nebootuje OS
nebootuje OS
Dobry den, uz si nevím rady, snad mi nekdo pomuze. Mel sem problem s pc sekal se uz pri uvodni obrazovce desky i v biosu. Chtel sem aby mi udelali v servisu diagnostiku, tam mi resetovali desku a pry mam poskozeny zavadec a chce to reinstall systemu mi sdelili. Nechtel sem platit zbytecne za zalohovani, tak jsem zkusil bootovat dvd s win 7, ale nedostanu se pres windows starting, pri bootovani live linuxu mi to zamrzne v cerny obrazovce se seklym kurzorem vlevo nahore. Zkousel jsem odpojit disk, i DVD mechaniku, ramky po jedny ve vsech slotech, defaultni nastaveni v biosu. Vsechny kabely a konektory sem dotahl, zadne teploty ani anomalie to nehlasi v biosu. Proste vse dopadne stejne zamrznutim pri bootovani. Mam pc reklamovat zpet do servisu ze neprovedli diagnostiku jak sem chtel, nebo co zkusit jeste doma, nez zase budu platit? díky za rady
-
- Pohlaví:
Re: nebootuje OS
zkus live linux z USB s odpojenou mechanikou a diskem. Možná napíše nějaký warning. Ale s největší pravděpodobností bych to viděl na základní desku.
Do jakeho servisu jsi to posilal? Obycejna firma opravujici pocitace nemuze udelat diagnostiku jinak nez metodou pokus omyl (tzn zhruba jako ty doma), protoze k tomu nema odpovidajici technicke vybaveni ani software.
Sekani v BIOSu automaticky vylucuje to ze se jedna pouze o poskozeny zavadec.
Sekani v BIOSu automaticky vylucuje to ze se jedna pouze o poskozeny zavadec.
Live linux jsem zkousel jak sem psal, akorat ne z USB teda. Servis byl gigacomputer v Č.B. Jako závadu mi uvedli pretaktovani desky a jejich komponent a ze pouze chybi reinstall systemu. Tak sem ji napsal jestli mohu pc privezt znovu, ze neprovedli diagnostiku jak sem pozadoval a odpovedeli mi: "Z diagnostiky vyplynulo to co jsem vám říkal. Problém byl, že PC se nedostane dál než za BIOS. Což jsem vám spravil. Pokud i tak PC nechodí jak má, určitě se na něj podívám znova a v rámci předchozího servisu." tak sem zvedavej
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 3894
-
od falco_dee
Zobrazit poslední příspěvek
20 led 2025 09:43