty deformace může způsobovat systém, grafika a i ovladače. Zkus to tam hodit i přes CRU, byť by to s odstaveným DDC nemělo být potřeba. Ale s režimem spánku neporadím, až na občasný restart mi pc jede v režimu 24/7.

cru.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

gisanter
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod gisanter » 09 čer 2018 19:26

Tak hotovo dal jsem to i přes CRU na 81 Hz ale nikde v Monitoru se mi i přesto neukazuje 81 Hz. https://ufile.io/hn5um. Teď mi nejde spustit ani NVIDIA panel po tom co to udělá tuto chybu a Někdy ani při startu nenačte.

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1068
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod Fox_25 » 09 čer 2018 22:00

Odinstaluj ovladače GK s pomocí DDU a pak je nainstaluj znovu.


https://www.drivethelife.com/windows-10 ... pdate.html
Čistě náhodou, není ten deformovaný obraz podobný tomu jako na obrázcích v odkazu výše?

gisanter
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod gisanter » 10 čer 2018 15:35

Odinstaloval jsem ovladače pomoci DDU a znovu nainstaloval. Šlapalo to zhruba hodinu bez preoblému, až najednou to udělalo znovu a opět nešel otevřít panel NVIDIA. Po restartu opět vše funguje a to mám nastavené i přes CRU. Problém to byl úplně stejný jako předtím. Problikávali modré pixely i když podstatně méně. Problém by tedy mělí být v systému.

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1068
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod Fox_25 » 10 čer 2018 16:12

Hoď tam W7, jak to bude ok tak máš 90% jistotu že za to může W10.
V archivu s CRU máš taky soubory restart.exe a restart64.exe pro 64bit os, slouží pro manuální restart grafického ovladače. Když to udělá chybu tak ho zkus restartovat.

gisanter
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod gisanter » 10 čer 2018 16:36

Ještě jsem is všiml, že tento problém to udělá když se monitor přepne do režimu spánku. Zkusil jsem vypnout režim spánku PC a monitoru.I když nevím zda-li to pomůže když jsem na pc aktivní a monitor se zkrátka nevypne jestli to bude mít na to vliv. Tohle bude asi poslední pokus pokud ani to nepomůže vrátím se ke zlatým dobrým 7.

Dodatečně přidáno po 3 hodinách 24 minutách 7 vteřinách:
Zkusil jsem změnit nastavení napájení a bez výsledku. Poté jsem zkusil nainstalovat nejnovější ovladače chipsetu a 2 hodiny zatím bez jedinýho problému. Tak nejspíš pomohlo toto. I přesto děkuji za vaše rady a čas který jste věnoval tomuto problému. Děkuji

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1068
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod Fox_25 » 13 čer 2018 00:47

Pořád to nezlobí? Nejnovější ovladače pro čipset je to poslední co bych Ti poradil protože mě nenapadá jak může čipset, respektive jeho ovladač ovlivnit výstup grafické karty při probuzení PC.

A jak už jsem psal, tykej mi prosím.

gisanter
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod gisanter » 02 črc 2018 20:57

No tak obnovuju ještě toto téma. Dělá to pořád a né v takové míře. Ale i přesto jsem šel reklamovat kartu. Na CZC mi pán ani nerozuměl jen se díval jak na idiota že cože to chci vlastně dělat (taktovat monitor). No napsal do reklamace akorát že nejdou změnit Hz a že blikají modré pixely :D tak uvidíme jak to dopadne. No a ještě před reklamací jsem se zeptal na podpoře MSI, ti mi pořádně nedokázali ani odpovědět jen mi řekli, že to mám dat na reklamaci obchodu v kterým jsem to koupil. No přej mi hodně štěstí jestli to vyjde. Ještě bych měl dotaz: Dle mého selského rozumu i kdybych měl monitor který oficiálně podporuje např. 75Hz, 144Hz, Měl by udělat ten jistý problém ne?

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1068
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod Fox_25 » 02 črc 2018 21:54

Podle selského rozumu ano, jenže jak jsi se sám přesvědčil tak ne. Ale zkoušel jsi to při rozlišení 1280x1024 a ne fullhd, takže těžko říci.

A co W7, vyzkoušel jsi tento OS před reklamací? Je možné že za to můžou i W10, ale to že tam GK cpala nějaké nestandardní časování mi přijde pravděpodobnější. Hádám že z reklamace se akorát dozvíš že se problém neprojevil, no, třeba kluci z CZC pozitivně překvapí. Ještě bych to být tebou nechal do rekl. upřesnit, protože takhle na to prdnou normální 60hz monitor, nastaví 50hz a řeknou že je to ok. Měl jsi napsat dřív, mohl jsem Ti půjčit záložní GTX 660 aby jsi to zkusil i s ní.

gisanter
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod gisanter » 09 srp 2018 20:39

Tak jsem vyzkoušel už všechno na W10 při graf. kartě na zákl. desce taktování bez problému W7 jsem tu nezkoušel. Grafická karta byla na reklamaci a vrátila se s výsledkem opraveno ale opraveno není tak píšu CZC aby mi to vysvětlili a čekám na jejich reakci. Už jsem tak zoufalý že ji prodám někomu komu nevadí 60 Hz a koupím si jinou.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní monitor Philips 246E7QDSW
    od gisanter » 21 dub 2018 19:44 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    576
    od Fox_25
    21 dub 2018 22:07
  • Philips 246E7QDSW - problém s DVI
    od Mrazivec » 11 úno 2018 00:56 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    460
    od Mrazivec
    12 úno 2018 09:25
  • Philips 246E7QDSW - IPS GLOW
    od gisanter » 18 zář 2018 22:39 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    14
    724
    od Fox_25
    20 zář 2018 22:05
  • zvýšení frekvence philips-246e7qdsw-le
    od IkaREus » 15 pro 2017 20:52 » v Taktování a další úpravy PC
    4
    565
    od IkaREus
    18 pro 2017 21:33
  • Výběr 2k monitoru, Philips 272b8qjeb
    od Voky0077 » 13 zář 2018 20:58 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    762
    od vuLva
    25 zář 2018 07:20

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů