Potřebuje Ubuntu pročištění?
Potřebuje Ubuntu pročištění?
Ahoj toto bude spíš taková otázka pro ''Linuxáky'', mám Ubuntu krátce jsem s ním spokojený, ale napadla mě jedná zásadní otázka, jestli je nutné jako u ''Windowsů'' občas pročistit systém. Tady jsem něco našel přímo na Ubuntu foru: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=34514.0 jak tak jsem slyšel, tak že prý Linux ''zanášením'' netrpí, ale nevím co je na tom pravdy, díky za odpovědi 

Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
Re: Potřebuje Ubuntu pročištění?
Je zanaseni a zanaseni.
Pokud ciste nahodou zjistis (pote co ti nejak nesouhlasi misto na disku) ze si jakysi proces v Open Suse za 3 mesice vygeneroval 400 GB logu, tak budes presvedcen ze nejake to promazani zbytecnosti je urcite potreba.
Pokud ciste nahodou zjistis (pote co ti nejak nesouhlasi misto na disku) ze si jakysi proces v Open Suse za 3 mesice vygeneroval 400 GB logu, tak budes presvedcen ze nejake to promazani zbytecnosti je urcite potreba.
Okey, díky, já zatím o Liinuxu nevím vůbec nic, ted čtu tu Wiki na stránkách, každopádně díky za odpověd 

Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
Jel jsem na Ubuntu 6.06 sedm let nonstop, a za tu dobu pročistit nepotřeboval. Ale je fakt že poslední léta ho používá čím dál víc lam, a tak poněkud windowsovatí, takže i tohle by se mohlo změnit (k horšímu). Takže uvidíš sám, pokud se k němu budeš chovat slušně, tak by se to stát nemělo.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Procistit nepotrebuje zadny system, dokud jeho uzivatel sam nezacne mit dojem ze je procisteni potreba, system si o to sam nerekne.
Pak se ukaze ze v tom systemu co nepotrebuje procistit jsou gigabajty dat, ktera je mozno klidne smazat - tempy, logy, instalacni adresare, zbytecne nainstalovane programy.
Linux si klidne funguje bez problemu i kdyz se kazdy den vygeneruje 5 GB logu z nejake aplikace co se sama nainstalovala pri automaticke aktualizaci a nikdy ji nikdo nenastavoval.
Pak se ukaze ze v tom systemu co nepotrebuje procistit jsou gigabajty dat, ktera je mozno klidne smazat - tempy, logy, instalacni adresare, zbytecne nainstalovane programy.
Linux si klidne funguje bez problemu i kdyz se kazdy den vygeneruje 5 GB logu z nejake aplikace co se sama nainstalovala pri automaticke aktualizaci a nikdy ji nikdo nenastavoval.
Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”