čau,
Pár tejdnů tu na stroji z podpisu zápasím s linuxem (teď konkrétně Kubuntu), všechno funguje celkem OK až na Wine. Nebo možná to pracuje jak má ale mam přehnaný nároky. Proto bych měl pár otázek.
1, Je opravdu Wine schopný nahradit Windows prostředí tak že budu mít stejný fps při stejnym nastavení jak pod wine tak pod Windows?
2, Je Wine nainstalovaný z centra softwaru schopný plnýho výkonu bez dalších nastavení?
3, Má cenu do wine dodávat nějaký *.dll z Windows ?
4, Muže být u aplikace která pod Windows funguje bez instalace (např WoW) rozdíl v plynulosti mezi instalovanou a kopírovanou verzí?
Předem dík za každou radu
Pár otázek ohledně Wine
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pár otázek ohledně Wine
Ahoj, Ne v žádném případě, stojí to za zlámanou grešli.
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
1. Vetšinou jsou FPS nižší, nebo stejné a nebo dokonce ve výjmečných případech vyšší, možná se pletu, ale WoW má myslím lehce vyšší FPS
2. Ještě se hodí Play On Linux
3. Skusit to můžeš
4. To je otázka
Opravdu nevím.
WINE je akronym pro Wine Is Not Emulator, takže neemuluje Windosácké prostředí, ale technicky vzato je to "překladač", který překládá Windows volání na Linuxové volání
Osobně co jsem potřeboval rozjet pod wine, tak jsem rozjel, včetně MS Office 2007
, takže zas tak černě bych to neviděl, ale někdy to je porod
P.S: Pokud máš Steam a máš na něm nějaké hry (třeba série HL, CS.....), tak ty můžeš nativně hrát v Linuxu, více na Steamu
Jinak na WineHQ je seznam appek, které mají určitou podporu, takže se můžeš podívat.

2. Ještě se hodí Play On Linux
3. Skusit to můžeš

4. To je otázka

WINE je akronym pro Wine Is Not Emulator, takže neemuluje Windosácké prostředí, ale technicky vzato je to "překladač", který překládá Windows volání na Linuxové volání

Osobně co jsem potřeboval rozjet pod wine, tak jsem rozjel, včetně MS Office 2007

P.S: Pokud máš Steam a máš na něm nějaké hry (třeba série HL, CS.....), tak ty můžeš nativně hrát v Linuxu, více na Steamu

Pořád mi pod Wine ( zkusil jsem to i přes PlayOnLinux ) nechce wow fungovat. Zkoušel sem spouštět nainstalovaný wow i pustit pod PlayOnLinux instalator, ale bez uspěchu. instalovaný sice spustim ale 15 fps mi prijde malo v porovanyi s 50-60 jak to bezelo na Win. A kdyz se snazim o instalaci tak to pada. jediny co sem tu rozjel je Prehistorik a Prince of Persia.
Ale i tak dik za rady ještě se v tom skusim vrtat a určitě se sem eště s pár žádostma obrátim
Ale i tak dik za rady ještě se v tom skusim vrtat a určitě se sem eště s pár žádostma obrátim
wine je opravdu jen takové nouzové řešení... funguje pouze na jednoduché aplikace a ne moc spolehlivě...
Hledal bych vždy nejdříve linuxáckou alternativu, poté bych přemýšlel, zdali program opravdu potřebuju, poté bych zkusil wine...

http://wiki.ubuntu.cz/world_of_warcraft
Jestli chceš na počítači hrát, tak si tam dej wokna. Linux není herní platforma.
Jestli chceš na počítači hrát, tak si tam dej wokna. Linux není herní platforma.
Just Fucking Google It!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2533
-
od Fargotroniac
Zobrazit poslední příspěvek
22 lis 2024 10:55
-
- 3
- 3306
-
od windroid2
12 kvě 2025 13:20
-
-
PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2148
-
od Alferi
05 dub 2025 11:36
-
Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”