Linux vs. XP
Re: Linux vs. XP
Já bych tam hodil Lubuntu. Malé, nenáročné a vzhled neurazí. Oproti Windows XP má lepší podporu (vždyť XPčka už konćí) a je méně náročný na systémové prostředky. Sám Lubuntu provozuji na starém PC s 512MB ram k plné spokojenosti 

Zadna XPcka nekonci, nevim kde se bere tahle poplasna sprava.
Zakladni podpora ze strany MIcrosoftu skoncila pred 5 lety, ted bude koncit podpora pro bezpecnostni aktualizace. Na existenci ovladacu to pochopitelne nema zadny vliv, protoze ty nevytvari Microsoft ale vyrobce zarizeni.
Pokud myslis uzivatelskou podporu, tak tu Linux nikdy nemel a nema. Pouze placena podpora nekterych komercnich distribuci.
Zakladni podpora ze strany MIcrosoftu skoncila pred 5 lety, ted bude koncit podpora pro bezpecnostni aktualizace. Na existenci ovladacu to pochopitelne nema zadny vliv, protoze ty nevytvari Microsoft ale vyrobce zarizeni.
Pokud myslis uzivatelskou podporu, tak tu Linux nikdy nemel a nema. Pouze placena podpora nekterych komercnich distribuci.
Sender píše:jj,na win98 máme v práci nainstalován nějaký noname servicecrack -USB v tom chodí naprosto bez probnému.To samý máme i na NT4 Workstation -USB taky v pohodě.Jinak -na W98 se mi líbilo,že se s tím daly dělat psí kusy a pořád to chodilo OK.Když to náhodou padlo,bylo jednoduchý a rychlý dát to znovu do kupy bez nutnosti čistý instalace OS.
To je fakt, také jsem je párkrát resuscitoval obnovou v textové konzoli. Když nenaběhly, tak stačilo vrátit automaticky zálohovaný stav z předchozího dne, a bylo to! Možná bych si i vzpomněl jak se ten příkaz jmenoval...
Dokonce se tím dala odstranit spousta tehdejších virů, když člověk hned zjistil že mu tam něco vlezlo

Akorát mám pocit že USB se dalo rozchodit až od W98SE, ta první verze to nějak nezvládne. Ale nezkoušel jsem to, jen jsem to kdysi někde četl.
Jen si nejsem jistý jak na nich budou fungovat dnešní programy, třeba nejnovější verze prohlížečů. Už jsem párkrát pozoroval že mezi W7/W8 je velký předěl, do té doby perfektně fungující programy prostě nechodí, zato jejich novější verze pro Wosmičky se zase nedají spustit ve starších Widlích. To je horší než na Linuxu, tam se mi kdysi přes nějaký příkaz podařilo s jádrem 2.6 spustit Wolf3D zkompilovaný pro historické jádro 2.4, a fungoval perfektně!!!
Takže bych přeci jen spíš šel do XPček, ty osmadevadesátky jsou už fakt vykopávka. I když i pro mě těžká nostalgie

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Nebyl to příkaz scanreg /restore ?
Se softem je to fakt.Mám pocit,že je to trošku marketingová záležitost.MS se snaží dotlačit uživatele aby přecházeli na nejnovější OS.
Se softem je to fakt.Mám pocit,že je to trošku marketingová záležitost.MS se snaží dotlačit uživatele aby přecházeli na nejnovější OS.
Tak ne asi, co má z microsoft z toho že používáme starý OS? Vůbec nic. Co z toho že používáme nový? Prachy.
Můžeme bejt vůbec rádi že se daj strarý OS používat, a neotravuje nás okno s textem Poříďte si nejnovější Windows 8.1.
Můžeme bejt vůbec rádi že se daj strarý OS používat, a neotravuje nás okno s textem Poříďte si nejnovější Windows 8.1.
Just Fucking Google It!
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Musis instalovat specialne verzie pre pomale pocitace. Fedora na 512MB nechodi uz verzie 12. Okrem toho YT rychlejsie nebude skor pomalsie. Tazko povedat ci najses ovladac pre grafiku, ktora vie pouzit hw akceleraciu. Prave so starsimi distrami je problem, ze existuje len minimalne mnozstvo ovladacov, ktore ovladaju hw akceleraciu.
Nainstaloval bych tam znovu XP, po reinstallu to bude určitě rychlejší a 512 RAM na XP je dostatek.
Tak to bych neřekl. Mám rezervní PC s XP a 512MB, a je za trest to ovládat, antivir jsem musel úplně vykopat, s ním to bylo naprosto nepoužitelný, nezbyl mi ani výkon na to aby se mohl aktualizovat, jakmile jsem otevřel okno antiviru, tak to zmrzlo a nezbylo nic jinýho než to restartovat.
Just Fucking Google It!
Před pár lety fičel na XP s 512 MB RAM skoro každej, a ještě tomu říkal, že má hodně nadupanou herní mašinu. Jen tak pro info: http://support.microsoft.com/kb/314865/cs
Hold byl tvůj systém zaneřáděný.
Hold byl tvůj systém zaneřáděný.
vidím to podobně.
Jinak -nedavno jsem testoval XP na 256 MB RAM -žádná sláva.S 512 je to celkem dostačující.
Kdysi jsem takovej PC koupil za 23tis :)
Jinak -nedavno jsem testoval XP na 256 MB RAM -žádná sláva.S 512 je to celkem dostačující.
Kdysi jsem takovej PC koupil za 23tis :)
Naposledy upravil(a) Sender dne 23 úno 2014 18:28, celkem upraveno 1 x.
Tak to se nedivím, to je úplnej skvost pro jakejkoliv OS. Jen mě zajímá kde si vzal tak velký moduly.
Just Fucking Google It!
Sorry,upsal jsem se.Řeším řadu dalších věcí na jinejch fórech a už toho mám dneska dost.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3173
-
od faraon
Zobrazit poslední příspěvek
02 pro 2024 10:34