Zapojení WL5450AP a TP-WR340GD do sítě
Zapojení WL5450AP a TP-WR340GD do sítě
Dobrý den. Potřebuji poradit se zapojením, resp. HW konfigurací. Jsem připojen k internetu přes Wifi síťovou kartu(jedno připojení-stat. IP) a chtěl bych doma zřídit wifi síť(bez antény na střeše). Vytáhl jsem ze skříně WL-5450AP a TP-WR340GD. WL dříve připojen jako klient a funkční. Otázka: Je vůbec možné zapojit WL-5450AP pro příjem internetu(na interní anténu) a TP-wR340GD nakonfigurovat jako Switch? Nebo v obrácené konfiguraci? Podle návodu (např. it/cestuji/info- velmi názorné) bych na WL měl nastavit pevnou adresu jako WLAN, ale WL konfiguraci WLAN v setupu nemá. Jaká by měla být konfigureace v setupech -Ap, Client, infrastucture,...? Dík každému, kdo se zamyslí 

-
- Pohlaví:
Re: Zapojení WL5450AP a TP-WR340GD do sítě
Vítej na PC-HELP!
V pravidlech, která jsi odsouhlasil je napsáno něco ve smyslu, že máš napřed hledat a teprve potom se ptát. Škoda, žes tak neučinil. Našel bys totiž tohle: viewtopic.php?p=979776#p979776
V pravidlech, která jsi odsouhlasil je napsáno něco ve smyslu, že máš napřed hledat a teprve potom se ptát. Škoda, žes tak neučinil. Našel bys totiž tohle: viewtopic.php?p=979776#p979776
To jsem samozřejmě četl a mnoho jiných článků. Já se nechci pouštět do nějakých přestřelek, ale jestli to podle odkazovaného článku nějaký hobista nastaví, tak klobouk dolů. Upřímně, Vaši odpověď jsem čekal. Mně šlo o konkrétní konfiguraci HW. Ono není úplně jednoduché jasně formulovat otázku. Ale tak nic...
-
- Pohlaví:
Upřímně, pokud nejsi schopen správně se dotázat, potom se nediv. Takže oč ti vlastně jde? Odkaz na ten článek na itinfo by byl?
Moje řešení, kdyby se to někomu hodilo. Internet je připojen přes WIFi se statickou adresou.-
WL-5450 zapojen jako Klient, DHCP-off (IP default zařízení, nebo i jiná, pak se administruje z té nové + v PC DHCP aut.), LaN2 vyveden do WAN TP-Linku.-WAN nastaven na static. IP providera, DHCP-on. LAN 192.168.0.1 - Připojená zařízení pomocí Wifi mají DHCP automaticky. Funguje to perfektně.
Za inspiraci děkuji: http://it.cestuji.info/wifi-router.php - Příklad s použitím wifi-klienta:- ale asi je tam prohozeno nastavení WAN a LAN.
WL-5450 zapojen jako Klient, DHCP-off (IP default zařízení, nebo i jiná, pak se administruje z té nové + v PC DHCP aut.), LaN2 vyveden do WAN TP-Linku.-WAN nastaven na static. IP providera, DHCP-on. LAN 192.168.0.1 - Připojená zařízení pomocí Wifi mají DHCP automaticky. Funguje to perfektně.
Za inspiraci děkuji: http://it.cestuji.info/wifi-router.php - Příklad s použitím wifi-klienta:- ale asi je tam prohozeno nastavení WAN a LAN.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4269
-
od HappyMental
Zobrazit poslední příspěvek
05 pro 2024 11:14
-
- 6
- 4886
-
od Lister99
02 srp 2024 13:56
-
-
Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2095
-
od windroid2
16 pro 2024 13:53
-
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4762
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-