Změna frekvence RAM

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

buldok
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: červen 15
Pohlaví: Nespecifikováno

Změna frekvence RAM

Příspěvekod buldok » 07 bře 2020 17:38

Dobrý den,
sestavil jsem před měsícem své low-end PC.
Koupil jsem RAM od Corsair, konkrétně https://www.alza.cz/corsair-16gb-kit-ddr4-3600mhz-cl18-vengeance-rgb-pro-series-d5657218.htm .

Při sestavení, bylo v BIOSu nastaveno defaultně 2666MHz nebo nějaké takovéto číslo. Pokud jsem v OC nastavil frekvenci RAM na 3600MHz, tak počítač běžel cca 30 sekund a pak se restartoval.
Poté jsem se dočetl o změně napětí a tak jsem zkoušel různě měnit. Např. 3600MHz - 1,35V,.1,390V,.1,4V,.1,45V a vždy po nějaké době restart nebo i Windows skočí do obnovení.

Zhlédl jsem různá videa, články, ale nějak stále nevím, co a jak nastavit, abych využil plný potenciál RAM.

Nyní mam nastaveno na 3200MHz, Napětí Auto a vše v pořádku.

Sestava:
Procesor: AMD Ryzen 5 3600
Graf. karta: SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 5500 XT 8G Special Edition
Základní deska: MSI B450 TOMAHAWK MAX
RAM: Corsair 16GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Vengeance RGB PRO Series
Chladič: ARCTIC Freezer 34
Paměť: Primární OS (ADATA XPG GAMMIX S11 Pro SSD 256GB), Samsung 860 EVO 500GB, Seagate BarraCuda 2TB, WD Blue 1TB
Zdroj: Corsair VS550 White Certified (dočasně), jinak Fortron Hyper 700



Reklama
casperdeluxe
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 683
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Změna frekvence RAM

Příspěvekod casperdeluxe » 07 bře 2020 17:53

Stačí zapnout XMP profil a bude to běhat na 3600.
Phanteks Enthoo Evolv X, AMD Ryzen 5 3600, G.Skill TridentZ Royal 3200 CL16 16GB, Asus ROG STRIX X470-F Asus ROG STRIX GTX1070 8G, Seasonic X-750, Box zatím, Samsung 970 EVO 250GB, WD 500GB, MSI Optox G27C2, Corsair K95 Platinum, Gigabyte M8000X, Sennheiser GSP600

buldok
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: červen 15
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Změna frekvence RAM

Příspěvekod buldok » 07 bře 2020 17:57

XMP zapnuté je

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16783
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Změna frekvence RAM

Příspěvekod xbs » 07 bře 2020 18:26

záleží taky na kvalitě "křemíku" procáku a desce, holt to nejni stopro u každýho...

Uživatelský avatar
dom324
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3150
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Změna frekvence RAM

Příspěvekod dom324 » 07 bře 2020 18:28

Kolik je Vsoc?

buldok
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: červen 15
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Změna frekvence RAM

Příspěvekod buldok » 08 bře 2020 01:36

u MSI je to asi značeno jako CPU NB voltage? To je v biosu na 1.104V


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Frekvence
    od am93 » 04 čer 2019 17:10 » v Problémy s hardwarem
    4
    477
    od am93
    04 čer 2019 21:52
  • RAM frekvence
    od 8700 » 27 dub 2019 12:49 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    709
    od xbs
    29 dub 2019 13:26
  • Bios a frekvence RAM
    od Krieger » 06 úno 2020 14:32 » v Vše ostatní (sw)
    4
    490
    od Zivan
    07 úno 2020 09:15
  • Bez zátěže vysoká frekvence procesoru
    od Rejsek » 09 úno 2020 10:52 » v Problémy s hardwarem
    2
    345
    od Rejsek
    10 úno 2020 19:28
  • Nízká frekvence procesoru i v zátěži
    od chosenek » 10 úno 2020 14:34 » v Problémy s hardwarem
    0
    301
    od chosenek
    10 úno 2020 14:34

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti