Zdravím,
můj ntb Lenovo G560L (na váncoe bude mít 4 roky) se poslední dobou hodně zahříval, víc než obvykle. Ventilátor řval co to dalo, tak jsem se rozhodl že ho trocšku vyčistím od prachu. Sundal jsem chladič, a jakmile jsem to udělal uviděl jsem na CPU i GPU teplovodivou pastu která byla ve špatném stavu, drolila se... Tak jsem CPU i GPU očistil, to samé kovové součásti a dal novou pastu. Trošičku taková mini vrstvička. Namontoval vše zpět a zapojil. Teploty CPU opravdu klesly ale u GPU naopak. V klidném režimu má 52 stupňů, a stačí pustit chrome a např. YT a karta se začne přehřívat a NTB se vypne. Nemáte někdo nějakou radu co jsem mohl udělat špatně? 2x jsem to rozmontoval a zase smontoval ale stejný výsledek. Přikládám fotky jak to vypadá uvnitř. Předem díky za pomoc.
Při přepastování GPU u notebooku, přehřívání.
- the ProtoType
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Při přepastování GPU u notebooku, přehřívání.
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. 
Google taky dobře poradí, stačí chvilku hledat...

Re: Při přepastování GPU u notebooku, přehřívání.
Šroubky jsou dotáhnuté? Nebyla tam někde třeba teplovodivá "nálepka"? Ta heatpipe se zdá být zdeformovaná (viz. první foto).
- the ProtoType
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
šroubky jsou dotáhnuté až nadoraz, nálepka nebyla, ta "deformace" už tam taky byla.
Rád se naučím něco nového, takže jenom do mě. 

- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jakou pastu jsi dal na Gpu ? značka ?
Jakou pastu jsi dal na Gpu ? značka ?
Nepodstatné! Rozdíl 2-3°C.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Možná to zkusit nechat otevřené. Ale pozor když to budeš dělat ať se nedotkneš nějakých konektorů ! A položit to na něco vyššího aby to tam pod tim luftovalo.
CPU - Intel Core i7-9700K + Noctua NH-D14
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
Ta heatpipe je poskozena - vrtal se v tom nekdo, kdo je liny odsroubovat par dalsich sroubku.
Potrebujes sehnat novy chladic, takhle to nikdy fungovat spravne nebude.
Potrebujes sehnat novy chladic, takhle to nikdy fungovat spravne nebude.
Naposledy upravil(a) ondoubek dne 06 zář 2014 23:47, celkem upraveno 1 x.
- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
wattmetr píše:Jakou pastu jsi dal na Gpu ? značka ?
Ehm MX4 na Gpu čip děla někdy neplechu,proto je lepší MX2
Jednou se mi u prepastovani notebooku stalo,ze se CPU chladil dobre,ale grafika se taky prehrivala a notas vypinal.Bylo to tim,ze chladic sedel pekne na CPU,ale nad GPU byl hrozne vysoko (asi 2mm) a kdyz sem tam dal jako obvykle trosku pasty,tak se chladice ani nedotykala a vubec neprenasela teplo.Davat tam 2mm vrstvu pasty se mi vazne nechtelo.Tak sem chladic vyndal.A velice opatrne ho naohybal rukou tak,aby hezky dosedl na CPU a zaroven i na GPU.Nevim,jestli s chladicem uz nekdo drive manipuloval nebo to tak bylo original,ale proste prasarna.
Byt tebou,tak chladic jeste jednou sundam a kouknu zespoda,jestli je pekne rovnomerne (zaspinenej) od pasty a doleha.A pak reseni dat vice pasty a nebo trosku prihnout.
Koupe noveho chladice,jak psal petr22 bych resil jako posledni moznost.
PS: ten notas byl kamarada a v nekolika servisech si s tim nedokazali poradit.A doporucovali vymenu chladice.A pritom to byla takova prkotina.
Byt tebou,tak chladic jeste jednou sundam a kouknu zespoda,jestli je pekne rovnomerne (zaspinenej) od pasty a doleha.A pak reseni dat vice pasty a nebo trosku prihnout.
Koupe noveho chladice,jak psal petr22 bych resil jako posledni moznost.
PS: ten notas byl kamarada a v nekolika servisech si s tim nedokazali poradit.A doporucovali vymenu chladice.A pritom to byla takova prkotina.
Je poskozena, protoze nefunguje tak jak ma. Proste je ohnuta jinaknez ma mit, a to v libovolnem moznem smeru.
Nemyslim samozrejmne ten ohyb, ten je i na nahradnim dilu, ale deformaci uchytu. Puvodne je to udelane tak, ze je to napruzene a ma to stejnomerny pritlak. Proto se to musi utahovat a pritahovat do krize. Kdyz se to udela spatne, tak se to cele zdeformuje. Obvykle se tohle stane kdyz je ten kdo to rozebira poprve liny odmontovat i ten plastovy kryt okolo a snazi se cele chlazeni vytahnout do strany.
Jde si s tim ruzne hrat a zkouset to priohnout i na druhou stranu, ale to je metoda pokus omyl.
Nemyslim samozrejmne ten ohyb, ten je i na nahradnim dilu, ale deformaci uchytu. Puvodne je to udelane tak, ze je to napruzene a ma to stejnomerny pritlak. Proto se to musi utahovat a pritahovat do krize. Kdyz se to udela spatne, tak se to cele zdeformuje. Obvykle se tohle stane kdyz je ten kdo to rozebira poprve liny odmontovat i ten plastovy kryt okolo a snazi se cele chlazeni vytahnout do strany.
Jde si s tim ruzne hrat a zkouset to priohnout i na druhou stranu, ale to je metoda pokus omyl.
Chapu,ze to je metoda pokus omyl.Nehlede na to,ze to muze prasknout.Ale pokud by tak jako tak mel shanet novy chladic,tak neni co zkazit ne?Bud se mu to povede a bude to fungovat nebo stejne bude muset koupit novy.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1851
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07