Ovladač zobrazení přestal pracovat a byl úspěšně obnoven...

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

daumenix
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Ovladač zobrazení přestal pracovat a byl úspěšně obnoven...

Příspěvekod daumenix » 29 zář 2014 16:47

Ahoj, vím, že příspěvků na tohle téma se zde na tomhle fóru vyskytuje nesčetně, avšak já si opravdu už nevím rady. Projel jsem skoro "celý" Google, kde jsem našel odkazy na stránky živě.cz a další, včetně téhle. Všude je plno rad, co a jak, a přestože jsem vyzkoušel mnoho řešení, tak ani jedno mi nepomohlo.
Nevím, co se mohlo pokazit. Jednu dobu jsem přešel z PC na notebook. Před tímto přechodem byl můj PC úplně v pořádku. Na notebooku jsem trávil nějaký čas a po přechodu zpět se mi počítač začal nehorázně sekat. Žiju s tím už cca 1 rok. tyto záseky jsou různé. Někdy trvají sotva minutu, jindy tak okolo 5 minut a jsou také případy, kdy se to děje a problikne mi obrazovka s hláškou v nadpisu nebo dokonce dojde i na BlueScreen. I přes všechny tyhle věci mi počítač funguje spolehlivě (samozřejmě až na ty záseky :D). Někdy se to stane, když se dívám na video z YouTube, jindy při hraní některé hry. Je to opravdu různorodé. za ten rok jsem toho zažil s tímhle už hodně. Teď už mi ale došla trpělivost a sám jsem se rozhodl napsat.

Sestava:
Grafika: AMD Radeon HD 5670
Procesor: Intel Pentium(R) Dual-Core E5800, 3,20GHz
Základní deska: Gigabyte P31-S3G

Také sem vložím screenshoty z testů na HDD, protože mám na něj podezření. A jak už jsem řekl, dělal jsem si i hodně testů. Teploty a tyhle věci by měly být v normálu.

Test v HD Tune:
Nenechte se zmást, mám dva disky.
Obrázky jako přílohy!

Asi bych se spíš zaměřil na šetření toho HW, protože na vir to nevypadá. Přes dobu, co jsem na PC nebyl by se tam asi těžko dostal. Já vím, že můj PC není zrovna nejnovější, ale mělo by na něm všechno šlapat celkem dobře. Ten druhý disk byl nasazen až o dlouho později než začalo celé to sekání, takže s tím to nespojujte. Z toho starého na ten nový jsem přesunul komplet Windows, protože je rychlejší a ten druhý obstarává hlavně místo.
Další fakt, který bych měl asi říct je, že jsem na doporučení pro někoho jiného přetaktoval něco jako zpracovávání grafiky či co z 2 na 10. Bohužel to ani nepomohlo, takže váhám, zda to mám vrátit na původní hodnotu nebo ne.

Moc vás prosím o pomoc! Jsem už vážně zoufalý a nevím co s tím.
Přílohy
HD Tune 4.PNG
Patří k testům. (4)
HD Tune 3.PNG
Patří k testům. (3)
HD Tune 2.PNG
Patří k testům. (2)
HD Tune.PNG
Patří k testům. (1)

Reklama
DeXter
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Ovladač zobrazení přestal pracovat a byl úspěšně obnoven

Příspěvekod DeXter » 29 zář 2014 17:04

zdravim,
měl jsem tenhle problém na notebooku. Akorát mi to dělalo jen u náročných aplikací a her. Byla špatná grafická karta, řešil jsem to reklamací.

daumenix
nováček
Stav:

Příspěvekod daumenix » 29 zář 2014 17:52

Ahoj,
po jaké době si zjistil, že byla špatná? Nicméně než se uchýlím k radikálním krokům, tak bych chtěl se tomu podívat na kloub. Jinak děkuji za ohlas :)

DeXter
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod DeXter » 29 zář 2014 19:45

zkoušel jsem všechny možný benchmarky,ale když mi nefungovala žádná hra (hned jsem dsotal BSOD),tak jsem zjistil, čím to je. Někde po netu píšou,ať tu kartu podtaktuješ o pár Mhz,ale neni to řešení no (mně to ani nefungovalo stejně).

daumenix
nováček
Stav:

Příspěvekod daumenix » 29 zář 2014 20:52

Aha, tak zase tak špatný to není, teda jestli se to tak dá říct :D. BSOD mi už taky párkrát naskočila, ale ne pořád. Nejčetnější jsou prostě jen buď minutové nebo několika-minutové záseky.
Jo a s tím podtaktováním, pokud mluvíš o tom, co si myslím (takový to, jak v registru zvýšíš tu hodnotu, za kterou musí ta graf. kart. zvládnout tu operaci), tak to jsem taky dělal. Momentálně to mám na 10 sekundách a taky žádná změna.
Ale s tou chybou v graf. kartě si taky nejsem úplně jistý, protože jsem jí zkoušel prohodit s jinou a záseky pořád pokračovaly, takže....

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 29 zář 2014 23:51

Jestliže máš v PC, jenž tak vyvádí, ten disk samsung - viz obr., tak se nediv.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

daumenix
nováček
Stav:

Příspěvekod daumenix » 30 zář 2014 14:30

Myslíš si, že by mohl být ten problém u něj? Taky jsem měl větší podezření na původní disk než na grafiku

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 01 říj 2014 19:47

Předpokládám, že máš systém na tom SSD.
1) Obsah složky Windows/Minidump nahrej na http://www.leteckaposta.cz. Pokud je tam souborů více, tak je zararuj.
2) Exportni záznamy Prohlížeče událostí (Windows 7,8):
    a) Spusťte "Prohlížeč událostí" ("eventvwr" do vyhledávacího pole) -> "Protokoly systému Windows".
    b) Označte pravým "Systém" -> "Uložit všechny události jako... system.evtx".
    c) "system.evtx" nahrejte na http://leteckaposta.cz
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

daumenix
nováček
Stav:

Příspěvekod daumenix » 01 říj 2014 21:24

Ano, jistě.
Zde máš zararovanou složku Minidump: http://leteckaposta.cz/178029983 a zde jsou výpisy z Prohlížeče událostí: http://leteckaposta.cz/629726390. Je tu však jeden problém, a to je, že nelze ti poslat všechny výpisy. Počet výpisů na jedno uložení je maximálně cca 250, takže jsem ti poslal všechno za poslední 3 dny. Pokud to nebude stačit nebo by jsi potřeboval dohledat něco konkrétního, tak dej vědět :).
Jinak děkuji, že se zajímáš o můj případ!

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 02 říj 2014 10:33

Hlásí to něco? Potřebuji kompletní výpis.
Používáš nějakým způsobem Wifi připojení? Podle pádů to vypadá na ovladače.
O grafické kartě sem však nic nenašel.

daumenix
nováček
Stav:

Příspěvekod daumenix » 02 říj 2014 15:50

Moc se omlouvám, byl jsem hlupák. Teď jsem ten prohlížeč pořádně prozkoumal a podařilo se mi ty události vytáhnout všechny: http://leteckaposta.cz/525342088. Snad už to je v pořádku.
A s tím wi-fi tě moc nechápu.... Jediné wi-fi, které na PC používám je připojování se k domácí síti, jinak ještě Hamachi kvůli hrám. Toť vše. Snad to pomohlo

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 03 říj 2014 19:53

Ptám se proto, že jsem chtěl vědět, jestli k připojení používáš Wifi nebo kabel. V tom případě updatni ovladač k Wifi adaptéru.
Nepřehřívá se ti tak grafika? Můžeš spustit nějaký zátěžový test a sledovat teploty.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Adobe reader přestal fungovat
    od pee.tr » 03 říj 2024 18:41 » v Vše ostatní (sw)
    3
    2529
    od pee.tr Zobrazit poslední příspěvek
    03 říj 2024 20:14
  • Bezdrátový ovladač mi nejde spárovat přes Bluetooth
    od maschke0 » 11 srp 2024 21:12 » v Taktování a další úpravy PC
    14
    10630
    od maschke0 Zobrazit poslední příspěvek
    14 srp 2024 22:24

Zpět na “Problémy s hardwarem”