Ahoj, chci se zeptat, proč obšas, když se pokusím bezpečně odpojit disk (kvůli jedinému důvodu - aby se disk v klidu vypnul a né aby se sice ukázalo, že disk lze bezpečně odebrat, ale při odpojení kabelu by v disku cvaklo nouzovým zaparkováním hlaviček), tak se stane, že 5 sekund se nic neděje, a pak se ukáže warning, že nelze, že s diskem se pracuje. Ale to není pravda, všechnny programy,které pracují s diskem jsem zavřel.
Jediné, čeho jsem si všiml v process exporeru při vyhledání "e:" , kde e je písmenko disku, se objeví proces System a soubor e:\$Extend a další dolarové soubory týkající se struktury NTFS. Nevíte zda je o normální jev a tyto soubory jsou vždy otevřené, nebo právě toto je příčina, proč disk nelze bezpečně odebrat? A jak udělám, aby šel disk bezečně odebrat?
Nelze odpojit disk.
- Kim Spotcom
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Nelze odpojit disk.
Nejlepší obrana proti trollům je nereagova na ně.
Re: Nelze odpojit disk.
Já bych zjistil, který program disk drží, pomocí unlockeru.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Kim Spotcom
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Ne, Widle nesdělí, jaký program disk využívá.Disk není otevřen v žádném okně exploru,který nepoužívám, ani total commanderu. Navíc mám vyzkoušeno, že to není podmínka - WIndows ty okna prostě zavře při kliknutí na požadavek odpojení. A ano, v článku další řešení je a opravdu tohle je pravda při vypnutí pc "Nevýhodou však je, že to zbytečně dlouho trvá.". Dozvím se z toho programu usba safely remove, který program ten disk drží, když to nezjistí ani process exporer? Stejná otázka platí i pro Myloše a unlocker. Myslím, si ,že ty programy fungují na stejné bázi jako ten ProcExp.
Nevím. Stane se mi, že unlocker nezjistí úplně všechno, takže ti to takhle dopředu opravdu nemůžu říct, ale jsem rád, že ho mám – nejčastěji ho využiju, když potřebuju smazat něco, co smazat nejde. Každopádně když otevřu externí disk v Průzkumníkovi, Unlocker mi to řekne.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nebo:
Stáhni nástroj Handle, vypakovaný soubor handle.exe umísti na C:, spusť příkazový řádek (cmd.exe) jako správce
a v něm napiš příkaz: c:\handle x: -x je písmeno, které má svazek na USB disku přidělené. Pokud je na USB disku více svazků, opakuj příkaz s dalším písmenem.
Dostaneš seznam otevřených souborů a složek ve svazku USB disku, včetně procesů, které je mají otevřené.
Stáhni nástroj Handle, vypakovaný soubor handle.exe umísti na C:, spusť příkazový řádek (cmd.exe) jako správce
a v něm napiš příkaz: c:\handle x: -x je písmeno, které má svazek na USB disku přidělené. Pokud je na USB disku více svazků, opakuj příkaz s dalším písmenem.
Dostaneš seznam otevřených souborů a složek ve svazku USB disku, včetně procesů, které je mají otevřené.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Ten Handle je dobra vecicka, me to nekolikrat pomohlo.
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
- Kim Spotcom
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
DObře, stejný dotaz, jak se i program handle liší, když v programu process explorer dám Ctrl F?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tím, že HANDLE nevypisuje všechny nepodstatné zvratky.
A pak, vypadá to více cool, dělat v příkazovém řádku.
A pak, vypadá to více cool, dělat v příkazovém řádku.
- Kim Spotcom
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
You can also get a GUI-based version of this program, Process Explorer, here at Sysinternals.
Sysinternals už dávno patří Microsoftu: http://technet.microsoft.com/cs-cz/sysi ... 96653.aspx
- Mýliti se je Myloš.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Řešíš svůj problém nebo jsi typ člověka, který se sem přišel dohadovat o nepodstatných kravinách?
Pokud ti "cokoliv" ukazuje, že proces s PID 4 (tedy System), má otevřený metasoubor $Extend\$RmMetadata, pak věz, že jsi na špatné stopě.
Právě mám připojený externí USB disk. Otevřeny jsou tyto metasoubory + kořenový adresář:
System pid: 4 type: File 4948: G:\$Extend\$RmMetadata\$TxfLog\$TxfLog.blf
System pid: 4 type: File 494C: G:\$Extend\$RmMetadata\$TxfLog\$TxfLogContainer00000000000000000002
System pid: 4 type: File 51A4: G:\$Extend\$RmMetadata\$Txf
System pid: 4 type: File 56D8: G:\$Extend\$RmMetadata\$TxfLog\$TxfLogContainer00000000000000000001
explorer.exe pid: 2344 type: File 1044: G:\
explorer.exe pid: 2344 type: File 10F0: G:\
A přesto můžu disk bez problémů bezpečně odebrat. Buď hledáš otevřený handle v nepravou chvíli nebo je to blokováno nějakým ovladačem filtru.
Pokud ti "cokoliv" ukazuje, že proces s PID 4 (tedy System), má otevřený metasoubor $Extend\$RmMetadata, pak věz, že jsi na špatné stopě.
Právě mám připojený externí USB disk. Otevřeny jsou tyto metasoubory + kořenový adresář:
System pid: 4 type: File 4948: G:\$Extend\$RmMetadata\$TxfLog\$TxfLog.blf
System pid: 4 type: File 494C: G:\$Extend\$RmMetadata\$TxfLog\$TxfLogContainer00000000000000000002
System pid: 4 type: File 51A4: G:\$Extend\$RmMetadata\$Txf
System pid: 4 type: File 56D8: G:\$Extend\$RmMetadata\$TxfLog\$TxfLogContainer00000000000000000001
explorer.exe pid: 2344 type: File 1044: G:\
explorer.exe pid: 2344 type: File 10F0: G:\
A přesto můžu disk bez problémů bezpečně odebrat. Buď hledáš otevřený handle v nepravou chvíli nebo je to blokováno nějakým ovladačem filtru.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek