Zdravím, měl bych mít od poskytovatele download 40Mbit/s, nicméně s wifi jsem měl pouze nějakých cca 5-10 (měřeno na www.speedtest.net). Změnil jsem kanál na routeru, nainstaloval jsem na něj poslední firmware a trošku si pročistil počítač a přeinstaloval jsem ovladač wifi adaptéru a dosáhl jsem zvýšení na cca 20Mbit/s, což je sice lepší, ale platím si za dvojnásobek (upload je naopak o něco vyšší, než by měl být). Když připojím notebook přímo (obejdu router (TP link TLWR941 ND)), dosahuju rychlosti, která by měla být. Stejně tak manželčin notebook dosahuje normální rychlosti i přes wifi, takže chyba bude pravděpodobně někde u mého wifi přijímače. Nejsem si teď zcela jistý, ale pokud si dobře pamatuju, na jiném připojení neměl s vyšší rychlostí problém. Nemám teď možnost zkusit ho připojit kabelem přes router ani vyzkoušet rychlejší wifi připojení.
Stejný příspěvek jsem vložil do Hijack this sekce, tady bych prosil, o nějaké další rady, návrhy a typy na vyřešení problému.
Budu vděčný za jakoukoli reakci :)
Pomalý internet přes wifi Vyřešeno
Pomalý internet přes wifi
I believe in winners and loosers and in freedom to fail
-
- Pohlaví:
Re: Pomalý internet přes wifi
Co máš za krám? Jakou rychlost ti to ukazuje na WiFi? Jaká je vzdálenost a překážky?
Re: Pomalý internet přes wifi Vyřešeno
Omlouvám se, že píšu pozdě, v pátek a přes víkend jsem se vůbec nedostal k počítači.
Mám Acer Aspire 7738G, rychlost na wifi mi to ukazuje 65 Mb/s, vzdálenost je asi tak 1,5 metru a překážky žádné. Manželčin notebook sedí na stole hned vedle a jede jí internet tak, jak by měl.
Mám Acer Aspire 7738G, rychlost na wifi mi to ukazuje 65 Mb/s, vzdálenost je asi tak 1,5 metru a překážky žádné. Manželčin notebook sedí na stole hned vedle a jede jí internet tak, jak by měl.
I believe in winners and loosers and in freedom to fail
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3306
-
od JHH1977
Zobrazit poslední příspěvek
02 bře 2025 19:45
-
- 16
- 8926
-
od šulda
28 bře 2025 21:30
-
- 7
- 4266
-
od petr22
18 srp 2024 10:25
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9503
-
od vasekpetr1
10 pro 2024 17:05
-
-
- 7
- 4052
-
od buchtik