Vegas 17 zamaskování objektu obdelníkem ve videu kalibrace zvuku a padání

Tvorba grafiky, grafické programy a vše o nich…

Moderátor: Mods_senior

Krieger
Level 1
Level 1
Příspěvky: 73
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Muž

Vegas 17 zamaskování objektu obdelníkem ve videu kalibrace zvuku a padání

Příspěvekod Krieger » 01 bře 2020 00:05

Da se nějak udělat ve Vegasu do videa okno libovolneho tvaru a barvy? Ja tam doted davam novou video stopu Media a Solid Color -> vyberu barvu -> Event Pan/Crop a nejak to tam pracně našteluju protože se to musí nějak zkalibrovat s tim videem, je to fakt časově dřina. Ja pravě v tom jsem začátečník tak jestli někdo neví lepší způsob.

No jestli mě někdo stejně furt nechápe, tak si představte že mám video a nechci aby v něm byla vidět určitá část obrazovky, tak jak to "přelepit" nikoliv zamazat libovolným oknem libovolne barvy :smile:
jestli tu je nakej odbornik budu fakt vdecny :smile:
Naposledy upravil(a) Krieger dne 01 bře 2020 17:44, celkem upraveno 4 x.



Reklama
Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2580
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Vegas 17 jak udělat červené prázdné okno do videa

Příspěvekod atari » 01 bře 2020 01:05

Prázdný okno neobsahuje nic, je zkrz něj vidět. Pokud chceš oknem něco zakrýt, tak musíš mít plné okno, neboli okno s nějakou neprůhlednou výplní !!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44083
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Vegas 17 jak udělat červené prázdné okno do videa

Příspěvekod petr22 » 01 bře 2020 08:48

Presne tak,"cervene prazdne" okno je oxymoron, budto je prazdne a pruhledne, nebo
je vyplnene cervenou barvou a pak neni prazdne.

Masking Tool je ta funkce kterou chces.

Krieger
Level 1
Level 1
Příspěvky: 73
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Muž

Re: Vegas 17 jak vyplnit označené okno ve videu a kalibrace zvuku

Příspěvekod Krieger » 01 bře 2020 12:33

A da se primo ve Vegasu nejak zkalibrovat zvuk, proste aby vsechno znelo stejnou hlasitostí, dej ve videu, ruzne subscribe ikony atak? Vsiml sem si ze tam je nejakej output meter kde ukazuje aktualni hlasitost a nahoře nějaké číslo, co to přesně měří? A hlasitost videa nastavit podle sluchu nebo na to je taky nejakej trik prostě aby to mělo co nejunivarzelnější hlasitost, znate to když si pustíte nějaké video ten to má potichu druhej zas na plny koule.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44083
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Vegas 17 zamaskování objektu obdelníkem ve videu kalibrace zvuku a padání

Příspěvekod petr22 » 01 bře 2020 19:45

Co to presne meri ?

To, v cem se meri hlasitost zvuku - jednotka je Decibel.

Funkce kterou chces se jmenuje "normalize audio".

Krieger
Level 1
Level 1
Příspěvky: 73
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Muž

Re: Vegas 17 zamaskování objektu obdelníkem ve videu kalibrace zvuku a padání

Příspěvekod Krieger » 01 bře 2020 19:46

Kdyby měl někdo zkušenosti s padáním Vegasu a ví jak to vyřešit byl bych rád, občas to naštve no naučil sem se si to průběžně ukládat ale je to vážně někdy časté.

petr22 ano díky, ale to měří jako maximální decibel v celé stopě? Ono tam je pravě jedno nehybné číslo co se občas změní v tý stopě :D

Krieger
Level 1
Level 1
Příspěvky: 73
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Muž

Re: Vegas 17 zamaskování objektu obdelníkem ve videu kalibrace zvuku a padání

Příspěvekod Krieger » 02 bře 2020 20:49

petr a co to normalize audio jako dela? Me by zajimalo jak to ti tvurci videi delaj, ze vsechny jejich videa maj optimalni hlasitost nerve jim to celkove ani v momentech a ani to neni potichu, jestli na tu optimalizacu zvuku nejsou nejaky efekty, protoze uz se mi tolikrat stalo ze sem ve Vegasu delal neco tezkou cestou kdyz to slo snadno.

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2580
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Vegas 17 zamaskování objektu obdelníkem ve videu kalibrace zvuku a padání

Příspěvekod atari » 03 bře 2020 08:26

Tady máš stručně z rychlíku popsáno co to je normalizace : http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... ijen~2007/

Tady máš bakalářskou práci, a podrobně popsáno, co to je normalizace a jak to probíhá: https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... 7J0QuBzLwO

Ovšem já doporučuji ruční úpravu. Dělám to tak, že vložím do audio stopy linku "Volume" (SHIFT-V) a tou si v celém videu upravuji ručně hlasitost audia. Absolutně si nedokážu představit, jak nějaký algoritmus upraví hlasitost podle potřeby aktuální scény, aby to ladilo s momentálním "rozpoložením" aktuální scény. To považuji za nesmysl.

Video a jeho děj má svoji dynamiku, a tomu je potřeba aktuálně přizpůsobovat hlasitost.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Kalibrace monitoru
    od helpmeboys » 24 kvě 2020 10:01 » v Problémy s hardwarem
    9
    487
    od Azmir
    25 kvě 2020 02:06
  • [Javascript] GrowPacker staví schody, místo správného vygenerování objektu
    od strangereu » 26 říj 2020 19:47 » v Programování a tvorba webu
    0
    120
    od strangereu
    26 říj 2020 19:47
  • Jak najít na videu noční pohyb?
    od atari » 04 bře 2020 07:59 » v Design a grafické editory
    14
    1817
    od atari
    06 bře 2020 11:05
  • Vegas 17 text s pozadim
    od DobraZprava » 04 úno 2020 03:08 » v Design a grafické editory
    1
    1079
    od atari
    04 úno 2020 21:49
  • Vegas 15,jak vložit do videa odkaz
    od mtc » 26 pro 2019 18:55 » v Design a grafické editory
    2
    1073
    od petr22
    26 pro 2019 19:05

Zpět na “Design a grafické editory”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů