Teoreticky prodat celý pc a přidat na nový je také řešení, jestli chceš hrát, a hodně necestuješ, tak zůstaň u stolního pc, notebooky na hry jsou o ničem, i když tam te´d něco rozjedeš na max, tak za dva roky si neškrtneš a grafárnu v tom nevyměníš. Navíc za to vyplázněš o ranec víc než za stolní, jestli bys kupoval fakt herní notebook. já osobně bych prodal pc a to co mám na nový otebook k tomu přidal a koupil našlápnutej stolní pc.
Zkus přetaktovat a uvidíš sám o kolik se to zlepší, kdyby to moc hřálo nech otevřenou bočnici.
GeForce GT 440 1,5 GB
Re: GeForce GT 440 1,5 GB
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
No dobre, zkusim trochu a pokud neuvidim rozdil vratim to. Do kolika stupnu mam tak jit? 80-90 C max nebo?
Hele budu studovat informatiku a o prazdninach jeste pudu na brigadu a potom jeste neco na vanoce. Po vanocich nebo pred mam v planu koupit notebook s dvema grafikama (propojene pres SLI) a s 4. jadrovym procesorem a 8 logickymi (i7). Bude to stat mezi 20-26 tisici asi. Ale to jeste nevim, mozna koupim nejaky levnejsi jen s jednou. Nevim jak budou presne finance. A myslim si, ze takovy notas vydrzi dlouho ne? Jako 2x 755M grafika SLI vydrzi dlouho ne? + ten dobry procesor. Jako na vykon her. Myslism si, ze tak 4 roky nejmin, aspon na slusne detaily. Co myslis ty?
Hele budu studovat informatiku a o prazdninach jeste pudu na brigadu a potom jeste neco na vanoce. Po vanocich nebo pred mam v planu koupit notebook s dvema grafikama (propojene pres SLI) a s 4. jadrovym procesorem a 8 logickymi (i7). Bude to stat mezi 20-26 tisici asi. Ale to jeste nevim, mozna koupim nejaky levnejsi jen s jednou. Nevim jak budou presne finance. A myslim si, ze takovy notas vydrzi dlouho ne? Jako 2x 755M grafika SLI vydrzi dlouho ne? + ten dobry procesor. Jako na vykon her. Myslism si, ze tak 4 roky nejmin, aspon na slusne detaily. Co myslis ty?
- jayden
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
SLI/ Crossfire v notebooku bych nechtěl dost to hřeje a kolikrát to usmažíš :-/
NTB: Lenovo Legion Y520 80WK00X6CK MP: S23 8/256
No ona ta grafika bude misto DVD mechaniky. Bude to od fimy lenovo. A ted v tech novych verzich jsem necetl, ze by se grafika usmazila. U tech starsich verzi, to bylo hodne velke prehrivani. Ale taky ja pri hrani budu mit notas na chladici desce. No ale to ted asi resit jeste nemusim. Budu to resit, az tak v zari nejdriv.
--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Kvě 2014 15:32) ---
Tak jsem teda zistil, ze asi DDR3 ta grafika. Protoze v tom programu mam defaultni takt 800 MHZ a jen 594 mhz gpu clock. No driv jsem si myslel, ze mam nejakou vylepsenou 440, ale jak to vypada, tak ani ne. Mam vic pameti, ale pomalejsi gpu clock. Takze asi neni moc lepsi nez obyc 440, spis horsi. Aspon na hrani. No zkusim tam neco malo zmenit, ale ne moc.
Na kolika se mam drzet stupnich pri plne zatezi? Do 80-90 C? Nebo do 80 C?
--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Kvě 2014 15:32) ---
Tak jsem teda zistil, ze asi DDR3 ta grafika. Protoze v tom programu mam defaultni takt 800 MHZ a jen 594 mhz gpu clock. No driv jsem si myslel, ze mam nejakou vylepsenou 440, ale jak to vypada, tak ani ne. Mam vic pameti, ale pomalejsi gpu clock. Takze asi neni moc lepsi nez obyc 440, spis horsi. Aspon na hrani. No zkusim tam neco malo zmenit, ale ne moc.
Na kolika se mam drzet stupnich pri plne zatezi? Do 80-90 C? Nebo do 80 C?
Jestli chceš dávat 26tis za notebook, tak to raději prodej svůj pc, pokud potřebuješ pc na cesty, kup si nějakej noták kolem 10tis a za 20tis nakoupíš herní mašinu jako kráva a budeš mít na pár let vystaráno, max. dodáš ram nebo lepší gpu.
Já bych asi přes 80stupňů nechodil. Když to bude hřát víc, nech sundanou nebo pootevrenou bočnici.
Já bych asi přes 80stupňů nechodil. Když to bude hřát víc, nech sundanou nebo pootevrenou bočnici.
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
Hele jeste bych se chtel zeptat. Uz jsem to taktovat zkousel a pomohlo to, delal jsem tak trochu par testu a opravdu pomaha, aspon nejak. Jen nevim, jestli mam vic taktovat memory clock nebo gpu clock. Nevim co je lepsi. Mohli by jste mi jeste poradit, co je lepsi na hry? Ceho mam dat vic a o kolik cca.
PS: Memory muzu na max 1040, aby to neblblo. A to GPU clock nevim presne kolik max, zalezi podle toho kolik je voltage. Ale nemuzu mit obe na max, pak mi treba zcerna hra, atd. Takze musim neco min a neco vic, uz jsem to koumal. Akorad nevim ceho min a ceho vic, tak se vas tu ptam.
PS: Memory muzu na max 1040, aby to neblblo. A to GPU clock nevim presne kolik max, zalezi podle toho kolik je voltage. Ale nemuzu mit obe na max, pak mi treba zcerna hra, atd. Takze musim neco min a neco vic, uz jsem to koumal. Akorad nevim ceho min a ceho vic, tak se vas tu ptam.
Tak sice nevim jestli je lepsi memory clock nebo gpu clock, ale udelal jsem to, tak jak mi to prislo asi nejlepsi. Jen presne nevim k cemu je voltage, vim ze k tomu, kolik muze byt max gpu clock, ale dal presne nevim.
PS: nevim, jestli to je nejlepsi. Kdyztak mi napise svuj nazor. Jinak teplota byva cca 72 C pri velke zatezi. Nechal jsem si tam nejakou rezervu, kdyz budou vedra.
Jeste upravil jsem si i automatickou rychlost vetraku, ta defaultni mi prisla blba. Co si myslite o te rychlosti, kterou jsem nastavil na ten vetrak?
Tady je screen, jak to mam udelane:
EDIT: Defaultni takt byl: gpu 594 a memory 800 a voltage 900
PS: nevim, jestli to je nejlepsi. Kdyztak mi napise svuj nazor. Jinak teplota byva cca 72 C pri velke zatezi. Nechal jsem si tam nejakou rezervu, kdyz budou vedra.
Jeste upravil jsem si i automatickou rychlost vetraku, ta defaultni mi prisla blba. Co si myslite o te rychlosti, kterou jsem nastavil na ten vetrak?
Tady je screen, jak to mam udelane:
EDIT: Defaultni takt byl: gpu 594 a memory 800 a voltage 900
Pocitac od HP, OEM deska od HP a referencni grafika, BIOS bude tak orezany ze budes rad kdyz si nastavis cas, na taktovani zapomen.
No taktnul jsem si to pres tu aplikaci. Jen nevim, jestli to mam nastavene dobre. Ten vetrak,atd..
Jinak s tim BIOSEM mas pravdu, skoro nic v nem nejde nastavit. A jinak zakladni desku mam od MSI.
Tamto asi neni uplne stejna konfigurace, pokud je tam jina zakladovka, ale vetsinu mam stejnou.
Jinak na taktovani cpu sem se dival a to pres software moc nejde, aspon mi to neslo u toho mojeho, ale u cpu mi to nevadi.
Hele nasel jsem aplikaci na takt ramek DDR3. Myslite, ze pomuze nejak pocitaci takt ramky? Popripade muze se ramka smaplit nebo znicit?
Snazim se ted zkusit, kolik vytahnu z tohodle pc vykonnu.
Zakladovku mam: MSI 2A9C
Jinak s tim BIOSEM mas pravdu, skoro nic v nem nejde nastavit. A jinak zakladni desku mam od MSI.
Tamto asi neni uplne stejna konfigurace, pokud je tam jina zakladovka, ale vetsinu mam stejnou.
Jinak na taktovani cpu sem se dival a to pres software moc nejde, aspon mi to neslo u toho mojeho, ale u cpu mi to nevadi.
Hele nasel jsem aplikaci na takt ramek DDR3. Myslite, ze pomuze nejak pocitaci takt ramky? Popripade muze se ramka smaplit nebo znicit?
Snazim se ted zkusit, kolik vytahnu z tohodle pc vykonnu.
Zakladovku mam: MSI 2A9C
Taktovat RAM je holy nesmysl. OEM deska byla myslena ze HP ji nekdo dodava ten ji tam montuje.
Aha, ok. To jsem nevedel jak to myslis. No jako taky mi to pride celkem zbytecny taktovat ram. Ale tak nevim, mozna to k necemu je, ale radsi to delat nebudu, protoze u toho si moc ani teplotu hlidat nemuzu.
Taktovani RAM ti nepřinese ani 1% herního výkonu.
Zpět na “Taktování a další úpravy PC”