mám problém s Windowsem 7. Dneska ráno jsem byl normálně na počítači, na pozadí si instaloval hru a byl přitom na internetu, když v tom se PC zasekl. Nemyslím zasekl, jako program neodpovídá, myslím zasekl, jako že se ani nehýbala myš. A to z ničeho nic. Jedu po obrazovce a v půlce obrazovky se kurzor zasekne. Tak po 5ti minutách absolutní nečinnosti počítač restartuji "na tvrdo" tlačítkem reset. Počítač začne normálně nabíhat, ale obrazovka ,,Spouštění systému Windows" se tak na 10 minut zasekla. Po 10ti minutách PC normálně naběhl, tak jsem si řekl, že ho asi jen něco zblblo, a tak jsem pokračoval dál. Šel jsem hrát jednu hru a pak jsem dal počítači renderovat jedno video(jestli je to podstatný parametr, to video mělo asi 30 minut a bylo v kvalitě 1080p AVCHD 12000KB/s) a vypnul monitor, protože jsem už z předchozích zkušeností věděl, že se to bude renderovat nejméně hodinu. Po asi půl hodině sednu jen tak letmo k počítači, že zkontroluji stav renderu. Jen co jsem zapl monitor a hýbl s myší, tak jsem spatřil na obrazovce
,,ASUS motherboards Press F2 or DEL to enter setup"
(To znamená, že se musel resetovat sám od sebe v momentě, kdy jsem hýbl s myší.) Tak si tedy říkám ,,OK, tak jo, trochu jsem naštvanej, ale nevadí, začnu znovu." - A od té doby jsem se do Windows už nedostal. Pořád nabíhá Spouštění systému Windows, ale při jednom zdlouhavém spouštění se začaly dít věci. Spustil se CHKDSK a chtěl kontrolovat disk. Takže se standardně vypisovaly řádky že provede kontrolu disku, kterou se doporučuje provést... A pak, pod řádkem ,,Program CHKDSK nyní zkontroluje svazek C:" nezačaly nabíhat procenta, ale vyběhla hláška, něco jako ,,CHKDSK nemůže přistupovat ke svazku C: jako k obecnému svazku" a dole bylo něco s aktualizací, že po nainstalování aktualizace, jejíž číslo si již nepamatuji se stalo... (nevím co, tu hlášku si nepamatuji), ale je to celkem divné, protože aktualizce se mi už pěkně dlouho neinstalovaly, no nejméně ne poslední týden, a to počítač naprosto normálně fungoval.
Takže jsem si řekl: ,,Možná bude nutná přeinstalace. Načtu si z CDčka Linux, zálohuji si data a jdu na to.", ale co mne v Linuxu nepřekvapí, k disku C: nemohu přistupovat(chybová hláška v příloze).
Takže, tohle je můj problém, a všechny vás tu prosím o pomoc, protože si já už opravdu nevím rady.