Úprava basů reproduktorů

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

acero
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Úprava basů reproduktorů

Příspěvekod acero » 19 lis 2007 23:33

Zdravím,

chtěl bych se zeptat na následující: Koupil jsem si reproduktory Genius i2.1 1100W (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42385).

Repráčky jsou super, hrajou skvěle, ale mám s nima menší problém - subwoofer mi hrozně basuje, což je hlavně v noci, kdy mám hudbu nastavenou na nízkou hlasitost, celkem slyšet a myslím si, že mě asi sousedi kolem nemají moc v lásce... :evil:

Chtěl bych se proto zeptat, jestli neznáte nějaký způsob, jak softwarově upravit výstup subwooferu tak, abych basy trochu obecně snížil (problém totiž nemám jenom při poslechu hudby, ale i filmů, her atd., kde není nikde obsažený samostatný ekvalizér, takže bych potřeboval něco, čím upravím basy obecně a nejenom pro jeden program).

Mám Windows Vista Home Premium, zvukovka SB Audigy 7.1.

Díky za jakoukoliv radu.

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 20 lis 2007 02:03

To jako nikde nemáš na subwooferu nebo ovladači možnost nastavit úroveň hlasitosti subwooferu? Já ho nastavuji na CMSS (Creative Multi Speaker Surround).

Ten předposlední ovladač:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Zdena.Sladky
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Zdena.Sladky » 20 lis 2007 08:47

Otevři si ovládání hlasitosti v hlavním panelu a u "celková hlastitost" zvol "upřesnit". Otevře se ti okno, kde můžeš upravovat basy a výšky. Tam stáhni basy na požadovanou hodnotu.
AMD Athlon X2 6000+ 3.0GHz, chladič Thermaltake BigTyp VP, 3GB DDRII 667 Corsair (2x512MB, 2x1GB), deska Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570sli, gr. karta Asus 9800GTX+ 512MB, 3xHDD WD(250GB+200GB+1000GB), case Thermaltake Swing VB6000BWS, zdroj Corsair VX550W, 24" LCD Samsung T240HD

acero
nováček
Stav:

Pořád nic... :-(

Příspěvekod acero » 25 lis 2007 00:35

To X: Na subwooferu ani na ovladači není žádná možnost ovládat úroveň hlasitosti subwooferu...

To Zdena.Sladky: Jj, tohle mi fungovalo, když jsem měl Windows XP. Ale teď mám MS Vista (předtím jsem měl teda i jiný repráčky a zvukovku, ale předpokládám, že nastavení by bylo stejný) a tam takováhle možnost není... :cry:

Jediný, kde můžu něco ovládat, je v Ovládací panely/Hardware a zvuk/Spravovat zvuková zařízení. Tam mám na výběr Reproduktory, ale tam nikde není nic ekvivalentního k úpravě basů/výšek... :-(

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 25 lis 2007 00:54

Basy také můžeš stáhnout pomocí ekvalizéru, pokud ho tvůj přehrávač má (například winamp).

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 25 lis 2007 08:39

Mám Audigi 2ZS. C:Program files/creative/audigi2ZS/equalizer/creative graphic equalizer- tam dole klik na repro- vybrat 7.1, nahoře vpravo- Bass manager-subwoofer vloume, pod tím bass redirection no a tam nastavuje basy nebo redukuješ.

Zdena.Sladky
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Zdena.Sladky » 25 lis 2007 10:20

No tak potom to musí jít pomocí ovládacího programu ke zvukovce. Creative Audio HQ. Je obsažen na CD ke kartě. Resp. měl by být
AMD Athlon X2 6000+ 3.0GHz, chladič Thermaltake BigTyp VP, 3GB DDRII 667 Corsair (2x512MB, 2x1GB), deska Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570sli, gr. karta Asus 9800GTX+ 512MB, 3xHDD WD(250GB+200GB+1000GB), case Thermaltake Swing VB6000BWS, zdroj Corsair VX550W, 24" LCD Samsung T240HD

Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Fox8 » 30 lis 2007 06:31

Už vím že si MS vistu ani za boha nepořídím co jsem o ní slyšel a viděl samé ne moc dobré zkušenosti

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 30 lis 2007 13:50

Fox8: Jo, taky myslím :lol:

Deset nejhorších technologických produktů dle CNET Crave http://www.cdr.cz/a/22990

"Windows Vista

Je nám jasné, že názory na tento produkt se liší a ještě hodně dlouho se lišit bezesporu budou. Lidem z Crave zkrátka Windows Vista vůbec k srdci nepřirostly, a to ani přes fakt, že je již používá nezanedbatelné procento lidí a další se budou (ať už dobrovolně, nebo povinně) přidávat.

Obrázek

Své rozhodnutí zdůvodňují asi takto:

„Jakýkoli operační systém, který vyvolá kampaň nabízející jejího předchůdce, si zaslouží být označen jako mizerná technologie (zde mají na mysli vyhovění Dellu svým uživatelům, který svého času začal opětovně nabízet s novým počítačem předinstalované Windows XP). Jakýkoli operační systém, u něhož tvůrce tiše umožnil výrobcům počítačů možnost downgradu na předchozí verzi, si zaslouží být označen jako mizerná technologie (po pravdě řečeno, ono to šlo i u Windows XP, jen kolem toho nebyl takový humbuk, navíc to tak šlo udělat po dobu ani ne jednoho měsíce – nicméně i ten humbuk kolem jistě něco znamená). A konečně operační systém, který je vyvíjen šest let a nakonec od spousty lidí od profesionálů až po nadšence trvale sklízí kritiku, si nezaslouží víc než označení jako mizerná technologie.“

Pokud by vás náhodou zajímal můj osobní názor, tak já to dnes vidím asi tak, že Windows Vista se hodně podobají procesorům AMD Phenom. V obou případech jde o technologii, která obsahuje inovativní a skvělé prvky, ale jako celek zkrátka zdaleka nenaplnily očekávání a ještě je na nich hodně co dodělávat. Je tu však jeden malý, ale dost podstatný rozdíl: Procesory AMD Phenom mají na svůj výkon oproti lepší konkurenci adekvátně upravenou cenu. Windows Vista nikoli (jejich konkurencí jsou pochopitelně stejně drahé Windows XP, mysleli jste snad na něco jiného? ;-)."

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výber reproduktorů do 5k
    od HappyMental » 24 črc 2024 19:51 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    1545
    od HappyMental Zobrazit poslední příspěvek
    24 črc 2024 19:51
  • Uprava vzorce
    od junis » 27 črc 2024 15:43 » v Kancelářské balíky
    6
    5254
    od junis Zobrazit poslední příspěvek
    02 srp 2024 18:02
  • Úprava pc pro Kingdome Come Deliverance 2
    od barryk10cz » 07 led 2025 17:00 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13
    3728
    od Hangli Zobrazit poslední příspěvek
    09 led 2025 22:42
  • Raspberry - M2 disk - uprava a zaloha oddilu Příloha(y)
    od L.L » 18 srp 2024 10:32 » v Problémy s hardwarem
    3
    3714
    od L.L Zobrazit poslední příspěvek
    19 srp 2024 14:39
  • bitmapová grafika - úprava fotografií, retuše, filtry.
    od zuzana3 » 10 kvě 2025 11:32 » v Design a grafické editory
    2
    5120
    od zuzana3 Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 17:31

Zpět na “Problémy s hardwarem”