Ahoj,
mám problém. Občas - ne vždy, se mi stane, že mi při vypínání notebooku vyskočí errorová tabulka.
Sorry za kvalitu fotky, je to výstřižek z videa.
Prosím o radu, jak vyřešit problém.
Díky
Windows 8.1, HP Probook 450
Chyba explorer.exe při vypínání systému Vyřešeno
Re: Chyba explorer.exe při vypínání systému
Instrukce na adrese Oxdb933e01 odkazovala na adresu paměti 0x00000. S pamětí nelze provést operaci: read.
-
- Pohlaví:
Zkus tu RAM zkontrolovat Memtestem.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus spustit kontrolu disku s opravou případných chyb, zda není příčinou chyba na disku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
OK, zkusím teda nejdřív Picovu radu, pak se pustím na RAMky.
Spustit kontrolu disku s opravou případných chyb.. to je přímo nějaká utilitka v systému? Popř. kde to najdu?
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Říj 2014 21:13) ---
Tak jsem nevydržel a spustil nejdřív ten Memtest. Už to kontroluje. Předpokládám, že to je potřeba nechat přes noc..?
--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Říj 2014 07:06) ---
Tak hotovo. Sorry za kvalitu, bohužel teď nic lepšího, co by fotilo, k dispozici nemám. Každopádně je to bez chyby. Mám test udělat znovu nebo teď něco s tím diskem? Jo a zapomněl jsem se zmínit ještě o jedné věci. Když vypínám notebook, tak mi zapraská v reproduktorech nebo sluchátkách (prostě, co je zapojené do notebooku přes sluchátka). Děje se tak od té doby, co notebook přišel z reklamace po výměně disku. Nevím, jestli by zde mohla být nějaká spojitost.
Spustit kontrolu disku s opravou případných chyb.. to je přímo nějaká utilitka v systému? Popř. kde to najdu?
--- Doplnění předchozího příspěvku (19 Říj 2014 21:13) ---
Tak jsem nevydržel a spustil nejdřív ten Memtest. Už to kontroluje. Předpokládám, že to je potřeba nechat přes noc..?
--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Říj 2014 07:06) ---
Tak hotovo. Sorry za kvalitu, bohužel teď nic lepšího, co by fotilo, k dispozici nemám. Každopádně je to bez chyby. Mám test udělat znovu nebo teď něco s tím diskem? Jo a zapomněl jsem se zmínit ještě o jedné věci. Když vypínám notebook, tak mi zapraská v reproduktorech nebo sluchátkách (prostě, co je zapojené do notebooku přes sluchátka). Děje se tak od té doby, co notebook přišel z reklamace po výměně disku. Nevím, jestli by zde mohla být nějaká spojitost.
Tak jak to vidíte, pánové?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 17992
-
od RIKI22