Blackscreen + zvláštní restart pc

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

.&rew
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Blackscreen + zvláštní restart pc

Příspěvekod .&rew » 09 pro 2014 21:31

Ahoj všem,
mám takový "malý" problém. Stává se mi, nejčastěji při hře, že mi najednou po chvíli (cca tak do 5 min) zčerná obrazovka (naskočí tam VGA, DVI a pak No signal) a pak se pc zakousne a nebo restartuje. Stává se mi to i při sledování filmu po uplynutí většinou tak cca jedné hodiny.

Poprvé jsem si toho všiml, při koupi nové grafiky, akorát to mi jen ten obraz zčernal, ale pc šlo dál, jen obraz nešel a u her se to nestávalo, proto jsem to nijak neřešil. Teď už se ovšem i zasekne a nebo restartuje a i ten restart je divnej. Přijde mi, že i po tom restartu, kterej provede sám PC, se nějak nechce znova nabootovat a ani vypnout, když zmáčknu a nebo i podržím tlačítko na vypnutí, takže musím vždy vypnout zdroj.

Myslel jsem nejdřív, že to bude tím, že se hádají ovladače nové a staré grafiky, když jsem při výměně nepřeinstaloval pc, tak jsem to udělal teď před pár dny, ale stejně se mi to dnes stalo znova ten zásek+blackscreen, přitom to 2 dny šlo v pohodě, i když jsem teda nehrál, kromě včerejška, kdy mi to při Dead Island Epidemic šlo normálně a dnes při Sim City to hned po 5 min zčernalo a seklo. Stalo se mi to i při nenáročné hře jako je Project Zomboid.
Takže ani reinstall celého pc nezabral.

Jednou jsem i zkusil přendat kabel od monitoru do int.grafiky, ale ext. grafiku jsem tam v PCI musel bohužel nechat, protože nemám doma šroubovák (jo já vím, divné.. už jsem si to přál k Vánocům :D .. bydlím sám v jiném městě než rodiče, tak jsem si ho nemohl půjčit), takže ext. GPU stále byla v PCI slotu, ale napájení jsem odpojil. I tak se mi to seklo a hodilo mi to BSOD:
Obrázek

Pak jsem chtěl zkusit vypnout int.grafiku a nechat jen externí, ale v BIOSu to mám jen takto:
Obrázek

a po rozkliknutí první nabídky se ukáže toto:
Obrázek

Pak jsem ještě zkoušel zaznamenávat teplotu na CPU a GPU, ale vše bylo v normě, takže to přehřívání nebude. Větráky se točí.

Snad jsem to napsal dost srozumitelně. Mou konfiguraci pc mám v popisku.

Děkuju za každý nápad! :)
Naposledy upravil(a) .&rew dne 09 pro 2014 21:42, celkem upraveno 5 x.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Blackscreen + zvláštní restart pc

Příspěvekod guest » 09 pro 2014 21:34

Vítej na PC Help!

1) Obrázky se vkládají sem, jako příloha
2) Pokud míváš BSOD, tohle téma zamkni jako Vyřešeno a založ si nové v sekci BSOD. Tam je i návod, jak máš postupovat dále.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 09 pro 2014 21:36

"takže ext. GPU stále byla v PCI slotu, ale napájení jsem odpojil."

Tohle nedelej - graficka karta je stale napajena ze zakladni desky, jediny vysledek bude pretizena napajeci vetev zdroje vedouci do zakladni desky. Jedina moznost jak grafickou kartu vypnout je vytahnout ji ze slotu. Ty draty co do ni vedou ze zdroje jsou pouze pridavne napajeni, protoze odber ze zakladni desky je omezen na cca 40W.

Ta graficka karta cos kupoval - je nova? Protoze podle popisu bych hadal ze bud neni uplne v poradku karta nebo je pretizeny zdroj.

Jestli pri BSOD vznikl minidump, dej ho sem do odpovidajici sekce, odbornici se na nej podivaji.

.&rew
nováček
Stav:

Příspěvekod .&rew » 09 pro 2014 21:38

Blue Spirit píše:Vítej na PC Help!

1) Obrázky se vkládají sem, jako příloha
2) Pokud míváš BSOD, tohle téma zamkni jako Vyřešeno a založ si nové v sekci BSOD. Tam je i návod, jak máš postupovat dále.

Díky, obrázky opravím, ovšem druhý bod neprovedu, protože BSOD jsem měl jen jednou, řeším spíše blackscreen + zaseknutí/restart pc. Respektive teda jen to zamknutí topicu. Screen BSODu bych tam mohl dát k analýze. Díky

--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Pro 2014 21:39) ---

petr22 píše:"takže ext. GPU stále byla v PCI slotu, ale napájení jsem odpojil."

Tohle nedelej - graficka karta je stale napajena ze zakladni desky, jediny vysledek bude pretizena napajeci vetev zdroje vedouci do zakladni desky. Jedina moznost jak grafickou kartu vypnout je vytahnout ji ze slotu. Ty draty co do ni vedou ze zdroje jsou pouze pridavne napajeni, protoze odber ze zakladni desky je omezen na cca 40W.

Ta graficka karta cos kupoval - je nova? Protoze podle popisu bych hadal ze bud neni uplne v poradku karta nebo je pretizeny zdroj.

Jestli pri BSOD vznikl minidump, dej ho sem do odpovidajici sekce, odbornici se na nej podivaji.

Díky za reakci.
Grafiku zítra zkusím odpojit celkově i ze slotu a zkusím jet jen na int. grafiku, abych kdyžtak mohl vyloučit ext. grafiku. Grafiku jsem kupoval jako nový produkt, už to bude ale skoro rok.
Naposledy upravil(a) .&rew dne 09 pro 2014 21:45, celkem upraveno 1 x.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 09 pro 2014 21:40

Podivej se do c:\Windows\Minidump\ jestli tam precejenom neni neco vygenerovano.

Z dumpu uz jde zjistit pricina padu systemu.

.&rew
nováček
Stav:

Příspěvekod .&rew » 09 pro 2014 21:43

petr22 píše:Podivej se do c:\Windows\Minidump\ jestli tam precejenom neni neco vygenerovano.

Z dumpu uz jde zjistit pricina padu systemu.

Ten už tam asi nebude, když jsem přeinstaloval celej Windows a naformátoval disk, nebo ano?

EDIT: Tak není tam. Ani žádná taková složka.

guest

Příspěvekod guest » 09 pro 2014 21:44

A to používáš při řešení aktuální chyby staré obrázky? K čemu to tedy je? A na ten minidump se podívej a nemysli, jestli je či není. Ona se ta příčina chyby nějak zjistit musí.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 09 pro 2014 21:45

Jeste me napada - jaky je vykon zdroje?

Kolik ma to pridavne napajeni grafiky kabelu - dva nebo jeden? A v pripade ze dva, nejsou oba dva zapojene do stejneho kabelu ze zdroje?

Podle popis me to skutecne pripada jako pretizene napajeni.

.&rew
nováček
Stav:

Příspěvekod .&rew » 09 pro 2014 21:47

Blue Spirit píše:A to používáš při řešení aktuální chyby staré obrázky? K čemu to tedy je? A na ten minidump se podívej a nemysli, jestli je či není. Ona se ta příčina chyby nějak zjistit musí.

Ne ten obrázek je někdy ze soboty asi. Patří to k tomuto problému, ale stalo se mi to jen jednou, spíše se mi stává ten blackscreen + restart.
Ten minidump se asi smazal při přeinstalování Windowsu.

guest

Příspěvekod guest » 09 pro 2014 21:50

To BSOD souvisí s grafickou kartou, ale víc by tí řekli odborníci v BSOD. Já už nemám co dodat.

.&rew
nováček
Stav:

Příspěvekod .&rew » 09 pro 2014 21:52

petr22 píše:Jeste me napada - jaky je vykon zdroje?

Kolik ma to pridavne napajeni grafiky kabelu - dva nebo jeden? A v pripade ze dva, nejsou oba dva zapojene do stejneho kabelu ze zdroje?

Podle popis me to skutecne pripada jako pretizene napajeni.

Zdroj má výkon 600W
Do grafiky mi vede toto (má to celkem 6 kabelů, které jsou rozdělené na dva ale pak se na té větvi, zdá se mi, zase spojí.. nevím nijak se v tom nevyznám moc) Obrázek

--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Pro 2014 21:53) ---

Blue Spirit píše:To BSOD souvisí s grafickou kartou, ale víc by tí řekli odborníci v BSOD. Já už nemám co dodat.

Máš pravdu, ale jak se to stalo jen jednou, tak tomu moc nevěnuju pozornost, ale i tak to tam raději dám. Každopádně ti děkuji za pomoc! :)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 09 pro 2014 21:56

Ty dva bile konektory co vedou z grafiky - podivej se jestli ty dva cerne konektory ze zdroje - na fotce uplne dole - jsou kazdy na jinem kabelu co vede ze zdroje nebo ne.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Blackscreen při zapnutí PC
    od Majkyz » 09 lis 2024 03:15 » v Problémy s hardwarem
    1
    1838
    od MrVoltz Zobrazit poslední příspěvek
    10 lis 2024 14:29
  • Zvláštní chování integrované grafiky
    od FELINY » 23 zář 2024 23:27 » v Problémy s hardwarem
    4
    2291
    od FELINY Zobrazit poslední příspěvek
    24 zář 2024 17:18
  • (KB5046714) opakovaný restart bez výsledku
    od sasshrek » 05 pro 2024 20:06 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2375
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 16:11
  • Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
    od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem
    10
    4406
    od Sipsisipi Zobrazit poslední příspěvek
    25 srp 2024 10:37

Zpět na “Problémy s hardwarem”