Zdravím,
z XP jsem přešel na Win 8.1 a tak se v tom ještě úplně neorientuji. Novinkou je pro mne např. to, že vidím PC která jsou v síti (kabelovka), podotýkám, že ne ve skupině.
Když na to kliknu, tak některé PC hlásí chybu sítě a jiné vyžadují heslo. Zděsil jsem se, že některé nejsou vůbec zabezpečené a já do nich mám přístup.
Při přihlašování PC, resp. zapínání zadávám heslo.
Jak poznám, jakým způsobem se můj PC v síti ukazuje?
Předem děkuji!
Je do mého PC přístup zvenku ? Vyřešeno
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Je do mého PC přístup zvenku ?
V Centru siti a sdileni si nastav Verejna sit a nemusis to resit. U Domaci ci Podnikove staci vypnout sdileni.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud nikdo nezná tvé přihlašovací údaje, tak se mu zobrazí přesně to samé okno pro zadání přihlašovacích údajů.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Tohle je naprosto normalni, spousta lidi nema tuseni ze jejich pocitac je volne pristupny - zapojeny primo do modemu, zadny firewall..
Spoluzak se nekdy pred 10-15 lety na kabelovce bavil tim, ze si z tech cizich pocitacu pripojoval tiskarny a tisknul jim tam navody jak si zabezpecit pocitac.
Pokud mas pocitac za routerem, tak ho nikdo z venku videt nemuze. Scanem site pouze zjisti ze na te IP je jakesi zarizeni (router).
Spoluzak se nekdy pred 10-15 lety na kabelovce bavil tim, ze si z tech cizich pocitacu pripojoval tiskarny a tisknul jim tam navody jak si zabezpecit pocitac.
Pokud mas pocitac za routerem, tak ho nikdo z venku videt nemuze. Scanem site pouze zjisti ze na te IP je jakesi zarizeni (router).
-
- Pohlaví:
Mám ho za modemem, ale vím zcela jistě že jeden co ho vidím je za routerem, nicméně má heslo.
Jestli je za routerem, tak ho ma spatne nastaveny. Protoze routuje i zvenku dovnitr, coz by nemel.
-
- Pohlaví:
Tiskárny také vidím.
Vidis, ale je to jejich chyba. Onu by tvuj pocitac videt nemeli, protoze je schovan za NATem.
-
- Pohlaví:
To jsou na té kabelovce všichni a já je vidím. Nějak tomu nerozumím 

Vsichni jsou za NATem poskytovatele.
Ty jsi navic jeste za svym vlastnim NATen (router). Zvenku by pri spravnem nastaveni mel byt pristupny a viditelny pouze ten router.
Pozor - pokud ten kabelovy modem je pouze modem a nema vestaveny firewall, tak mas stejny problem jako vetsina ostatnich.
Ty jsi navic jeste za svym vlastnim NATen (router). Zvenku by pri spravnem nastaveni mel byt pristupny a viditelny pouze ten router.
Pozor - pokud ten kabelovy modem je pouze modem a nema vestaveny firewall, tak mas stejny problem jako vetsina ostatnich.
-
- Pohlaví:
Však jsem psal že mám jenom modem. A proto ta moje původní otázka! Potřebuju vědět jak se tam ukazuje moje PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Vzdálený přístup z mobilu na mobil
od czTANIScz » 30 čer 2024 14:32 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4156
-
od czTANIScz
Zobrazit poslední příspěvek
11 črc 2024 21:11
-