Dobrý den, přítelkyně si pořídila ntb se systemem win8 a jelikož se jí nelíbí rozhraní win8 doporučil sem jí nainstalovat powershell. Po nainstalování přestaly správně fungovat USB porty. Nejjednodušší řešení bylo odinstalovat powershell a zde nastal další problém. Po odinstalování zmizela spodní lišta s "nabídkou start", přestal fungovat zvuk a ostatní profily se nadále chovají jako by powershell byl stále nainstalovaný.
Odinstalace proběhla přes powershell uninstall. Program se stále chová jako nainstalovaný.
Budeme rádi za každou radu.
win8/powershell Vyřešeno
Re: win8/powershell
Powershell je mezi BFU znám svou péčí o vzhled systému. Celý problém je v tom, že nemáš tušení, co je to PS, jak pracuje a co dělá. PS neslouží k úpravám vzhledu, ale může přes příslušný script upravit cokoliv od konfiguračních souboru, registrů až po diskové obrazy.
Nevím, co jsi spustil za script a co jsi tím odstřelil ze systému, takže nelze ani vydedukovat, co jsi tomu udělal. Sám od sebe to neudělal. Proč se prostě nevrátíš k poslední funkční záloze - snapshotu a neobnovíš systém do původní stavu, nebo stavu, před vlastní operací s PS.
Nevím, co jsi spustil za script a co jsi tím odstřelil ze systému, takže nelze ani vydedukovat, co jsi tomu udělal. Sám od sebe to neudělal. Proč se prostě nevrátíš k poslední funkční záloze - snapshotu a neobnovíš systém do původní stavu, nebo stavu, před vlastní operací s PS.
ano to jsem měl v plánu, bohužel bod obnovy nebyl spuštěn v systému a tudíž není kam se vrátit. Proběhla pouhá instalace a dle se do toho nikdo nevrtal. ps si usmyslel že nikomu nepovolí přístup do přídavných medií přes usb. jinak vše vlastně v pohodě šlo. Zapojím flash drive, otevřu a vyskočí hláška "nemáte oprávnění k přístupu do tohoto zařízení". možná se mi již podařilo jej zcela odstranit uvidíme po restartu zda již budou usb použitelne.
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Čer 2014 14:53) ---
takže powershell byl uspěšně odinstalován ale problém přídavných medii jako je usb flash disk přetrval. po připojení usb flash disku se zobrazí okno s hláškou "nemáte oprávnění k přístupu do tohoto zařízení". tudíž jdu dále googlit.
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Čer 2014 14:53) ---
takže powershell byl uspěšně odinstalován ale problém přídavných medii jako je usb flash disk přetrval. po připojení usb flash disku se zobrazí okno s hláškou "nemáte oprávnění k přístupu do tohoto zařízení". tudíž jdu dále googlit.
Obnov system do tovarniho nastaveni (viz manual k notebooku), coz obnovi Windows 8 do stavu jako kdyz byl notebook koupen (samozrejmne to smaze i uzivatelska data).
Pak nainstaluj toto (coz bylo asi to co sis spletl s Power Shellem, coz je v podstate programovaci a skriptovaci jazyk):
http://www.classicshell.net
Pak nainstaluj toto (coz bylo asi to co sis spletl s Power Shellem, coz je v podstate programovaci a skriptovaci jazyk):
http://www.classicshell.net
spatně sem se vyjádřil omlouvám se, nevěděl sem že je více druhů programu. classcshell to je to co bylo nainstalováno. nyní vše jede jako předtím jen musím zprovoznit zložku se zabezpečením složky která v nastavení chybí. již sem pátral a snad vše již dořeším, ale děkuji za snahu pomoci.
-
- Pohlaví:
A proč neupgraduje na W8.1 , tam je to prostředí přívětivější.
jelikož se o win8 moc sám nezajímám (spokojeny uživatel win7) tak jsem o 8.1 ani nevěděl. upgreaduju tedy na win 8.1 a snad s upg zmizí i chyba s přístupem do vyměnitelných medii. momentálně jsem nenašel žádné srozumitelné řešení pro chybějící kartu zabezpečení a tudíž nejsem schopen ani nahlédnout zda jen není zablokován přístup.
-
- Pohlaví:
No já přešel na W8 ze XP a koukal jsem na to jak hloupej, ale W8.1 je docela jiné.
Re: win8/powershell Vyřešeno
s W8 by se ještě smířila. ale že nemuže používat flash disky asi nepřekousne :) 8.1 se již stahují tak snad problém s přístupem zmizí. pokud ne je toto forum má poslední naděje :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Čer 2014 21:04) ---
Tak problém to nevyřešilo. "nemáte oprávnění k přístupu do tohoto zařízení" a v možnostech složky se nezobrazuje záložka "zabezpečení". už nevím co stím
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Čer 2014 21:04) ---
Tak problém to nevyřešilo. "nemáte oprávnění k přístupu do tohoto zařízení" a v možnostech složky se nezobrazuje záložka "zabezpečení". už nevím co stím
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”