fleky na displeji

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

zmara2012
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

fleky na displeji

Příspěvekod zmara2012 » 09 říj 2014 11:50

Ahoj lidi, rád bych poprosil o nějaké rady pokud samozřejmě budete vědet. Rád bych stručné informace, nechci tu číst že jsem… však víte, každý děla chyby a tohle bude moje životní zkušenost. Dneska jsem si čistil monitor u notebooku čisticím prostředkem Pronto a stalo se mi to poprvé, mám zašpiněný displej z druhé strany, takové flíčky mlhavé. Rád bych nějaké info, co mám dělat, pokud se dá něco dělat; v servisu mi chlápek řekl, že nečistí, jen vymněnují . :roll: tady hodim viz obrazek:
Přílohy
fleky.jpg
Naposledy upravil(a) Myloš dne 09 říj 2014 13:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: 1) Obrázky nelinkuj, ale vkládej přímo do fóra jako přílohu. Opraveno. 2) Před tečkami a čárkami nedělej mezery. Nepatří tam a vypadá to blbě. Opraveno.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: fleky na displeji

Příspěvekod petr22 » 09 říj 2014 12:01

Obrazky davej sem jako prilohu. Ja napriklad se ta tyhle linky nedostanu.

Ciste principialne jestli to nateklo do displeje, tzn mezi folii a samotny panel, tak mas tri moznosti.
- pockat, jestli to vyschne samo
- rozebrat primo panel a vycistit
- vymenit cely lcd panel

zmara2012
nováček
Stav:

Příspěvekod zmara2012 » 09 říj 2014 16:38

děkuji , omlouvám se strašné gramatické chyby :)

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 09 říj 2014 16:55

Co to je? To jsou ty fleky? Rozebrat a vyčistit!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 09 říj 2014 17:02

Problem je v tom, ze kdyz to udela spatne tak znici monitor (ktery je ted aspon pouzitelny). Tzn rozmontovat plastovy kryt, vyndat panel, odmontovat obe casti ramu panelu, oddelat od sebe jednotlive folie - v zadnem pripade nestrhnout tu co je primo na panelu naparena - vycistit je a zase to slozit zpatky. A zaroven se tam nesmi dostat prach.

Podle obrazku to vypada ze to nateklo do displeje - toho cisticiho prostredku ale musel byt cely kybl aby se tohle stalo.

Videl jsem neco podobneho cehoz uzivatel dosahl tak, ze notebook preklopil tak ze displej byl vodorovne, vylil na to cistici prostredek a utiral. Samozrejmne to pres okraje nateklo dovnitr.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 09 říj 2014 17:04

To asi byl kýbl a asi ho tam stříkal pod tlakem, místo aby ho nanesl na nějaký hadřík.

Zpět na “Problémy s hardwarem”