Linuxové peklo Vyřešeno
Re: Linuxové peklo
Na druhou stranu když už všechno funguje tak BFU nemůže napáchat v Linuxu takovou škodu. Linux netrpí Windowsovskym syndromem zanášení systému.
Já jsem názoru, že Linux je vhodný jak pro nováčky, tak pro zkušené uživatele. Mně trvalo pouhé dva dny, než jsem se v systému plně zorientoval. Vlastně mám Linux radši než Windows, ten mám jen na hry. Jak- mile na tom bude Linux o něco líp s hrama, tak okamžitě Windows mažu a sedlám tučnáka
.

Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ono je spíše o zvyk, protože pokud je uživatel zvyklí, že tady to najde. Problém je když to tam nenajde... Prostě přechod z jednoho OS na druhý je vždy v prvních chvílích trochu problematický, pak už záleží jen na tom, jak se uživatel dokáže přizpůsobit/naučit.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
To já jsem Linux pouze zkoušel na jednom počítači. Nějak mě to nenadchlo hele. Zkoumat, co jsou to svobodné/nesvobodné ovladače a které já zrovna potřebuji se mi nepodařilo najít... Potom ještě nainstalovat Wine a ještě jednoho xindla (název si již nepamatuji) na hraní Windowsovských her se mi také nepodařilo. Dále bych se musel učit příkazy v příkazovém řádku - To mě, ale totálně dotvrdilo a Linux šel pryč. Ovladače na svojí TV kartu jsem také hledal úplně marně. Navíc mě ten systém neustále buzeroval... Je drzejší, než cikáně a to už je, co říct! 
Do budoucna plánuji zůstat u Windows 7 64-bit a nehodlám ani po skončení podpory v roce 2020 měnit. Možná snad jedině, pokud mě budoucí Windows nějakým způsobem oslní. Jak na to však koukám, tak se to asi nestane...

Do budoucna plánuji zůstat u Windows 7 64-bit a nehodlám ani po skončení podpory v roce 2020 měnit. Možná snad jedině, pokud mě budoucí Windows nějakým způsobem oslní. Jak na to však koukám, tak se to asi nestane...
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.
Linuxák poznává Windows - pohled z druhé strany
http://www.abclinuxu.cz/blog/spheniscid ... -poznavani
http://www.abclinuxu.cz/blog/spheniscid ... -poznavani
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Aneb vidim, ze instalace Linuxu je privetiva i pro zacatecnika.
Nojo, to si ale musíš vybrat distibuci s větší českou komunitou. Třeba Ubuntu má přeloženo kolem 97%. Můžeš se také sám podílet na překladech, prospěješ tím dalším uživatelům 
Jak pravil Linus: "Heslo Linuxu je 'Udělej si sám'!"

Jak pravil Linus: "Heslo Linuxu je 'Udělej si sám'!"
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
Asi tak jak řekl Faraon, to "Heslo Linuxu je 'Udělej si sám'!" se mi líbí
, tohle k Linuxu prostě patří a proto ho mám rád, když už se mi v něm něco podaří opravit, tak mám z té odvedené práce dobrý pocit a připadám si jako profesionální programátor
. Je to prostě systém, se kterým rád pracuji a dokážu si ho překopat k obrazu svému, at jde o vzhledy (např. vzhled Mac OS) či samotné chování systému.

Naposledy upravil(a) sojkin626 dne 28 črc 2014 18:34, celkem upraveno 1 x.
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
Tssss, nakonej jsem to proste nechal dojet, chtelo to restart, ovsem ouha, zamrzlo to na textovem vypisu pri vypinani....
Noo, tak jsem zkusil nabootovat a neuspesne, musel jsem si tedy vypomoci prikazovou radkou z Windows, nastavit pozadovany oddil jako aktivni a uz to jede. Tedy jede...
ps: diskpart > GParted
Noo, tak jsem zkusil nabootovat a neuspesne, musel jsem si tedy vypomoci prikazovou radkou z Windows, nastavit pozadovany oddil jako aktivni a uz to jede. Tedy jede...
ps: diskpart > GParted
Není nic horšího, než když hodnotí blbec a zástup lumíků ochotně baští každý nesmysl. Fakt to nemyslím nějak hanlivě, ale lépe se to asi nedá vystihnout. Zeptám se na drobný detail, který mi jistě objasníš. Proč se to asi jmenuje Debian edition? Debian dvakrát dobře neznám a vlastně ani nevím, jestli nějaký BFUoidní install nabízí, protože něco takového se mi příčí a navíc Debian není zrovna jednoduchý a přívětivý, jako Arch, Gentoo nebo dědek Slackware, které jsou ideální učební distribuce se správnou cestou a krásně jednoduché. Ale zpět k pointě. Proč se sápeš někam, kde nesplňuješ ani minimální znalosti systému nebo vlastní instalace. Vyber si něco, co vyřeší závislosti, multiarch, non-free a k celému procesu stačí jedna slepice a hrst zrní u klávesy ENTER. Já třeba nechápu, jak může někdo nazvat Windows jako přívětivý systém se snadnou instalací. Arch tam mám pod pět minut tak, jak chci já. U Windows bez šablon nemůžu nic a musím se spolehnout s nějakým bídným standardem, který někdo nějak udělal a nacpal mi to.
Nejdůležitější si nechám na závěr. Linux a Windows jsou odlišné systémy, tak se na to přestaň dívat jako na Windows zadarmo.
Nejdůležitější si nechám na závěr. Linux a Windows jsou odlišné systémy, tak se na to přestaň dívat jako na Windows zadarmo.
Nikdy v zivote jsem Linux nepouzival, cely zivot totiz jedu na Windows, jak bych se na to podle tebe mel divat? Jak bych mel asi podle tebe poznat ktera distribuce je pro mne spravna? Proste jsem si stahnul 'Linux Mint' jak mi zde bylo doporuceno... Nic vic, Linux mam proste na zkousku, nemam cas hodiny studovat materialy k jednotlivym distribucim.
Má cenu cokoliv psát, když nejsi schopen si přečíst ani základní popis odlišností před stažením?
Debian is a less user-friendly/desktop-ready base than Ubuntu. Expect some rough edges
Tak se nad sebou a svou ironií k uživatelské přívětivosti pořádně zamysli.
Debian is a less user-friendly/desktop-ready base than Ubuntu. Expect some rough edges
Tak se nad sebou a svou ironií k uživatelské přívětivosti pořádně zamysli.
Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”