čim vyčistit CPU
čim vyčistit CPU
zdravim nedavno se mi trochu vice začal přehřivat CPU tak jsem tam dal na nej teplovodnou pastu ale trochu jsem ji tam dal vice a dostala se i pod cpu na ty žlute vecičky a nejsem si jisty jak bych to měl vyčistit jestli a to stači nejaky hadřik nebo nejak zvlaštně vyčistit abych to nepoškodil
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: čim vyčistit CPU
Tímhle a malým štětečkem. Pozor, ať při čištění neohneš piny (ty žluté věcičky).
no nevim co na tom ohnout to už je novějši CPU
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ty žluté věcičky se dají ohnout, pokud si nedáš pozor.
Jinak samotný CPU asi jen těžko ohneš.
Jinak k aplikaci teplovodivé pasty - tady neplatí čím více, tím lépe. Měla by tam být naprosto minimální vrstva, rovnoměrně rozetřená na heatspreaderu (to je zadek CPU, ten co na tebe kouká, když je zasazený v patici). Samozřejmě nic kolem toho.
Jinak samotný CPU asi jen těžko ohneš.

Jinak k aplikaci teplovodivé pasty - tady neplatí čím více, tím lépe. Měla by tam být naprosto minimální vrstva, rovnoměrně rozetřená na heatspreaderu (to je zadek CPU, ten co na tebe kouká, když je zasazený v patici). Samozřejmě nic kolem toho.
-
- Pohlaví:
Pasty se dává jenom slabá vrstvička a pokud pasta obsahuje stříbro a jiné vodivé kovy a ty tím zasviníš nožičky procesoru, pak to v lepším případě nebude fungovat a v tom horším odpálíš procesor.
Vždycky je lepší se předem zeptat. Jak říkal pan Werich: "Blbej se zeptá, hloupej se informuje."
Vždycky je lepší se předem zeptat. Jak říkal pan Werich: "Blbej se zeptá, hloupej se informuje."
no ty konektory se nejadi ohnou ja mam core 2 duo a tam už jsou ty konektory placate
Ale piny máš na patici a tu asi budeš taky čistit, ne?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
no na patici žadna pasta neni
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak teď se ztrácím. Co takhle to nafotit, pro lepší představu?
no nevim kde ses ztratil no ale shrnu to
-mam cpu Core 2 duo a ten ma take placate konektory
-když jsem si tam daval pastu tak jsem to trochu přehnal a pasta se dostala pod cpu na ty zlate konektory
-a potřebuji vědět jak to mam vyčistit abych to cpu nepoškodil
-mam cpu Core 2 duo a ten ma take placate konektory
-když jsem si tam daval pastu tak jsem to trochu přehnal a pasta se dostala pod cpu na ty zlate konektory
-a potřebuji vědět jak to mam vyčistit abych to cpu nepoškodil
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
No a to jsem taky napsal. Kup si isopropyl a jemný štěteček. 

Takhle vypadá CPU zespodu
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Zpět na “Problémy s hardwarem”