Nejde mi ani tak o taktování, ale chci dát do PC dvě tyto karty, ale naopak chci snížit maximální spotřebu
cca na 85%, abych snížil hlučnost této GK. Všichni výrobci mají nějakou „utilitu“.
1. Jakou utilitu GK má Intel = Její název ? Prosím o web. = odkaz, případně i s nějakým návodem.
2. Jak případně ručně konfigurovat BIOS, při dvou grafických kartách v jednom PC ? Nebo, kde najdu
automatickou konfiguraci v Biosu ? Nebo jak konfiguraci v Biosu přenastavit ? Můj MB má socket.: 1200.
Předem děkuji, za jakékoliv odpovědi.
Taktování – Utilita k GK: Intel Arc A750 ?
-
- nováček
- Pohlaví:
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: Taktování – Utilita k GK: Intel Arc A750 ?
https://www.intel.com/content/www/us/en ... phics.html
BIOS se nemusi konfigurovat nijak, dve graficke karty pres DirectX 12 musi umet vyuzivat aplikace.
Tedy tech nekolik aplikaci, ktere vice karet podporuji, bude fungovat samo.
Co ma byt cilem? Na hry je Intel Arc naprosto k nicemu, je to takova technicka kuriozita.
BIOS se nemusi konfigurovat nijak, dve graficke karty pres DirectX 12 musi umet vyuzivat aplikace.
Tedy tech nekolik aplikaci, ktere vice karet podporuji, bude fungovat samo.
Co ma byt cilem? Na hry je Intel Arc naprosto k nicemu, je to takova technicka kuriozita.
-
- nováček
- Pohlaví:
Dobrý den a děkuji za krásné a srozumitelné vysvětlení, ale stejně jsem někde narazil na info,
že je dobré někde v Biosu zkontrolovat, jestli Bios správně detekoval, že jsou v PC 2 GK.
- Kde to v Biosu prosím najdu ?
1. Tato technická kuriozita překonává parametry karet řady RTX 2050, ale i 3050 !
Na začátečníka dobré, ne ?
- Navíc je tato Intel GK Arc A750 skoro o polovinu levnější, samozřejmě by byla lepší A770,
ale také znatelně dražší ! Na to jsem se ale neptal.
2. Lze na její taktování použít třeba "Taktovací utilitu", od Asus: GPU Tweak 3 ?
- Ještě jsem nikdy netaktoval a tahle utilita vypadá celkem jednoduše.
že je dobré někde v Biosu zkontrolovat, jestli Bios správně detekoval, že jsou v PC 2 GK.
- Kde to v Biosu prosím najdu ?
1. Tato technická kuriozita překonává parametry karet řady RTX 2050, ale i 3050 !
Na začátečníka dobré, ne ?
- Navíc je tato Intel GK Arc A750 skoro o polovinu levnější, samozřejmě by byla lepší A770,
ale také znatelně dražší ! Na to jsem se ale neptal.
2. Lze na její taktování použít třeba "Taktovací utilitu", od Asus: GPU Tweak 3 ?
- Ještě jsem nikdy netaktoval a tahle utilita vypadá celkem jednoduše.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
V BIOSu to najit nelze.
RTX 2050 a RTX 3050 maji velice slaby vykon, ale na rozdil od Intel ARC maji jednu obrovskou vyhodu,
vsechny hry na nich lze spustit a funguji bez problemu. Kdezto najit hru, ktera an Intel ARC funguje
spravne, je docela umeni.
Intel ARC je karta, kterou vyrobci her nepodporuji ani netestuji, hry nemusi jit vubec spustit.
GPU Tweak dle specifikaci vyzaduje kartu AMD nebo Nvidia. Coz je logicke, Intel karty na hry nikdo nepouziva.
Opakuji: mit v PC dve karty od AMD nebo Nvidie nema smysl, natoz takoveto kuriozity jako Intel ARC.
RTX 2050 a RTX 3050 maji velice slaby vykon, ale na rozdil od Intel ARC maji jednu obrovskou vyhodu,
vsechny hry na nich lze spustit a funguji bez problemu. Kdezto najit hru, ktera an Intel ARC funguje
spravne, je docela umeni.
Intel ARC je karta, kterou vyrobci her nepodporuji ani netestuji, hry nemusi jit vubec spustit.
GPU Tweak dle specifikaci vyzaduje kartu AMD nebo Nvidia. Coz je logicke, Intel karty na hry nikdo nepouziva.
Opakuji: mit v PC dve karty od AMD nebo Nvidie nema smysl, natoz takoveto kuriozity jako Intel ARC.
-
- nováček
- Pohlaví:
Děkuji MOC za odborné vysvětlení.
Tudíž jsem pochopil, že je zatím lepší NEKUPOVAT: "Intel ARC" ! (Listopad 2024)
Dobrá koupím nějakou MSI 4060, nebo Gainward 4060.
A zkusím "Taktovací utilitu", od Asus: GPU Tweak 3, takt jen o 10-15%,
ale hlavně je tam možnost, nastavit max "fps" !
Tudíž jsem pochopil, že je zatím lepší NEKUPOVAT: "Intel ARC" ! (Listopad 2024)
Dobrá koupím nějakou MSI 4060, nebo Gainward 4060.
A zkusím "Taktovací utilitu", od Asus: GPU Tweak 3, takt jen o 10-15%,
ale hlavně je tam možnost, nastavit max "fps" !
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Intel Core i7 10700f+Chladič je to správna volba?
od michal35542 » 09 dub 2024 05:44 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 8
- 4102
-
od michal35542
11 dub 2024 16:45
-
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 2260
-
od Zivan
15 srp 2024 09:16
-
Zpět na “Taktování a další úpravy PC”