Ahoj,
kdo ti to tam bude osazovat? Pokud sam, tak na 90% neco znicis. Kazdy ale nejak zacina, mi v patnacti horel komp:-)
Zjisti si prvni zakladni znalosti, nevis ani, co vlastne chces - treba jako pridat jadra do procesoru, to sem nikdy nevidel, ze to vubec jde..., ale asi si to myslel jinak.
Dale, pokud mas 50 tisic na zbytecne Intel osmijadro, tak si kup novy komp, zvlast komponenty, tu uz ti nekdo poradi, a to Lenovo, ktere stejne asi ani neni upgradovatelne, nekomu levne prodej.
Edit: ten navod je z roku 2006...socket 939, celkem historie...jako principy jsou stejne, ale ty bys spise potreboval polopatisticky presny navod
Edit2: abys tam vlozil novy procak, budes to asi muset cele rozebrat, tzn.vytahnout desku ven (predtim vsechny karty, odpojit disky,zdroj apod), na to se citis?
navýšení procesorů Vyřešeno
Re: navýšení procesorů Vyřešeno
Proc by se proboha mel kvuli vymene procesoru vyndavat motherboard? Ta bedna je naprosto prazdna, sundani chladice nic nebrani.
1. Sundat chladic
2. Vyklopit tu packu co je vedle procesoru nahoru
3. Vyndat procesor
4. Vlozit novy procesor a zacvaknout zamek slotu (packu dolu)
5. Nanest teplovodivou pastu
6. Nasadit zpet chladic
Tohle nejde skazit, jen je tam potreba ten procesor vlozit se spravnou orientaci (jde tam jen jednim zpusobem, takze pokud dosedne nakrivo, je potreba ho otocit).
1. Sundat chladic
2. Vyklopit tu packu co je vedle procesoru nahoru
3. Vyndat procesor
4. Vlozit novy procesor a zacvaknout zamek slotu (packu dolu)
5. Nanest teplovodivou pastu
6. Nasadit zpet chladic
Tohle nejde skazit, jen je tam potreba ten procesor vlozit se spravnou orientaci (jde tam jen jednim zpusobem, takze pokud dosedne nakrivo, je potreba ho otocit).
Re: navýšení procesorů
Přejmenujte to někdo prosím :)
Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
Petr22: tak na toto si pockam:-)
Budu sledovat
Budu sledovat
2dvorakj: budeš čekat hóóódně dlouho 
Sorry za OT

Sorry za OT

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych tady viděl problém snad jen v BIOS. H61 je starší chipset pro SB procesory. Pokud na stránkách Lenovo existuje novější verze BIOS, chce to nejdříve flashnout, aby IB fungoval.
Tazateli bych doporučil obrátit se na servis - oni si s tím už nějak poradí. Když si tak pročítám tu místní kuchařku na "udělej si sám", mám obavy o výsledek.
Tazateli bych doporučil obrátit se na servis - oni si s tím už nějak poradí. Když si tak pročítám tu místní kuchařku na "udělej si sám", mám obavy o výsledek.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Nebo tento udela prakticky stejnou sluzbu http://procesory.heureka.cz/intel-core-i5-2380p/
Jsem flegmatik no a co?
- DesperadoKHY
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: výměna procesoru a chladiče
Vyndat chladič a procesor jde dobře bez vyndání základní desky. Zkusil jsem to nanečisto. Jsem ale zvědavý na ten nový procesor, jestli to půjde. Za 5 hodin dorazí PPL
PS : můj spolužák takhle odpálil intel pentium 1, když do něj strčil pentium 4 procesor i s chlazením. Měl špatně nastavenou frekvenci v biosu a volty též. Tak hurá do toho:-)
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Kvě 2013 14:52) ---
Ahoj , taky jsem nevěděl, že to jde, ale jeden známý od policie mi to ukázal a čuměl jsem jak péro z gauče. Dělá odborníka na pc u kriminální policie v Praze a když kámošovy nainstaloval 5 jader do procesoru amd athlon 64 3500+ s deskou AM2+ pomocí svářečky s vodním chlazením pod mikroskopem, nevěřil jsem svým očím. Z jednojádra bylo 6ti jádro a plně funkční. Ještě k tomu vyměnil pár regulátorů, nějaké chipy s pojistkama, přidal chlazení a přenastavil frekvence v biosu. Prý to jde měnit u AM2+ a AM3+, musí tam být to plus. Já to chtěl taky ,ale měl jsem jen AM2 na starým Athlonu 64 3500+.
PS : můj spolužák takhle odpálil intel pentium 1, když do něj strčil pentium 4 procesor i s chlazením. Měl špatně nastavenou frekvenci v biosu a volty též. Tak hurá do toho:-)
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Kvě 2013 14:52) ---
dvorakj píše:Ahoj,
kdo ti to tam bude osazovat? Pokud sam, tak na 90% neco znicis. Kazdy ale nejak zacina, mi v patnacti horel komp:-)
Zjisti si prvni zakladni znalosti, nevis ani, co vlastne chces - treba jako pridat jadra do procesoru, to sem nikdy nevidel, ze to vubec jde..., ale asi si to myslel jinak.
Dale, pokud mas 50 tisic na zbytecne Intel osmijadro, tak si kup novy komp, zvlast komponenty, tu uz ti nekdo poradi, a to Lenovo, ktere stejne asi ani neni upgradovatelne, nekomu levne prodej.
Edit: ten navod je z roku 2006...socket 939, celkem historie...jako principy jsou stejne, ale ty bys spise potreboval polopatisticky presny navod
Edit2: abys tam vlozil novy procak, budes to asi muset cele rozebrat, tzn.vytahnout desku ven (predtim vsechny karty, odpojit disky,zdroj apod), na to se citis?
Ahoj , taky jsem nevěděl, že to jde, ale jeden známý od policie mi to ukázal a čuměl jsem jak péro z gauče. Dělá odborníka na pc u kriminální policie v Praze a když kámošovy nainstaloval 5 jader do procesoru amd athlon 64 3500+ s deskou AM2+ pomocí svářečky s vodním chlazením pod mikroskopem, nevěřil jsem svým očím. Z jednojádra bylo 6ti jádro a plně funkční. Ještě k tomu vyměnil pár regulátorů, nějaké chipy s pojistkama, přidal chlazení a přenastavil frekvence v biosu. Prý to jde měnit u AM2+ a AM3+, musí tam být to plus. Já to chtěl taky ,ale měl jsem jen AM2 na starým Athlonu 64 3500+.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jsem nevěděl, že Horacio Caine pracuje u české kriminálky. Oni ho z Miami vykopli?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
2Žbeky:
To nemá chybu!

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Múžeš mi dát kontakt na toho týpka co to svářel? Já bych ho udal úřadům pro mimozemskou aktivitu. Uvědom si že ty tranzistory v procesoru jsou eště menší než krvinky(červené) asi tak 20X Tak tady nemel *** a poslouchej co ti tu povidáme.
konec konců ono se dá všechno změnit socket za AM2+ na AM3+ Je jednoduché buď přidáš pod dvojku oblouček nebo přepájíš celou desku
konec konců ono se dá všechno změnit socket za AM2+ na AM3+ Je jednoduché buď přidáš pod dvojku oblouček nebo přepájíš celou desku
Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!
- DesperadoKHY
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Žbeky píše:Jsem nevěděl, že Horacio Caine pracuje u české kriminálky. Oni ho z Miami vykopli?
0
To si piš , že Horacio Caine pracuje u český kriminálky a má i mimozemskej plat 24.500 kč,- čistá ruka .-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
QOOBE I N100 možnost navýšení ram
od Jandak » 04 říj 2024 11:07 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 1189
-
od Zivan