Zdravím.
Chtěl bych si koupit nový počítač a chtěl bych se zeptat, jestli by se dal použít licenční klíč Windows 7 který mám z mýho starýho ntb (na štítku ze spodní strany)
Platnost licence windows
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Platnost licence windows
Nedal, je to OEM licence. Pokud bys měl instalační DVD s W7, pak bys to mohl zde odinstalovat a použít na jiném PC, ale to asi nemáš.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Mám. Počítám s tím že mi to pojede jenom na 1 stroji. Takže pokud je ten key "nepoužitej" neměl by být problém bootnout z CD windows a tím klíčem je zaktivovat
Jde o to, ze OEM licence je platna pouze na tom pocitaci, ktery je uveden na danovem dokladu spolu s licenci.
V pripade kontroly se bude spatne vysvetlovat, proc je licence pouzita na jinem pocitaci nez je v databazi vyrobce ze s ni byl prodan.
V pripade kontroly se bude spatne vysvetlovat, proc je licence pouzita na jinem pocitaci nez je v databazi vyrobce ze s ni byl prodan.
-
- Pohlaví:
Ten key přece použitý je když to bylo nainstalované. Zkus to, nic tím nezkazíš. A nenech se strašit blbinama.
Proc mu radis neco co je na prvni pohled nelegalni? COA stitek na notebooku = OEM licence, tzn. neprenosna.
Ten key prave ze pouzity neni, protoze OEM Windows 7 se neaktivuji pomoci klice, ale pomoci cerifikatu v BIOSu. Takze ten 25mistny klic je skutecne nepouzity. V podstate se automaticky aktivuje OEM Windows 7 po instalaci na jakykoliv pocitac od stejneho vyrobce pro ktery je puvodne urcen. Ten stitek je tam v podstate jen jako dukaz ze jsou koupene Windows, jinak je uplne k nicemu.
Takze ano, aktivovat jina kopie Windows s nim pujde, ale bude to v rozporu s licenci.
Ten key prave ze pouzity neni, protoze OEM Windows 7 se neaktivuji pomoci klice, ale pomoci cerifikatu v BIOSu. Takze ten 25mistny klic je skutecne nepouzity. V podstate se automaticky aktivuje OEM Windows 7 po instalaci na jakykoliv pocitac od stejneho vyrobce pro ktery je puvodne urcen. Ten stitek je tam v podstate jen jako dukaz ze jsou koupene Windows, jinak je uplne k nicemu.
Takze ano, aktivovat jina kopie Windows s nim pujde, ale bude to v rozporu s licenci.
-
- Pohlaví:
Nebuďme papežštějští než papež. Pokud má CD/DVD se systémem není co řešit. Ostatně ty petře si zde kdysi tvrdil, že OEM licence nemá doma DVD se systémem a já tvrdil, že ho mám v šuplíku.
Ale to už jed mimo.
Ale to už jed mimo.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Blue Spirit - Tvá odpověď je v rozporu s pravidly tohoto fóra.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
No také jsem si to dříve myslel, nicméně z následujícího článku je patrné, že to MS nevadí. Funguje to, stáhl jsem si V8.1 64bit.
http://www.cnews.cz/tip-vytvorte-si-sna ... windows-81
Tip: vytvořte si snadno a oficiální cestou instalační médium s Windows 8.1
11.11.2014PETR URBAN
Určitě se vám stalo, že se „náhodou“ ztratil instalační disk s Windows, který po nějaké době potřebujete na přeinstalaci systému. Nebo ještě hůř, žádný jste s novým počítačem nedostali. Teď už naštěstí existuje snadný způsob, jak si instalační médium s Windows vytvoříte, i když žádné k dispozici nemáte.
No také jsem si to dříve myslel, nicméně z následujícího článku je patrné, že to MS nevadí. Funguje to, stáhl jsem si V8.1 64bit.
Tip: vytvořte si snadno a oficiální cestou instalační médium s Windows 8.1
11.11.2014PETR URBAN
Určitě se vám stalo, že se „náhodou“ ztratil instalační disk s Windows, který po nějaké době potřebujete na přeinstalaci systému. Nebo ještě hůř, žádný jste s novým počítačem nedostali. Teď už naštěstí existuje snadný způsob, jak si instalační médium s Windows vytvoříte, i když žádné k dispozici nemáte.
Dokonce pokud máš win přes dreamspark tak tě to navádí aby sis systém vypálil na dvd.
Intel-Core i5-3470S 2.90Ghz, turbo boost 3.60Ghz
MSI N770 TF 2GD5/OC Gaming
16 GB ram
Win 8.1 64bit
MSI N770 TF 2GD5/OC Gaming
16 GB ram
Win 8.1 64bit
-
- Pohlaví:
To je ale něco úplně jiného. Stáhnout si instalační iso a používat systém v souladu s licenčními podmínkami jaksi není totéž.
-
- Pohlaví:
Proč ne? Já si koupil notebook s nainstalovaným systémem a dle toho článku si to stáhnout a použít můžu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nejde klíč. Po Upgrade Hardware zmizela licence Windows.
od Minapark » 09 zář 2024 16:54 » v Windows 11, 10, 8... - 22
- 6564
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 10:47
-
-
- 6
- 7850
-
od zeus