Počítač nic nedělá
Počítač nic nedělá
Ahoj. mam problém, vyndal jsem z počítače základní desku a pak jí tam zase dal zpátky. Ale když počítač zapnu, tak mi nedělá vůbec nic. Jenom se všechno roztočí, ale obrazovka je černá a nic se tam neobjeví. Nevim jestli je to procesorem nebo základní deskou. Na desce jsem dal všechno zpátky přesně tak jak to bylo. Dřív se mi tam nejdřív objevilo logo MSI (moje deska), ale teď se tam neobjeví ani to. Nevim jestli na to má vliv procesor nebo jestli to je vada desky, protože předpokládám, že kdyby to byla vada procesoru, tak se tam aspoň objeví to prvotní logo desky. Nebo to ke svýmu chodu potřebuje od prvopočátku procesor? Já nevim. Nemáte někdo představu alespoň v čem je chyba?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pravděpodobně jsi něco špatně propojil a nebo poškodil. Vezmi si k ruce manuál k základní desce a v klidu opět vše propoj dle manuálu, kontroluj raději 3 x a pak to zkus znova. Tady nikdo na Tvůj PC nevidí a věštci se jaksi nedostávají.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
.
A nevíš prosimtě kde se nějakej manuál sežene? Já už tamten nemůžu najít, je to starý asi 3 roky a na netu ho nemůžu nikde najít Ale já dost pochybuju, že je to špatně zapojený, jsem sice nemehlo, ale zas takový ne, já jsem to dal zpátky přesně ta, jak to bylo to vim jistě... nevim kde bych co udělal špatně. Jinak mam Microstar k8t NEO-FSR (MS-6702). Jde mi jenom o to, jestli to ukazuje spíš na chybu procesoru nebo desky.
podivej se nemusi to byt ani tak zavinena chyba tebou ale nahodou si o neco zavadil.kdyz zapnes pc na zakladni desce byva apson nejaka kontrolka ta ti sviti?mas tam spravne danny procesor?jestli si jej vyndaval spod vetraku tak se ti mohl ulomit nejaky pin a to uz by byl problem:) na netu napis v gogglu nazev tve zakladovky a klini na obrazky a porovnej zda tam je vse co ma byt!:) neni problem ktery by se se zakladovkou nedal vyresit!:)Tedy jen doufam zes ji nak neodpalil:)
cim vic informaci poskytnes tim vice ti toto forum muze pomoc ale musi to byt podrobne info!
cim vic informaci poskytnes tim vice ti toto forum muze pomoc ale musi to byt podrobne info!
Chyby budou dokud budou lidé!
.
Procesor jsem dal tim trojuhelníčkem na ten trojuhelníček na socketu, všechno jsem zapojil, akorát jediný co nemám zapojený jsou ty blbovinky do desky, ty kontrolky apod. ale restart a zapínání tam zapojený mam, ale tim to asi nebude, protože to zapínání a vypínání funguje. Když to zapnu roztoček se všechny větráky a škinte to v mechanice atd, ale nic se neděje, obrazovka nic neukazuje. Grafiku tam mam danou správně a všechno by mělo sedět. Vůbec nechápu čim to může bejt.
.
Je to trochu složitější. Byl to hard disk. Ten mi dělal strašný problémy a tak jsem ho šel reklamovat, ale vzal jsem sebou i desku, protože mam dojem, že mi nefungoval jeden PCI slot, ale ten chlapík mi řekl, že se někdy stane, že nějaká karta nefunguje v nějakym slotu a v jinym zas jo a řikal, že když to sem dám tak na to budu akorát 30 dní čekat a pak mi řeknou, že je to v pořádku a přitom hard disk bude patrně hotovej dřív. (já to tak nějak tušil, že je ta deska v pořádku, ale řekl jsem si, když reklamuju hard disk, tak to zkusim uhrát i na novou desku:-) ). Tak jsem řekl, že teda tu desku si vezmu zpátky, protože normálně vlastně funguje. On ještě sundal procesor a podival se na něj. Dal mi ho normálně do takový malý krabičky a šel jsem domu. Tam normálně procesor zastrčim do toho socketu, pěkně upevnim, nic se nevyklá, v pohodě, nahoru napatlám pastu, vrazim tam chladič a všechno zkompletuju. Jenže když to zapnu na obrazovce je jenom černo, přitom jak řikám všechno se roztočí a v mechanice škitne, tak nevim... hlavně nevim jestli mam reklamovat procesor nebo desku. Taky si řikám jestli s tim něco ten vůl neudělal když sundaval ten procesor i stim chladičem, ale piny byly úplně v pořádku...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tady je dobrá rada drahá. Zkus zapojit jen procesor, paměť a disk, zda se to rozběhne. Doufám, že jsi nezapatlal pastou ještě něco kolem procesoru a na procesor jsi dal minimální vrstvičku pasty a procesor i chladič dobře sedí. Máš napájecí kabely dobře doraženy?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
já bych to viděl na jednoduší problém ... Už jsem si taky zažil své a taky se mi něco podobného stalo. U mě to vyřešil CMOS CLR ,,, neboli vyčištění biosu. Když tohle nezabere rozložil bych ho znova a dával si pozor na každou blbůstu. Věz že problém bude naprosto primitivní.
- zapojil si i druhý napájecí konektor do desky? Ten malý čtyřpin... ?
- jestliže máš grafickou kartu která vyžaduje přídavné napájení a nemáš připojený napájecí konektor, chyba je zde.
- zapojil si i druhý napájecí konektor do desky? Ten malý čtyřpin... ?
- jestliže máš grafickou kartu která vyžaduje přídavné napájení a nemáš připojený napájecí konektor, chyba je zde.
ja bych doopravdy zkontoloval do podrobna stav desky zda je vsecko zadano.co baterka na desce neni treba povytahla?v kazdem pripade to bude prkotina s biosem bych este pockal a nehrabal se do nej!jen se do nej jukni zda mas nastavene vse jak bylo pokud si to aspon nak trosicku pamatujes!:)
Chyby budou dokud budou lidé!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1928
-
od rykatyka
Zobrazit poslední příspěvek