Jakou nabíječku vybrat ? Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Simroth
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Jakou nabíječku vybrat ?

Příspěvekod Simroth » 06 lis 2014 20:31

Zdravím, mám tablet ASUS Memo Pad 7 k němuž jsem dostal nabíječku.

Bohužel nabíječka je moc krátká a tak používam mojí z mobilu.

Teď jsem se koukal na watáž a zjistil jsem, že ta moje má FREKUENSI: 50-60Hz 0,15A OUTPUT: 5,0V=0,7A

A ta originál má INPUT: 100-240V~50-60Hz Max 0,25A OUTPUT: 5,2V=1,35A

Takže bych se rád zeptal jestli tim nepo*eru baterii v Tabletu když ho budu nabíjet přes tu mojí.

Protože když to nabíjim mojí tak se tablet dost přehřívá (to bylo i u mého bývaláho tabletu, kde jsem používal origo)
CPU - Intel Core i7-9700K + Noctua NH-D14
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jakou nabíječku vybrat ?

Příspěvekod guest » 07 lis 2014 12:05

Teď jsem se koukal na watáž a zjistil jsem, že ta moje má FREKUENSI: 50-60Hz 0,15A OUTPUT: 5,0V=0,7A
Tuto můžeš klidně používat, jen se to oproti originálu bude nabíjet cca dvojnásobnou dobu.

Widlajz
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Widlajz » 07 lis 2014 12:46

Jojo rozdíl je pouze ve výstupním napětí. Originál dává 1.35A a ta tvoje jenom 0.7A jiný rozdíl v tom není. Takže s tou tvojí se baterie bude nabíjet delší dobu.
AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
XFX AMD RADEON RX 6700 XT
EVGA GQ 750

guest

Příspěvekod guest » 07 lis 2014 12:48

Napětí se udává ve voltech/V a proud v ampérách/A. Jen pro upřesnění.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 07 lis 2014 13:35

Widlajz píše:Jojo rozdíl je pouze ve výstupním napětí.

Jojo, máš pravdu, originál dává 5,2V a nabíječka k telefonu jen 5V.
Ale ta nabíječka k telefonu bude nějaký noname shit, protože při nižším nabíjecím napětí by nemohlo dojít k silnému zahřívání tabletu ;)
A nebo ty parametry na obou nabíječkách docela slušně lžou - což je bohužel u těchhle "prcků" běžné :P
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest

Příspěvekod guest » 07 lis 2014 13:38

Vytrháváš věci z kontextu-
Jojo rozdíl je pouze ve výstupním napětí. Originál dává 1.35A a ta tvoje jenom 0.7A jiný rozdíl v tom není. Takže s tou tvojí se baterie bude nabíjet delší dobu.

a

Protože když to nabíjim mojí tak se tablet dost přehřívá (to bylo i u mého bývaláho tabletu, kde jsem používal origo)

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 07 lis 2014 13:49

Ale vůbec ne, to, co jsem napsal není vůbec v rozporu s Tebou zvýrazněnými částmi citací. Je třeba, abyste si oba uvědomili, že proudová hodnota jen sděluje, jaký proud je nabíječka při jmenovitém napětí schopna dodat. Ale neumí ho do nabíjeného přístroje "narvat", ten přístroj si vezme jen tolik, kolik mu jeho nabíjecí obvody dovolí
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest

Příspěvekod guest » 07 lis 2014 13:55

Nikam se nic nerve, pokud originál dává skoro dvojnásoubný proud jsou na to jistě regulační nabíjecí obvody stavěné a zařízení s touto nabíječkou se bude nabíjet cca poloviční dobu než s tou druhou.

Jinak to co jsem zvýraznil a smysl to má, je to, že rádce píšeš to pouze i když to není pouze U, ale i I !

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 07 lis 2014 14:05

Diskuze o ničem bez užitku pro tazatele. Význam mají pouze dvě informace:
1. Podle popsaných parametrů lze použít obě nabíječky.
2.
wattmetr píše:A nebo ty parametry na obou nabíječkách docela slušně lžou - což je bohužel u těchhle "prcků" běžné :P

guest

Příspěvekod guest » 07 lis 2014 14:10

Jasně že to pro něho užitek má a já mu přímo na otázku odpověděl A tím končím. :-)

Takže bych se rád zeptal jestli tim nepo*eru baterii v Tabletu když ho budu nabíjet přes tu mojí.

Moje odpověď:
Tuto můžeš klidně používat, jen se to oproti originálu bude nabíjet cca dvojnásobnou dobu
.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 07 lis 2014 14:22

Na wattmetra pozor! Jeho rady vedou ke zničení zařízení! Nebyl bys první případ.
Používej výhradně originální nabíječku.

guest

Příspěvekod guest » 07 lis 2014 14:31

Trochu OT/ tak originál je jasný! Nedávno jsem přítelkyni kupoval nabíječku do auta a měl jsem možnost mezi nějakou noname za stovku, nebo origoš Samsung za 3. Jasně že originál, dvě ušetřené stovky se nevyplatí za zničený mobil za cca 14 táců. :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”