Adys301: Tak se zamysli ještě nad dnešními počítači, aneb
Old computers did it better!
Pro zábavu a také k pláči páni rádcové Vyřešeno
Re: Pro zábavu a také k pláči páni rádcové
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Nejrychlejší autíčko na dálkové ovládání překonalo rychlost 300 km/h:
Není hračka jako hračka. Takové autíčko na dálkové ovládaní, jaké si sestrojil Američan Nic Case, se totiž jen tak nevidí. Jeho stroj nazvaný R/C Bullet překonal rychlost 300 kilometrů v hodině, uvedl server Daily Mail ...
http://www.novinky.cz/koktejl/332640-ne ... -km-h.html
Není hračka jako hračka. Takové autíčko na dálkové ovládaní, jaké si sestrojil Američan Nic Case, se totiž jen tak nevidí. Jeho stroj nazvaný R/C Bullet překonal rychlost 300 kilometrů v hodině, uvedl server Daily Mail ...
http://www.novinky.cz/koktejl/332640-ne ... -km-h.html
- Scofield_CZ
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
To bylo tehdy radosti! 

PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
Nojo, byl jsem tehdy na jedné předváděčce, kde nám "expert" vykládal že teď může mít název souboru až 255 znaků. Jenže neřekl, a nejspíš ani sám nevěděl, že to je včetně celé cesty k němu. Klasická maloměkká propaganda, aneb když se lže v malých dávkách, není to lež...
Tak jeden dobový:
Leží takhle v popelnici tři krabice, a po chvíli se začnou představovat, kdo je kdo:
- "já jsem program co neběžel pod Windows 95."
- "já jsem program co běžel pod Windows 95."
- "já jsem Windows 95."

Tak jeden dobový:
Leží takhle v popelnici tři krabice, a po chvíli se začnou představovat, kdo je kdo:
- "já jsem program co neběžel pod Windows 95."
- "já jsem program co běžel pod Windows 95."
- "já jsem Windows 95."
Tak soubor může mít název i s cestou dokonce delší než 255 znaků, ale do Win 98SE (včetně) pak takový soubor zmizel z Průzkumníka a všechny soubory v této složce za ním také
Musel se přejmenovat (nebo možná i smazat) myslím z NC. Ve Win XP už nic nemizí, ale nejde s takovým souborem nic dělat, ani spustit - kromě smazání nadbytečných znaků ... pak už je odblokovaný.

Japan

Armenian

Sanskrt

Devanagari

Khmer

Sinhal

Sinhal

Thai

Tibetan

Moldovan

Ruská

Srbská

Ukrajinská

Hebrew (Izrael)

Japan

Armenian

Sanskrt
Devanagari

Khmer

Sinhal

Sinhal

Thai

Tibetan

Moldovan

Ruská

Srbská

Ukrajinská

Hebrew (Izrael)

Pěkná sbírka, jen bych upozornil na druhou a třetí klávesnici bez popisků:

Tohle je starší typ klávesnice Space Cadet určené pro Lisp Machine, tedy počítač jehož procesor byl optimalizovaný přímo pro zpracování jazyka Lisp. Geniální stroj pro umělou inteligenci a expertní systémy, stvořený Tomem Knightem:
Tady vedle sebe stojí černomodrý originál z MIT i jeho pozdější klon Symbolics 3600.
O Tomu Knightovi a jeho strojích se dodnes vyprávějí legendy, sdílené na neveřejných linkách a mailových konferencích skutečných hackerů:
Další klávesnice pochází ze sovětského počítače Электроника МС 0511 (Elektronika MS 0511), vyráběného od roku 1987. Obsahoval dva mikroprocesory КМ1801ВМ2, které jsou jednočipovým analogem legendárního šestnáctibitového minipočítače PDP-11 z roku 1970! Jeden z nich fungoval jako hlavní procesor, druhý jako řadič periférií, a bylo možné na něm spustit jakýkoliv operační systém nebo software který pro jeho vzor byl vytvořený, včetně UNIXu, jenž na něm vznikl. Tenhle počítač je také známý pod názvem УКНЦ (UKNC) - učebnyj kompjuter naučnovo centra:
Pro srovnání originální PDP-11, přímo s patriarchy programujícími nějakou novou vychytávku do UNIXu:
Za povšimnutí stojí stejné dálnopisné terminály jako je na obrázku výše, mohlo jich být připojených současně až několik desítek a stejný počet uživatelů mohl s počítačem najednou pracovat!
Tohle je starší typ klávesnice Space Cadet určené pro Lisp Machine, tedy počítač jehož procesor byl optimalizovaný přímo pro zpracování jazyka Lisp. Geniální stroj pro umělou inteligenci a expertní systémy, stvořený Tomem Knightem:
Tady vedle sebe stojí černomodrý originál z MIT i jeho pozdější klon Symbolics 3600.
O Tomu Knightovi a jeho strojích se dodnes vyprávějí legendy, sdílené na neveřejných linkách a mailových konferencích skutečných hackerů:
Enlightenment píše:A novice was trying to fix a broken Lisp machine by turning the power off and on.
Knight, seeing what the student was doing, spoke sternly: "You cannot fix a machine by just power-cycling it with no understanding of what is going wrong."
Knight turned the machine off and on.
The machine worked.
Další klávesnice pochází ze sovětského počítače Электроника МС 0511 (Elektronika MS 0511), vyráběného od roku 1987. Obsahoval dva mikroprocesory КМ1801ВМ2, které jsou jednočipovým analogem legendárního šestnáctibitového minipočítače PDP-11 z roku 1970! Jeden z nich fungoval jako hlavní procesor, druhý jako řadič periférií, a bylo možné na něm spustit jakýkoliv operační systém nebo software který pro jeho vzor byl vytvořený, včetně UNIXu, jenž na něm vznikl. Tenhle počítač je také známý pod názvem УКНЦ (UKNC) - učebnyj kompjuter naučnovo centra:
Pro srovnání originální PDP-11, přímo s patriarchy programujícími nějakou novou vychytávku do UNIXu:
Za povšimnutí stojí stejné dálnopisné terminály jako je na obrázku výše, mohlo jich být připojených současně až několik desítek a stejný počet uživatelů mohl s počítačem najednou pracovat!
Taky jeden do sbírky
http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Elektronika_666
http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Elektronika_666
Just Fucking Google It!
Myšlenka dne:
http://www.osel.cz/
Hasič uříceně přiběhne do zbrojnice, rozhlédne se zastaví se, usměje se a dá si kávu. Ostatní kolegové se na něj tázavě dívají a on - potom, co dopil - oznamuje: "Pánové, pomalinku se zvedejte, hoří finanční úřad!
Proč nikdy nedojde k státnímu převratu ve Spojených státech? Protože ve Washingtonu není velvyslanectví USA.
http://www.osel.cz/
Hasič uříceně přiběhne do zbrojnice, rozhlédne se zastaví se, usměje se a dá si kávu. Ostatní kolegové se na něj tázavě dívají a on - potom, co dopil - oznamuje: "Pánové, pomalinku se zvedejte, hoří finanční úřad!
Proč nikdy nedojde k státnímu převratu ve Spojených státech? Protože ve Washingtonu není velvyslanectví USA.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”