Ahoj,
mám v poslední době problém se základní deskou, při startu PC občas vytuhne, černá smrt. Musím provést clear BIOSU a potom vše zase chodí, jen nastavit ať počítač vidí Bartona 2800.
Baterka je vyměněna ale mám už podezření na desku, je z roku 2004 a kondenzátory jsou obyčejné elity. Přikládám sestavu:
zákl. deska...Jetway N2PAP-Ultra
procesor....2800XP Barton
paměti....2x512MB v dualu
zdroj.....400W Fortron
grafika...1950GP taktnutá na verzi Pro
hard...80GB
mechaniky....flopi a dvě dvd-rw
ventilátory...3x80mm a 1x120mm
Deska blbla i s 6600gt. Předem díky za radu a tipy, za kolik se to když tak dá prodat?
Tak jsem si to přečetl na netu, tak bohužel takový odborník nejsem, ale dska chodila cca 3 roky oki, tak bios je snad v pořádku, začala zlobit před dvěma měsíci, dneska znovu, tj. před hodinou.
A nedělá tu neplechu náhodou GK, která se přehřívá. Zkus vyčistit chladiče a ventilátory od prachu (i u procesoru).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Pc vyčištěno, dneska jsme měnil grafiku z 6600gt na Ati 1950 GT-Pro. Ale zlobilo to i před tím, jedná se o zapnutí pc. PC vypnu přijdu za nějakou dobu, dneska za 2 hodiny a už nenahodím, neřád. Počítač studený a vyčištěný, na procesoru chladič Gigabyte turbína s pipelinama, takovej ten rocket.
A GK netaknutá, tedy na základních frekvencích ATI 1950GT to dělala také? Sice píšeš, že máš dobrý zdroj, ale nic není dokonalé. Vadný je buď zdroj, nebo ZD, či GK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
touto cestou se chci optat jakou desku by jste volili k procesoru AMD 7 9800X3D.
Počítač bude sloužit na hraní her a rozpočet bude 70 000,- Kč cca
Bude stačit deska
A nebo už tam dát lepší a nebo
Děkuji za rady
Poslední příspěvek
Já mám Strix B650E-E Gaming k Ryzenu 7 a musím říci, že post i boot je ultrarychlý, ne to co se popisuje jako dvouminutové čekání na post apod :-)
Díky za info
Chtěl bych se zeptat, zda nebude problém nainstalovat na tuto desku ASUS TUF Gaming B650-PLUS Windows 11? Někde jsem četl, že se objevil problém s absencí TPM modulu 2.0. Jak to tedy je? Chci si tuhle desku koupit, tak se pro jistotu ptám.
Poslední příspěvek
Je, ale z nějakého nepochopitelného důvodu je na všech MB přednastavena volba Discrette TPM, takže je nutné přepnout na fTPM nebo PTT. Jmenuje se to různě. Zapnutím nic nezkazíš a 11ky budou spokojené.
Dnes jsem zapl PC a nefungoval mi obraz, ani se nerozsívtila klávesnice, myš .. nic.
Ventilátory bežely, tak jsem postupně začal. Vyndal jsem GPU a poté RAM. Výsledek je stále stejný, ventilátory běží, ale nerozsvítí se...
Poslední příspěvek
Po vložení disku LED dioda zhasla a dostal jsem se normálně do PC s tím, že při spuštění mě to upozornovalo na to, že mám špatně vložené RAM pamětí ve slotu 1 a 3 a že mají být ve 2 a 4. ALe jinak PC normálně běží. Takže já tám zkusím dát zpět i GPU?
Ahoj,
potrebuji rychlou radu. Jakou desku z aktuální nabídky Alza skladem, kde nebude potreba aktualizace BIOS s timto procesorem.
Procesor AMD Ryzen 5 5600
Grafická karta XFX AMD Radeon RX 6750 XT Core
Základní deska ASROCK B550M Pro4
Vec se...
Poslední příspěvek
Děkuji všem za pomoc a radu, ještě včera večer objednána ASUS TUF GAMING B550M-PLUS , ASROCK B550M Pro4 byla vrácena. Teď již jdu instalovat, vše běží jak má!