Taktování monitoru Philips 246E7QDSW Vyřešeno

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

misho
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: květen 18
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod misho » 30 kvě 2018 06:31

Toto všetko čo popisujes mi robilo ked som neznížil vert. pixely na 1118. Dostal som sa lrn na 64hz bez bluru



Reklama
gisanter
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod gisanter » 30 kvě 2018 13:48

misho píše:Toto všetko čo popisujes mi robilo ked som neznížil vert. pixely na 1118. Dostal som sa lrn na 64hz bez bluru


Pixely jsem snížil na 1118, ale jak jsem psal dělá to při jakýmkoliv rozlišení pokud taktovací kmitočet pixelů přesahuje více jak 152 MHz. Bohužel i když snížím vert. pixely na 1118 taktovací kmitočet pixelů má 172 MHz Tudíž mi začnou blikat pixely jak o život. Nevím čím to je, ale dělá to pouze pokud taktovací kmitočet pixelů přesáhne i třeba o desetinu či setinu nebo tisícinu nad 151.999 MHz....Ovladače jsem zkoušel 3 různé verze. Možná je potřeba upravit nějaké jiné nastavení, ale nevím jaké. GK si myslím že by to nemělo být, ale budu rád za vaše názory. Někdo mi tu poradil že bych mohl odstranit 1 pin DVI-D kabelu. No mohu zkusit, ale jestli je tu racionálnější řešení bylo by to fajn.

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1146
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod Fox_25 » 30 kvě 2018 14:29

Být to monitorem tak ti napíše out of range a na staré sestavě by ti to dělalo to samé. Zatím to vypadá že tam grafika posílá nějaké nestandardní data, proto jsem ti psal ať zkusíš jinou grafiku, nejlépe tu ze staré sestavy. Tím by jsi vyloučil chybu nové grafiky.
Když odstraníš pin který přenáší DDC, alias info o monitoru do PC tak se ti zpřístupní standardní rozlišení a časování nezávisle na tom co umí monitor. Teoreticky je možné že grafika vidí omezení 60hz a tak tam nad 150Mhz pustí něco co nemá, ale to skutečně jenom hádám. U mě je pixel clock necelých 200mhz i s vert. pix 1118, dej sem obrázek z ov. panelu nvidia když tam máš těch 172Mhz. Taky můžeš zkusit snížit i ostatní položky, mimo aktivních pixelů, ale pochybuji že to zabere.

gisanter
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod gisanter » 30 kvě 2018 14:53

Fox_25 píše:Být to monitorem tak ti napíše out of range a na staré sestavě by ti to dělalo to samé. Zatím to vypadá že tam grafika posílá nějaké nestandardní data, proto jsem ti psal ať zkusíš jinou grafiku, nejlépe tu ze staré sestavy. Tím by jsi vyloučil chybu nové grafiky.
Když odstraníš pin který přenáší DDC, alias info o monitoru do PC tak se ti zpřístupní standardní rozlišení a časování nezávisle na tom co umí monitor. Teoreticky je možné že grafika vidí omezení 60hz a tak tam nad 150Mhz pustí něco co nemá, ale to skutečně jenom hádám. U mě je pixel clock necelých 200mhz i s vert. pix 1118, dej sem obrázek z ov. panelu nvidia když tam máš těch 172Mhz. Taky můžeš zkusit snížit i ostatní položky, mimo aktivních pixelů, ale pochybuji že to zabere.


Bohužel nemám na vyzkoušení jinou sestavu či grafiku. Sestava už je prodaná. Hodím sem obrázek kde se snažím přetaktovat na 75 Hz, čili 184 Mhz. Dále ještě posílám obrázek z NVIDIA inspector pokud to k něčemu pomůže. Dále bych se chtěl zeptat pokud se vrhnu na ty piny, z kterých těch pinů to je a jak ho nejlépe odstranit? Zkoušel jsem ubrat i ostatní hodnoty ale to nepomáhá, jelikož pixel clock se tím nesníží pod 152 MHz. Je to určitě tím že grafice cosi vadí nad 152 MHz. Ale nechám si poradit od zkušenějších.aktuální clock mám na 60Hz 148.5 MHz.

1000


999

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1146
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod Fox_25 » 30 kvě 2018 18:45

Jestli máš intel CPU tak zkus int. grafiku.

gisanter
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod gisanter » 30 kvě 2018 19:29

Zkusil jsem přetaktovat ještě na jednom vyřazeným pc kde se mi podařilo přetaktovat na 70 Hz kde je stará radeonka bez sebemenšího problému. Myslíte že je špatná GK? Není možné že to někde visí v nějakém nastavení? Můžu ještě zkusit ten DVI-D kabel a dát pryč ten jeden pin, bohužel nevím který to je a jak ho nejlépe odstranit.

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1146
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod Fox_25 » 30 kvě 2018 19:54

A co 81Hz, taky to šlo na radeonu bez problémů? Ještě mě napadlo že pokud grafika nebude mít DDC signál tak se port prostě vypne a bude po srandě. Jestli máš nějaký starý a postradatelný DVI kabel tak to zkus na něm, je to pin 6 a 7.

https://support.amd.com/en-us/kb-articl ... ained.aspx

A ano, vypadá to že je to grafikou, napsal bych výrobci co s tím, příp. pokud máš možnost tak bych ji vrátil.

gisanter
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod gisanter » 30 kvě 2018 20:05

Nešlo mi to musel jsem navíc zkusit přes CRU a pixel clock patcher na tom pc nejde jak má ale nad 70 Hz mi to hodilo hlášku: cannot display this video mode change computer display input to 1920x1080@60hz. Je možný že je to takovýto individuální problém?

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1146
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod Fox_25 » 30 kvě 2018 20:28

Jo, je to možné, známý kvůli tomu vracel dvakrát GTX 1080, na staré grafice, tuším GTX 7XX mu catleap dal bez problémů 100hz. Na první 1080 šlo jen 66hz, pak se deformoval obraz a u druhé nešlo ani 62hz a monitor místo def. obrazu hlásil out of range.

gisanter
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod gisanter » 30 kvě 2018 20:59

Napsal jsem výrobci uvidíme co mi napíše každopádně díky moc a až budu mít nějaký info dám vědět. Třeba to někomu v budoucnu pomůže.

Fox_25
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1146
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod Fox_25 » 30 kvě 2018 23:35

Bohužel, líp bych to nejspíš neprozkoušel ani kdybych se k tobě stavil na kafe a kus buchty.

Taky jsem zapomněl na blurbusters, mají fórum i ohledně OC monitorů, zeptej se i tam. Jsem zvědavý co ti poradí.

https://forums.blurbusters.com/viewforum.php?f=8

gisanter
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: Taktování monitoru Philips 246E7QDSW

Příspěvekod gisanter » 04 čer 2018 17:32

Fox_25 píše:Bohužel, líp bych to nejspíš neprozkoušel ani kdybych se k tobě stavil na kafe a kus buchty.

Taky jsem zapomněl na blurbusters, mají fórum i ohledně OC monitorů, zeptej se i tam. Jsem zvědavý co ti poradí.

https://forums.blurbusters.com/viewforum.php?f=8


Na tom fórum mi moc neporadili jen to, že by se taky mohlo jednat o chybu kterou mohl zavinit dlouhý kabel tj. oba kabely jak DVI-D tak HDMI mám 2 metrové. Proto po koupi nového kabelu uvidíme, zda-li nastane změna. Jen mi pořád nehraje, proč jsou oba omezeny na 152 MHz přesně a mají stejné defekty.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní monitor Philips 246E7QDSW
    od gisanter » 21 dub 2018 19:44 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    597
    od Fox_25
    21 dub 2018 22:07
  • Philips 246E7QDSW - IPS GLOW
    od gisanter » 18 zář 2018 22:39 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    14
    773
    od Fox_25
    20 zář 2018 22:05
  • Philips 246E7QDSW - problém s DVI
    od Mrazivec » 11 úno 2018 00:56 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    476
    od Mrazivec
    12 úno 2018 09:25
  • Výběr 2k monitoru, Philips 272b8qjeb
    od Voky0077 » 13 zář 2018 20:58 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    785
    od vuLva
    25 zář 2018 07:20
  • Philips 246E7QDAB dotaz na majitele tohoto monitoru
    od drobino » 14 srp 2018 00:02 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    291
    od drobino
    14 srp 2018 04:23

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host