Dobry den, chtel bych se zeptat. Vyplati se taktovat grafiku? Moje maximalni teplota byval do 80 C a grafika ma moznost max do 100 C, takze jsem uvazoval, ze bych ji trochu zrychlil (taktnul). Podle specifikaci je to tahle: http://www.nvidia.com/object/product-ge ... em-us.html . Akorad u te moji neni napsane OEM, aspon ne v pc programu. Nasel jsem si zde i video (https://www.youtube.com/watch?v=sJjmUGhbEQ0), kde taktuje GT 440 1 GHZ, ale to by melo byt stejne. Myslite ze by mi to mohlo pomoc? Chtel bych si treba zahrat watch dogs, az vyjde, ale officialne minimalni pozadavky chcou grafiku GTX 460 a novejsi. Popripade na kolik bych ji mel tak taktnout?
Jeste jsem uvazoval o taktu CPU i3 550 3,2 ghz (2 jadra, 4 logice cpu). Na netu jsem cetl, ze se za tacknout az na 4,4 GHZ, ale nevim no.
PS: Jeste nikdy jsem netaktoval, tak se chci zeptat tady, jestli je to bezpecne a jestli se to vyplati.
Predem dekuji za pomoc.
GeForce GT 440 1,5 GB
Re: GeForce GT 440 1,5 GB
Pokud jsi to nikdy nedelal, tak bych taktoval jen jen s programy pro tvou grafickou kartu, nebo třeba afterburner, tam se nedá nějak o moc přetaktovat, takže bys neměl případně nic odpálit
každopádné je důležité vědět jaký máš zdroj a jestli chceš taktovat cpu o 1GHz, tak na to musíš mít nějaký hodně dobrý chladič. jestli tam máš boxový, takový kulatý intel, tak na taktování rovnou zapomeň. Stejně tak je důležité abys měl dostatečně větranou skříň i pro tu grafárnu. i kdyby měla výrobcem teplotu provozní max na 100stupńů, tak čím nižší teplota, tím vyšší životnost. Takže sem kdyžtak ho´d na link i na pc case co máš a napiš kolik tam máš větráků.

Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
Tady jsem nasel odkaz na pc: http://interlink.tsbohemia.cz/hp-pro-31 ... 20792.html .
Asi na 90% je to uplne stejny, jako mam ja. Popripade muzu vyfotit jak to vypada vevnitr skrine, pokud je potrebna fotka, tak napiste a hodim ji sem. Zdroj co tak vydim je asi 300 W.
Asi na 90% je to uplne stejny, jako mam ja. Popripade muzu vyfotit jak to vypada vevnitr skrine, pokud je potrebna fotka, tak napiste a hodim ji sem. Zdroj co tak vydim je asi 300 W.
-
- Pohlaví:
Moje maximalni teplota byval do 80 C a grafika ma moznost max do 100 C,
To že je u grafiky maximum 100 st., nemusí nutně znamenat, že při té teplotě přežije několikahodinový provoz.
tak koukni, jestli máš v tý skříni vpředu místo na ventilátor, na bočnících a na zadní strane a případně kolik se ti jich tam vejde? ta gt 440 má už ddr5 paměti? koukni jestli uvidíš někde na té kartě nalepený štítek, bude na něm přesně napsaný model. Zdroj je slabej, ale ta karta asi nemá externí napájení, že? nevede ti do ní kabel na konci, je jen zapojená v desce.
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
No asi neni externe napajena, vypada to ze je do zakladovky. No o DDR5 jsem taky premyslel a divil se, ale asi ma, protoze rychlost je 1600 mhz, dival jsem se na to v nvidia nastaveni. Ta grafika podle specifiakci je stejna, jak tamta co jsem posilal, akorad ta pamet je u te moji rychlejsi (nikde tam u grafiky papirek nemam). A nejak pri plne zatezi pri vedrech 30 C cca (minule leto, prazdniny) jsem mel 70-80 C, nespomenu si presne kolik. Davam tady fotku ze pc skrine.
EDIT: A u toho procesoru, asi je ten kulaty co si myslel, takze procesor nepujde asi vubec ze? (Ale u procesoru mi to tolik nevadi, ten je celkem v poho) Vice na ten fotce je i ten chladic, aspon myslim.
EDIT: A u toho procesoru, asi je ten kulaty co si myslel, takze procesor nepujde asi vubec ze? (Ale u procesoru mi to tolik nevadi, ten je celkem v poho) Vice na ten fotce je i ten chladic, aspon myslim.
procesor bych asi netaktoval, nemá to ani smysl, je výkonný dost a kvůli hrám s touto kartou to nemá cenu. Zkus stáhnout ještě tohle http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... ring/cpuz/ a je tam záložka s grafickou kartou, tak udělej screen co to píše. Podle mě to bude asi ddr3 a to není na hraní
--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Kvě 2014 13:58) ---
máš ještě nějakou možnost dát ventilátor na bočnici?
--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Kvě 2014 13:58) ---
máš ještě nějakou možnost dát ventilátor na bočnici?
No praveze si to taky myslim s tim procesorem, spis mivam ve hrach problemy s grafikou nez procesorem (aspon tak jak jsem delal nejake testy).
Jinak vypada to, ze je to asi DDR 3, ale teda nejaka rychla.
Obrazek davam, jako prilohu.
PS: V cpuz to nebylo, tak jsem tam dal jeste nvidia info.
Jinak vypada to, ze je to asi DDR 3, ale teda nejaka rychla.
Obrazek davam, jako prilohu.
PS: V cpuz to nebylo, tak jsem tam dal jeste nvidia info.
co jsem tak googlil, tak ddr5 se zřejmě dělala jen ve vrzi 1GB, takže toto by byla DDR3. dalo by se to přesně zjistit, kdybys kartu vytahnul a kouknul se co je na ni napsaný přesně za model. Nebo zkus ještě everest nebo aida64 na detekovaní hardware
No zkusit muzu, ale je to podle me DDR3, protoze je to napsane v tom Nvidia programu. A to nejak hodne meni, jestli je to DDR3 nebo DDR5? Jakoze pri taktovani?
K tomu vetraku navic, je tady jedno misto, ale nevim no, vetraky jsem nikdy nepridaval. Pridavam foto, je to tam cervene oznaceny, kde by to mozna slo.
EDIT: Takze myslis, ze kdyz uz pretaktovat, tak by ten vetra musel byt? A jeste k tomu programu, v nem si rikal, ze je to celkem jedno, jestli to pres nej taktu nebo ee. A kdyz bych to pres nejak taktnul, tak by to pomohlo nebo skoro ne?
K tomu vetraku navic, je tady jedno misto, ale nevim no, vetraky jsem nikdy nepridaval. Pridavam foto, je to tam cervene oznaceny, kde by to mozna slo.
EDIT: Takze myslis, ze kdyz uz pretaktovat, tak by ten vetra musel byt? A jeste k tomu programu, v nem si rikal, ze je to celkem jedno, jestli to pres nej taktu nebo ee. A kdyz bych to pres nejak taktnul, tak by to pomohlo nebo skoro ne?
Tam asi větrák nepůjde, to bys měl díry na šrouby skrz tu bočnici. Rpzdíl je velkej ve výkonu přihraní. DDR3 je málo. Zkus kartu hodit za 500 - 600Kč na bazos.cz a buď kup nějakou bazarovou, ale budeš potřebovat i výkonější zdroj. Nebo jestli jsi schopný dát do kupy nějaký peníz na koupi nové. Tohle nemá smysl taktovat, nic moc navíc ti to nepřinese.
Dobre no, jeste uvidim, jak to udelam. No nejak bych mohl sehnat novou o neco lepsi grafiku s lepsim zdrojem, ale nevim jestli to ma jeste cenu. Nejspis k novemu roku (2015) budu kupovat notebook, ktery bude lepsi nez tenhle pc. Spis pockam no. Jeste se zeptam, takze jen grafika a zdroj je blby, ostatni veci v pc jsou dobre (kdybych pc chtel prestavet)? Procesor je ok? Popripade, jaka grafika k tomuhle procesoru je tak nejlepsi? Abych zas nemel vykonnou grafiku a slabej procesor. Chci aby to bylo tak stejny. A ta nova grafika, by sla i bez toho vetraku?
A ted jeste k te momentalni grafice. Vypada to, ze je to rychlejsi DDR3 nebo mozna i normalni (nevim). Myslis, ze by ten program trochu fakt nepomohl? Chtel bych si jeste na tomhle pc zahral watch dogs, co vyjde. A ted momentalne si jisty nejsem, jestli to rozjedu na minimalni detaily.
Jeste k tomu programu, muzu teda v nem nastavovat jak chci? A grafika se nebude prehrivat? Predtim si rikal, ze ten program to moc zezmeni, tu teplotu.
EDIT: Nebo vazne to nema cenu, ani o trochu taktovat?
A ted jeste k te momentalni grafice. Vypada to, ze je to rychlejsi DDR3 nebo mozna i normalni (nevim). Myslis, ze by ten program trochu fakt nepomohl? Chtel bych si jeste na tomhle pc zahral watch dogs, co vyjde. A ted momentalne si jisty nejsem, jestli to rozjedu na minimalni detaily.
Jeste k tomu programu, muzu teda v nem nastavovat jak chci? A grafika se nebude prehrivat? Predtim si rikal, ze ten program to moc zezmeni, tu teplotu.
EDIT: Nebo vazne to nema cenu, ani o trochu taktovat?
Zpět na “Taktování a další úpravy PC”