Přes den lagy v noci v poho (Wifi Router) Vyřešeno

Vše ostatní o bezpečnosti…

Moderátoři: memphisto, Mods_senior, Security team

Tankista
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: září 15
Pohlaví: Muž

Přes den lagy v noci v poho (Wifi Router)

Příspěvekod Tankista » 11 říj 2015 09:37

Dobrý den mám problém s tím že přes den mi vám Lagy na Wot 400-600 Ping ale v noci mezi 22-23:00 se ping zklidní na 20-35 internet jde k nám pomocí signálu který jde z kostela kde je přenášeč cca 50m k nám který pak jde na naší střechu kde je další přenášeč tam jde potom pomocí kabelu do Wifi Routeru pak kabelem do mého pokoje kde je Tp-link a šup do mého PC, a chci se zeptat jestli není špatný Router :/ nebo signal něco ruší ?
Děkuji za odpověď



Reklama
Vikinic
Level 3
Level 3
Příspěvky: 458
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Přes den lagy v noci v poho (Wifi Router)

Příspěvekod Vikinic » 11 říj 2015 10:13

Ahoj.Je to Wifi tak signál ti určitě něco ruší.Kontaktuj poskytovatele internetu jestli s tím nemohou něco udělat.

cejny
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 694
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Přes den lagy v noci v poho (Wifi Router)

Příspěvekod cejny » 11 říj 2015 10:28

Dej si z prikazove radky ipconfig -all , a dej si ping na branu/gateway, coz by mnel bit tvuj wifi routr. Pokud tusis ip na ktere jede to ap na kostele tak na nej dej ping, pripadne se podivej co ma routr na wan, zajima te brana, pripane dns, to by melo bit to ap. S neverejnema ip je to jednodussi nez s verejnejma, tam netusis co pingas. Nakonec to poznas podle pingu, viz muj.
Muj ping na ap vzdalene cca 300m je 1.6-5ms, bez zateze, drzi se na driv na dolni hranici. V zatezi viz.
ping2.jpeg
, stahovani slaxu max rychlosti cca 600KBs. S tim ze jsu na ap sam, je to 2.4g v B draftu, odstatni presunuli na 5g.

No pokud to v noci jede a pres den ti litaj pingy tak to bude tim ze na tom ap nejses sam, protoze musi obslouzit i ostatni. Tim padem ty pingy litaj a vidis co udela jeden klient na wifi pokud stahuje.
Ze strany isp by pomohlo nastavit Fragmentation Threshold , RTS/CTS Threshold . Obecne se da rict ze jde o mtu na wifi, pokud se nastavi mensi velikost paketu, tak leti kratsi dobu a dalsi wifi klient se dostane na radu driv. Za zeptani nic nedas.

Dal je otazka jam maj delanou sit, protoze se jim to nekde slucuje, takze to muze naskakat cestou. To plati pro celou trasu az na herni server a jen mala cast je v majetku isp.
Na zjisteni kde se ti ten ping dela je traceroute, kterej ti rekne kama to slo a ukaze cas v ms.

Pri hrani se asi zadna velka data neprenasej, typuji pozicni data, ..., pripadne nejake custom itemy, ktere jsou bud na pc jineho hrace nebo na hernim servru, ale i ty se snad jednou nactou a pak jdou zase jen pozicni data.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080

Tankista
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: září 15
Pohlaví: Muž

Re: Přes den lagy v noci v poho (Wifi Router)

Příspěvekod Tankista » 11 říj 2015 11:20

Bez názvu.png
V přikazovém řádku se nevyznám napsal sem do ní jen ipconfig -all a tohle mi dalo a dál nevím
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

cejny
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 694
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Přes den lagy v noci v poho (Wifi Router)  Vyřešeno

Příspěvekod cejny » 11 říj 2015 11:52

Skus ping na 10.0.0.254 , coz je snad ip tveho routru, na kablu by to melo hazet pod 1ms, mne pres 2 switche 0.5ms. Pak ze srandy prubni zda ti odpovi na ping 10.0.0.1 . Skus obe ip v prohluzeci, teoreticky by tp link mel jit poznat, hlavne pokud k nemu mas login heslo (default je oboje admin). Za mne ti routr neodchazi a nema cenu to nejak resit. Je v tom proste pocet klientu na jeho AP, pripadne ruseni jinou wifi pres den.

Pokud to nedavas, tak se na google zeptej:
windows traceroute

Proste dej traceroute na ten herni server a hod sem vypis. Ten ti rekne stejne nejvic. https://support247webs.com/windows-traceroute/

Pripadne se na zaklade toho co zjistis (traceroute) obrat na isp zda by byl ochoten si aspon lehce pohrat s tim ap a nastavenim klientu. Pokud v tom plaves, tak to podle mne nema cenu resit a res to s isp. Muzem to tu resit na x stran prispevku a stejne se nepochopime. Ve finale to sam stejne nijak neovlivnis a budes muset za isp, jen by se ti lip jednalo s necim v "ruce". Kolikrat pokud videj ovci podle toho jednaj a pokud neni kam utect, tak tuplem.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Formát v excelu: den, měsíc, rok a den v týdnu
    od Pivnikacer » 20 pro 2018 19:59 » v Kancelářské balíky
    2
    384
    od Pivnikacer
    20 pro 2018 20:25
  • Přístup na klienta přes router
    od radr » 30 kvě 2018 18:24 » v Sítě - hardware
    5
    713
    od radr
    31 kvě 2018 21:02
  • Novy wifi router
    od tom66 » 06 pro 2018 16:47 » v Sítě - hardware
    17
    1019
    od tom66
    07 pro 2018 19:50
  • R: Wifi Router s HDD
    od Vstrom650 » 31 led 2019 15:28 » v Sítě - hardware
    3
    387
    od Vstrom650
    31 led 2019 16:29
  • Re: Herní WiFi router?
    od softim » 10 bře 2019 09:38 » v Sítě - hardware
    9
    471
    od ITCrowd
    10 bře 2019 12:45

Zpět na “Vše ostatní (bezp)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů