Jak velký disk pro Windows XP?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jan l
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Jak velký disk pro Windows XP?

Příspěvekod jan l » 12 pro 2014 22:43

Dobrý den
Mám takový problém. Koupil Jsem si externí HD Intenso 4Tb. Ale mám Windows XP. Má sloužit jako záloha fotek. Začal jsem kopírovat fotky, ale vyskytla se chyba zápisu. A tak jsem ho dal prověřit na strukturu a začalo to házet jednu chybu za druhou. Program HD tune, už detekoval jen samé chyby. Taky je divné, že mi Windows ukazovalo 4,5 tera. Je možné vůbec tak velký disk rozběhnout na Windows XP? Není to něco v omezení? Na krabičce sice bylo možné použití s XP.
Děkuji.

Reklama
Uziv00

Re: Jak velký disk pro Windows XP?

Příspěvekod Uziv00 » 12 pro 2014 22:57

Jasně. Vra´t ho. Kdybys hledal, tak třeba zde: viewtopic.php?f=7&t=138959&start=12&hilit=extern%C3%AD+disk
kup si něco do max. 1,5TB. A záloha znamená, že tyto fotky budeš mít stále v PC. Ne aby tě napadlo nechat je jen na externím. Tohle fórum je plné dotazů co s havarovaným externím diskem.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod petr22 » 12 pro 2014 23:01

Skus stahnout a nainstalovat Paragon GPT Loader.

http://www.paragon-software.com/technol ... pt-loader/

Jestli se neco zmeni ohledne tech chyb.

trodas
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod trodas » 12 pro 2014 23:29

Pokud disku nepomůže formát, aby se kapacita vrátila do reality, pak jedině vrátit a to fofrem...
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway

jan l
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod jan l » 13 pro 2014 07:59

Aha,to jsem nějak netušil. Ano je to pro 2 zálohu. Neriskuji. Ale stejně ze začátku vypadalo vše v pořádku. Dokonce jsem tam na kopíroval asi 200 gb dat. Ale teď už nic nefunguje. Zkoušel jsem nejprve partiton magic. Ale po vytvoření oddílu najednou Koukám,že je tam další s 64 MB a nemůžu se ho zbavit. Takže disk vrátím,nebudu riskovat. Když se na to nemohu spolehnout. A teď tedy 1,5 tera nebo 2. Píšete 1,5 ale na tom odkazu je,že by měl fungovat do 2?

--- Doplnění předchozího příspěvku (Sob Pro 13, 2014 2:02 pm) ---

Tak teď nevím. V minitools partiton wizard home edition. Jsem dal znvu vytvořit a dal jsem jako NTSF primární. Najednou je z něj jeden -jak má být. A ve stejném programu jsem dal surface test. Už jsem na 5 procentech a pořád bez chyb!!!
V Hard disk Sentinel mi surfece test ukazoval hned ze začátku vadné sektory.
Čím tedy to skutečně ověřím. Možná nakonec ten sentinel házel chyby, že neumí tak velké disky.
Taky je divné, že ač je to 4 TB ukazuje mi to 4,55 Tb. Přitom jsem si myslel, že při přepočtu by to mělo být spíš míň...

trodas
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod trodas » 13 pro 2014 22:06

Je také možné, že Partition Magic má zase nějaký problém s velikostí disku? Já používám Acronis od jisté doby... v12 na nastavení disku. Šlape to dobře...
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway

jan l
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod jan l » 13 pro 2014 22:15

Jenže Partiton magic funguje správně. HD tune , jak se sepne kontrola, hned hází samou chybu. To stejné Sentinel , že chybný parametr. Potřeboval bych jen zkontrolovat disk a povrch. Zatím zkouším na něj kopírovat. To asi vyzkouším nejlíp.

Edit. Tak teď jsem byl ve městě a ptal jsem se v obchodě, že jako větší disk a windows XP. Řekl mi, že je to blbost, že to nemá na to vliv, že je to externí disk. Koukal na mě jak na blázna. Kdybych nevěděl, že tam jsou docela počítač. šílenci, tak si řeknu, že nic nevědí.
Ale přesto teď na něj kopírovat jde a zatím bez chyby, ale HD Tune a Sentinel mi píše chyby.

Edit: Takže ještě jeden edit. Právě jsem zjistil, že správně je že má být pod W XP disk maximálně do 2 TB! Ale jen pro interní. Pro externí to nevadí. Dále pak jsem zjistil, že tu chybu mi hodilo Sentinel tester. Když jsem dal test přístupové rychlosti. A sám program přestal odpovídat. Nevím proč, ač ,mám dva interní HD a 2 externí, dělá mi to pouze u tohoto nového.
Ale dal jsem test čtení + zápis a kontrola. A zatím vše v pořádku. Překopíroval jsem 300 Gb fotek a až na to, že během kopírování jsem spustil zmíněnou funkci, která mi pak hodila tu chybu šlo vše v pořádku. Nvím, proč ze začátku to dělalo neplechu. Ale i přesto tester HD tune mi ho detekuje jako vše špatné a v bad bloku. Není to tím, že tak velký neumí? Dále pak je tu fakt, že má pořád 4,55 Tb a má mít jen 4 Tb. To mi jen udivuje, že většinou mají míň než víc disky co už jsem koupil? Že by opravdu výrobce tam dal jiný, větší? Nebo je v tom chyba v přepočtu jednotek?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”