Zdravím, mám problém s vypnutím PC. Po vypnutí, se systém odhlásí, monitor vypne (ukazuje "žádný signál"), ale větrák CPU a grafiky běží dál. Zkoušel jsem to i s XP, ale dělá to to samé. Instaalce je čistá, bez programů, disk a zdroj jsou nové. Ostatní bazar. zboží. Pokud dám PC restartovat, problém není, a restart proběhne, to samé pokud dám odhlásit uživatele. Neví někdo, čím by to mohlo být, ram jsem zkoušel vyměnit, ale nepomohlo. Monitor připojen přes HDMI, do monitoru je zapojena anténa, takže občas přepínám mezi TV a PC.
Sestava: CPU: Intel Core 2 Duo E6600 - 2,40GHz, deska: Asus P5DL2 SE, 4GB RAM, grafika: Radeon X 1600 Pro
PC po vypnutí Windows běží dál
-
- Pohlaví:
Re: PC po vypnutí Windows běží dál
Vítej na PC-HELP!
nabízí se základní deska, nebo zdroj. Vypnutí pomocí vypínacího tlačítka (podržením po dobu cca 10-ti sekund) funguje jak?
nabízí se základní deska, nebo zdroj. Vypnutí pomocí vypínacího tlačítka (podržením po dobu cca 10-ti sekund) funguje jak?
Zdroj to dle mě nebude, předtím tam byl starý a dělalo to to samé. Pokud tlačítko podržím, PC se vypne.
-
- Pohlaví:
Zkus si pohrát v BIOSu s power managementem. Tohle by tě mohlo navést: http://pctuning.tyden.cz/software/nasta ... cim_2_cast
To už jsem také zkoušel, ale článek si přečtu pro jistotu. Nyní to tam mám takto: ACPI APIC support: enabled; ACPI 2.0 support: enabled; Suspend mode: auto; Advance pover management: enabled; Power button mode: On/Off. Zkoušel jsem dát BIOS i do defaultního nastavení, nepomohlo.
-
- Pohlaví:
OK. Power button nech jak je. ostatní dej vše na disable.
Nastaveno: ACPI APIC: disabled, ACPI 2.0 support: no; Suspend mode: auto (disabled není, je tam ještě S1 (POS) only a S3 only; APM: enabled. Po vypnutí se objeví oprazovka "Vypínání PC" ale ta zamrzne a nic se dál neděje.
-
- Pohlaví:
A teď povoluj jednu věc po druhé. Pokud by to nebylo nastavením BIOSu, pak bude zřejmě chyba na základní desce.
ok, díky za rady, jdu to zkoušet.
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Pro 2014 14:00) ---
Tak to bude asi deska: Pokud zapnu ACPI 2.0 - PC se jakoby vypne, větráky běží dál. Pokud je vypnuté, PC při vypínání zamrzne.
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Pro 2014 14:00) ---
Tak to bude asi deska: Pokud zapnu ACPI 2.0 - PC se jakoby vypne, větráky běží dál. Pokud je vypnuté, PC při vypínání zamrzne.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 28
- 6376
-
od Dejv28
Zobrazit poslední příspěvek
10 čer 2025 21:35