Zdravím, jsem v této oblasti dost velký lajk tak předem sorry, za stupidní otázky. Co řeším.. Mám nějaký video a to má 61.2 MB. Potřebuju zamazat jména, tak otevřu DaVinciho, hodím tam černý pruh pomécí obrázku, který má 4.19KB a dám renderovat. Výsledné video má 207MB. Normálně by mi to bylo jedno, ale je v plánu na server Vimeo nahrát desítky hodin záznamů, u který musí být ta jména zakrytá. Níže na screenu posílám properties oboudvou videií + screen z DaVinciho.
Otázka: Proč se to video nafoukne skoro 3,5x?
Upřímně netuším.. Potřeboval bych, aby to video bylo v cca původní velikosti
To samozřejmě neplatí absolutně, záleží i na kodeku. Nyní lze stáhnout video které je menší a kvalitnější, než verze se starším kodekem a větší velikostí, například H(X).265/264 oproti starším kodekům.
Tak jsem zkusil si pohrát s bitratem. Velikostně jsem se dostal na stejnou velikost ale kvalitativně to video je strašný.. Asi lajcký dotaz, ale jak to, že skype udělá krásný 10 min FHD video o velikost 61MB a když to samé video vyrenderuju, tak řeším problém takový co teď řeším?
Zasadni problem MPEG-4 (H264, H265) je ten, ze jeho kvalita je z matematickeho hlediska pouze zdanliva, protoze je urcen jako koncovy format pro audiovisualni obsah kde je prioritou kvalita pri prehravani a mala velikost. MPEG-4 pri mensi velikosti souboru sice vizualne vypada lepe nez starsi MPEG-2, ale zaroven je mnohem tezsi zpetne rekonstruovat puvodni obraz, coz je to co se deje pri strihu videa a rekompresi. To, co vypada skvele pri prohlizeni se zmeni v rozkostickovany obtizne zpracovatelny obraz pokud to nactes do Resolve a pokusis se to znovu zpracovat. MPEG-2 ma klicove snimky ulozene kazdych par snimku, u MPEG-4 jsou to casto desitky snimku - a z toho potrebujes rekonstruovat obraz s presnosti na 1 snimek.
Pokud nahravas H264 nebo H265 urcene pro dalsi zpracovani, je idealni nahravat ve vyssi kvalite. Pokud bude nahravka v humusove kvalite, pro rekompresi to bude jeste horsi. Pokud je ztrata kvality prilis velka, bude chyba v nastaveni programu.
Jestli jde jen o to odriznout nebo cerne zamaskovat cast obrazu, pouzij na to AviDemux, tam to nastaveni vystupu je mnohem jednodussi.
Kdyz budes v AviDemux posouvat obraz po 1 snimku uvidis skutecnou kvalitu zaznamu, prehravace dokazi lecos zamaskovat.
Ahoj přátelé,
zabývám se realitním videem, zejména v 1080p, pro střih používám Davinci Resolve. Momentálně jsem zvládl eitovat vše na Dellu Latitude 5421 bez GPU s 32GB ram.
Bohužel už mě PC limituje zejména po Fusion stránce, kde používání AI...
Dobrý den.
Nějaký programek, který mi ukaže info o složkach a souborech na disku.
Tchanovi dochazi misto na disku a ja nemužu najit kde ma nějaky bordel co si postahoval.
Děkuji.
Ahoj,
po delší době bych potřeboval nový stroj na střih 4k 10bit videa v Davinci a editaci v PS/LR.
Jsem na tom takto:
Možná ještě prohodím disk za tento:
Nepředpokládám, že bych někdy potřeboval 7000 MB čtení/zápis.
Díky za zpětnou vazbu.
Poslední příspěvek
Stará generace by měla jít dolů. Ale je fakt, že radši vzít novou generaci.
Datart má ceny zveřejněné a jsou zatím kolem 40-45k. Ale přijde mi to dost nadstřelený.
Alza má datum vydání 30.1. a dřív tam ceny nebudou. Tak spíš počkat.