Platnost licence windows

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

sedlak.martin
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Platnost licence windows

Příspěvekod sedlak.martin » 10 pro 2014 18:00

Zdravím.
Chtěl bych si koupit nový počítač a chtěl bych se zeptat, jestli by se dal použít licenční klíč Windows 7 který mám z mýho starýho ntb (na štítku ze spodní strany)

Reklama
guest

Re: Platnost licence windows

Příspěvekod guest » 10 pro 2014 18:02

Nedal, je to OEM licence. Pokud bys měl instalační DVD s W7, pak bys to mohl zde odinstalovat a použít na jiném PC, ale to asi nemáš.

sedlak.martin
nováček
Stav:

Příspěvekod sedlak.martin » 10 pro 2014 18:11

Mám. Počítám s tím že mi to pojede jenom na 1 stroji. Takže pokud je ten key "nepoužitej" neměl by být problém bootnout z CD windows a tím klíčem je zaktivovat

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod petr22 » 10 pro 2014 18:20

Jde o to, ze OEM licence je platna pouze na tom pocitaci, ktery je uveden na danovem dokladu spolu s licenci.

V pripade kontroly se bude spatne vysvetlovat, proc je licence pouzita na jinem pocitaci nez je v databazi vyrobce ze s ni byl prodan.

guest

Příspěvekod guest » 10 pro 2014 18:22

Ten key přece použitý je když to bylo nainstalované. Zkus to, nic tím nezkazíš. A nenech se strašit blbinama.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 10 pro 2014 18:26

Proc mu radis neco co je na prvni pohled nelegalni? COA stitek na notebooku = OEM licence, tzn. neprenosna.

Ten key prave ze pouzity neni, protoze OEM Windows 7 se neaktivuji pomoci klice, ale pomoci cerifikatu v BIOSu. Takze ten 25mistny klic je skutecne nepouzity. V podstate se automaticky aktivuje OEM Windows 7 po instalaci na jakykoliv pocitac od stejneho vyrobce pro ktery je puvodne urcen. Ten stitek je tam v podstate jen jako dukaz ze jsou koupene Windows, jinak je uplne k nicemu.

Takze ano, aktivovat jina kopie Windows s nim pujde, ale bude to v rozporu s licenci.

guest

Příspěvekod guest » 10 pro 2014 18:35

Nebuďme papežštějští než papež. Pokud má CD/DVD se systémem není co řešit. Ostatně ty petře si zde kdysi tvrdil, že OEM licence nemá doma DVD se systémem a já tvrdil, že ho mám v šuplíku.

Ale to už jed mimo.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 10 pro 2014 18:49

Blue Spirit - Tvá odpověď je v rozporu s pravidly tohoto fóra.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

guest

Příspěvekod guest » 11 pro 2014 14:16

No také jsem si to dříve myslel, nicméně z následujícího článku je patrné, že to MS nevadí. Funguje to, stáhl jsem si V8.1 64bit.

Tip: vytvořte si snadno a oficiální cestou instalační médium s Windows 8.1
11.11.2014PETR URBAN
Určitě se vám stalo, že se „náhodou“ ztratil instalační disk s Windows, který po nějaké době potřebujete na přeinstalaci systému. Nebo ještě hůř, žádný jste s novým počítačem nedostali. Teď už naštěstí existuje snadný způsob, jak si instalační médium s Windows vytvoříte, i když žádné k dispozici nemáte.

http://www.cnews.cz/tip-vytvorte-si-sna ... windows-81

Lama6543
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Lama6543 » 11 pro 2014 14:22

No také jsem si to dříve myslel, nicméně z následujícího článku je patrné, že to MS nevadí. Funguje to, stáhl jsem si V8.1 64bit.

Tip: vytvořte si snadno a oficiální cestou instalační médium s Windows 8.1
11.11.2014PETR URBAN
Určitě se vám stalo, že se „náhodou“ ztratil instalační disk s Windows, který po nějaké době potřebujete na přeinstalaci systému. Nebo ještě hůř, žádný jste s novým počítačem nedostali. Teď už naštěstí existuje snadný způsob, jak si instalační médium s Windows vytvoříte, i když žádné k dispozici nemáte.

http://www.cnews.cz/tip-vytvorte-si-sna ... windows-81

Dokonce pokud máš win přes dreamspark tak tě to navádí aby sis systém vypálil na dvd.
Intel-Core i5-3470S 2.90Ghz, turbo boost 3.60Ghz
MSI N770 TF 2GD5/OC Gaming
16 GB ram
Win 8.1 64bit

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 11 pro 2014 14:38

To je ale něco úplně jiného. Stáhnout si instalační iso a používat systém v souladu s licenčními podmínkami jaksi není totéž.

guest

Příspěvekod guest » 11 pro 2014 14:41

Proč ne? Já si koupil notebook s nainstalovaným systémem a dle toho článku si to stáhnout a použít můžu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”